در حالی بسیاری از سازندگان به بهانه افزایش قیمت مصالح، ساز تغییر هزینه های ساخت و ساز را می زنند که بررسی ها و گزارش های میدانی حاکی از آن است که با افزایش حجم تولید کارخانه ها و روانه کردن مصالح ساختمانی به بازار، قیمت ها نباید تغییر چندانی داشته باشد.
فریدونی فروشنده مصالح ساختمانی در جنوب تهران به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده است که در یک بازه زمانی میزان ورود مصالح از جمله فولاد و میلگرد به بازار کاهشی بود اما بعد از گذشت چند روز، کارخانه ها میزان تولید خود را افزایش دادند و در حال حاضر مشکلی در توزیع نداریم.
همچنین فاضلی فروشنده سیمان به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر سیمان به میزان کافی در بازار وجود دارد و اینکه گفته می شود سیمان در بازار نیست حرف دلالان است که می خواهند بازار را خراب کنند و به این بهانه قیمت مسکن را افزایش دهند اگرچه ممکن است قیمت ها در بازار کمی تغییر کرده باشد.
در همین رابطه فرشید پورحاجت دبیر کانون انبوهسازان در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: در حال حاضر هیچ کمبودی در عرضه مصالح ساختمانی نداریم، اگر چه ممکن است قیمت برخی از محصولات تغییر کرده باشد که این امر طبیعی است اما با توجه به تثبیت قیمت ها در بازار ارز به طور قطع قیمت ها هم روند کاهشی خواهند گرفت.
او می گوید: بخش عمده ای از تغییرات قیمت در مصالح ساختمانی به دلیل نوسانات ارزی است که باعث افزایش میزان صادرات می شود بنابراین دولت می تواند با حمایت از بخش خصوصی و ارائه بخشی از مصالح ساختمانی در قالب طرح های حمایتی این نوسان را کنترل کند.
در حالی که اعلام میکنند بیشترین تغییر قیمتی در حوزه فولاد و میلگرد بوده، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد، افزایش قیمت میلگرد را تکذیب کرده است.
سید رسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد می گوید: اگرچه ۲۸ میلیون تن ظرفیت تولید میلگرد در کشور وجود دارد، اما تولید سالیانه آن حدود ۲۰ میلیون تن است که نزدیک به ۱۲ میلیون تن آن در داخل مصرف میشود.
به گفته این مقام صنفی، اکنون میلگرد به اندازه کافی در کشور تولید میشود و هیچ مشکلی بابت تامین آن در بازار وجود ندارد.
وی ادامهداد: نگاهی به عرضه این کالا در بورس هم نشان میدهد که بهطور معمول برای ۴۰ درصد عرضهها در بورس کالا، تقاضا وجود دارد.
همچنین امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت هم از افزایش میزان تولید مصالح ساختمانی از جمله سیمان ، فولاد و میلگرد خبر داده و اعلام کرد که با افزایش میزان تولید در این محصولات شاهد کاهش قیمت خواهیم بود.
براساس این گزارش در حال حاضر دولت بیشترین اولویت خود را در حوزه ساخت مسکن قرار داده است بنابراین باید برنامهریزی جهت خروج دلالان از این بازار را هم در دستور کار خود قرار دهد تا با تنظیم این بازار شاهد رونق و همچنین کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن باشیم.
خواهشاً از مجلس و دولت بخواهید فکری به حال مصالح ساختمانی بکنند که حداقل این ارزان به دست مردم برسد. در یک سال اخیر آهن نزدیک دو و نیم برابر قیمت خورده است. چه شده تیرآهن شاخه ۲۵۰۰ شده ۵۰۰۰۰ میلیون تومان، مگر این هم وارداتی هست؟ وقتی مصالح گزان باشد ساخت و ساز هم نمی شود و حرف دولت شعار می ماند.