سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی برداشت می شود

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: از چهار سکوی دریایی این فاز روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب گاز برداشت می‌شود.

آقای محمدحسین متجلی درباره افتتاح پالایشگاه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی گفت:  از چهار سکوی دریایی این فاز روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب گاز برداشت می‌شود که این سکو‌ها در فاصله ۱۰۵ کیلومتری از ساحل کنگان قرار دارند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس حفر ۴۴ حلقه چاه را از دیگر کار‌های انجام‌شده برای این فاز پارس‌جنوبی گفت: دو خط لوله دریایی به طول ۲۱۰ کیلومتر تولید سکو‌ها را به سمت پالایشگاه فاز ۱۴ ارسال می‌کند و دو خط دریایی به‌طول ۱۸ کیلومتر نیز ارتباط سکو‌های اقماری را با سکوی اصلی برقرار می‌کند.

متجلی در خصوص ظرفیت ۵۶ میلیون مترمکعبی پالایشگاه فاز ۱۴  گفت: برای کل طرح فاز ۵.۲ میلیارد سرمایه‌گذاری انجام شد که حدود ۲.۷ میلیارد دلار از این سرمایه‌گذاری مربوط به پالایشگاه فاز ۱۴ بوده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس فاز ۱۴ را ایرانی‌ترین فاز در میان ۱۳ پالایشگاه میدان مشترک پارس‌جنوبی برشمرد و گفت: ۷۰ درصد تجهیزات این پالایشگاه ایرانی هستند که همین موضوع این پالایشگاه را ایرانی‌ترین پالایشگاه می‌کند.

او درباره تولید روزانه این پالایشگاه گفت: در این پالایشگاه روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز متان برای مصارف مردم و خوراک پتروشیمی‌ها و صنایع تصفیه می‌شود، همچنین روزانه ۲۷۵۰ تن اتان، ۱۱۰۰ تن پروپان و ۱۸۰۰ تن بوتان، همچنین ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد تصفیه می‌شود.

این مقام مسئول ارزش روزانه این محصولات را ۱۰ میلیون دلار دانست و گفت: می‌توان انتظار سالانه ۳.۵ میلیارد دلار ارزش افزوده از محصولات پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی داشت.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از انجام ۱۵۰ میلیون نفرساعت کار برای توسعه این پالایشگاه خبر داد و گفت: کار‌هایی در پالایشگاه باقی مانده که این میزان را افزایش می‌دهد، اما در این پالایشگاه به‌طور میانگین روزانه ۸۵۰۰ نفر مشغول عملیات توسعه بودند.

متجلی به بهره‌برداری از راه‌اندازی سریع ردیف‌های شیرین‌سازی در این پالایشگاه اشاره کرد و افزود: سه ردیف شیرین‌سازی و واحد‌های یوتولیتی طی یک سال به بهره‌برداری رسید که رکوردی بی‌سابقه بود.

او درباره عملیات خاکی این پالایشگاه نیز توضیح داد و گفت: ۱۳ میلیون مترمکعب عملیات خاکبرداری انجام شد، ۳۶۰ میلیون مترمکعب بتن ریزی شده است، نصب سازه‌های فلزی ۱۲۰ هزار تن برآورد شد، ۶ هزار کیلومتر کابل کشی این فاز با فاصله ایران تا چین برابری می‌کند، لوله‌گذاری ۲.۸ میلیون اینچ قطر را برای این پالایشگاه داشتیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره گام‌های بعدی این شرکت گفت: همواره مخازن نفت و گاز پس از مدتی با افت فشار روبه‌رو می‌شوند که به‌منظور بهره‌برداری حداکثری از میدان گازی پارس‌جنوبی برنامه‌هایی تدوین شده است که تأسیسات فشارافزایی یکی از این برنامه‌ها به‌شمار می‌رود که شامل ساخت کمپرسور‌هایی می‌شود و شرکت‌های ایرانی باید به این موضوع ورود کنند.

متجلی افزود: حفر چاه‌های درون میدانی از دیگر اقدام‌ها در میدان مشترک پارس‌جنوبی برای ثبات تولید است که تاکنون ۳۵ حلقه چاه نیز به این منظور حفر شده است.

برچسب ها: پارس جنوبی ، نفت خام
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.