علی سالاروند افزود: همزمان با روز جهانی حیات وحش و با هدف حفاظت از گونه اندمیک سمندر لرستانی، یک باب پاسگاه سیار موقت محیط بانی در منطقه کول چپ به عنوان یکی از زیستگاههای اصلی این گونه راه اندازی شد.
وی با اشاره به اهمیت حفظ زیستگاه این گونه ارزشمند گفت: با اقدامات مناسب آموزشی و اطلاع رسانی مطلوبی که در سال گذشته صورت گرفت گردشگران تا حدود زیادی نسبت به رعایت مسائل زیست محیطی خصوصا در بازگرداندن پسماندها از این منطقه گردشگری اهتمام ویژه دارند.
سالاروند با اشاره به حساسیتهای گونه سمندر از گردشگران خواست از آلوده نمودن آب به هر نحو ممکن و دست زدن به این گونه حساس جدا خودداری نمایند.
وی افزود: سمندر از جمله دوزیستان کمیاب و ارزشمند است که شرایط زیستی و جمعیتی آن در سالهای اخیر با توجه به افزایش عوامل تهدید کننده طبیعی و انسانی همچون خشکسالی همچنین خرید و فروش از سوی افراد سودجو همزمان در بازارهای داخل و خارج از کشور، به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.
وی بیان کرد: این گونه از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست (IUCN) در فهرست قرمز و کنوانسیون حمایت از گونههای نادر و کمیاب جهان (CITES) در ضمیمه یک قرار گرفته و تجارت و خرید و فروش آن ممنوع شده است.
منطقه حفاظت شده شادابکوه در شهرستان پلدختر با مساحت ۳۲ هزار و ۳۶۵ هکتار زیستگاه اصلی این گونه اندمیک در استان لرستان است.