سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مطرح کرد؛

بازشناسی نقش آل‌بویه در تاریخ ایران و جهان اسلام در املش

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: املش دارای تمدن درخشان است که ۱۵۲ اثر تاریخی آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در همایش ملی آل بویه که امروز در تالار لوزان املش برگزار شد گفت : تاریخ ۷هزار ساله ی ایران فراز و نشیب های زیادی را به خود دیده است و موزه های سراسر کشور بخش های از تاریخ و افتخارات مردم گذشته را به نسل امروز و آینده معرفی می کند.

علی دارابی در ادامه با بیان اینکه تاریخ آل بویه دوران طلایی در تاریخ ایران است و باید این دوره تاریخی بیشتر شناسانده شود افزود: خدمات ارزنده آل بویه یکی از مهم ترین و درخشان ترین بخش های تاریخ ایران است و این حکومت با بهره گیری از فرهنگ ایرانی و اسلامی نقش بزرگی در ایجاد وحدت بین شیعه و سنی و جهان اسلام داشته که برگزاری جشن غدیر و عمران و آبادانی در آن مقطع تاریخی نمونه این مواردست.

وی گفت: دوران آل بویه دوران طلایی تاریخ علمی ایران و اسلام بوده و دانشمندان معروفی در زمینه های مختلف علمی در دوران حکومت آل بویه رشد و پیشرفت کردند و این حکومت در ایجاد نظم و انضباط امور شهری و ساماندهی اصناف و تشویق به مطالعه ی عمومی و معماری بسیار قوی و موفق عمل کردند.

استاندار گیلان هم در این همایش با بیان اینکه آل بویه در احیای استقلال سیاسی و فرهنگی ایران در دوره اسلامی سهم درخور توجهی داشته است، گفت: آل بویه علاوه بر زنده کردن شعائر شیعی، خدمات ارزنده ای هم در حوزه های مختلف به جامعه اسلامی ارائه کرد.

دکتر اسدالله عباسی خاستگاه آل بویه را از افتخارات گیلانیان عنوان کرد و افزود: با تشکیل کارگروه پژوهشی در ارتباط با آل‌بویه در ذیلبازشناسی نقش آل‌بویه در فرهنگ و تاریخ ایران و جهان اسلام در املش کنگره میرزا کوچک خان برای شناساندن این خاندان همت شود.

وی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان همایش نقش آل‌بویه در فرهنگ و تاریخ ایران و جهان اسلام گفت:باید یاد کسانی که به عنوان مفاخر کشور و استان ما خدمت کردند و دستاوردهای علمی، پزشکی و غیره ارزشمند برای این سرزمین وکشور و نیز جامعه انسانی داشته اند را از یاد نبریم و دِین خود را ادا کنیم.

دکتر عباسی در ادامه با اشاره به جایگاه و خاستگاه فرهنگی و هنری شهرستان املش افزود: ۱۵۲ اثر هنری مربوط به املش ثبت آثار ملی شده که افتخاری برای ما است چنانکه حدود ۲۷۲ اثر نیز در بخش باستان شناسی مربوط به املش داریم و این شهرستان زینت بخش محافل بین‌المللی است.  

استاندار گیلان با بیان بخشی از آثار هنری و صنایع دستی شهرستان املش گفت: نمدمالی، حصیربافی، آهنگری سنتی و چادر شب بافی از صنایع دستی این شهرستان است. 

وی درباره راه‌اندازی موزه آثار هنری در املش هم افزود: سال‌های گذشته دولت‌ها مصوبه دادند و پای کار نماندند، در این جلسه قول می‌دهم تا موزه ای برای آثار هنری این شهرستان راه‌اندازی شود.

استاندار گیلان با دستوری مبنی بر فراهم کردن بسترهای راه‌اندازی موزه آثار هنری شهرستان املش از فرماندار، شهردار املش و دست اندرکاران میراث فرهنگی و صنایع دستی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه‌های استان خواست تا برای تحقق این مهم همکاری کنند.   

عباسی با اشاره به شناسایی ۷۰۰ هنرمند در شهرستان املش گفت: این تعداد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته‌اند. 

وی افزود: با توجه به کاوش های انجام شده در املش و مناطق ییلاقی این شهرستان در گذشته از جمله کاوش‌هایی سالهای ۱۳۳۴ به بعد و نیز یکی و ۲ دهه اخیر نشان از تمدن، قدمت و تاریخ پرافتخار املش دارد. 

استاندار گیلان، املش را خاستگاه شخصیت های بزرگ و تاثیر گذار از ابتدای دین مبین اسلام تا کنون ذکر و گفت: مردم این شهرستان به دلیل بالای غنای فرهنگی و بصیرت در عرصه های مختلف در طول دوران انقلاب اسلامی همواره پیشرو بوده و تقدیم ۲۳۰بازشناسی نقش آل‌بویه در فرهنگ و تاریخ ایران و جهان اسلام در املش شهید به نظام و انقلاب نماد این ولایتمداری است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد صفری نماینده مردم املش و رودسر هم در این همایش گفت: حکومت برادران آل بویه در عراق از سال ۳۲۲ تا ۴۴۸ هجری بعد از شهادت امام رضا(ع) ادامه داشت و نیاز است که کنگره آل بویه در سال آینده برگزار شود و خواستگاه آل بویه روستای تاریخی بویه در ییلاقات بخش رانکوه شهرستان املش و دیلمانات و اشکورات بوده و آل بویه تعلق به جهان اسلام دارد.  

حجت الاسلام والمسلمین علی رنجبر امام جمعه املش هم از متولیان فرهنگی خواست که سایت موزه بویه و فیلم مستندی از آل بویه ساخته و پخش شود.

رضا ثقتی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان گفت: خدمت به آل بویه خدمت به اهل بیت است و آل بویه در مدت حکومت ۱۲۰ ساله اش به اهل بیت(ع) خدمت زیادی کرد و می بینیم که یکی از کم سن و سال ترین شهدای دوران دفاع مقدس شهید خردسال جمشید داداشی از همین روستای تاریخی بویه است که تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی شده است. 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.