سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۹ رسم قرون وسطایی اروپای متمدن

فوتبال قرون وسطایی در انگلیس و ایتالیا، گاوبازی و جنگ گوجه در اسپانیا گوشه‌ای از فرهنگ اروپای متمدن است.

فرهنگ‌های گوناگون در سراسر جهان به بهانه‌های مختلف آداب و رسوم خاص خود را برگزار می‌کنند، اما این آداب و رسوم اگر از شکل منطقی خارج شود، آسیب زا خواهد بود. جای بسی تعجب است که کشور‌های به ظاهر متمدن و پیشرفته، رسومی را پاس می‌دارند که اگر در هر کشور در حال توسعه‌ای اجرا شود، بیشترین حملات به آن‌ها صورت می‌گیرد.

در زیر ۹ مورد از آداب و رسوم عجیب کشور‌های مختلف اروپا را زیر ذره بین قرار خواهیم داد.

فوتبال بی رحمانه «رویال شوروتاید» در انگلیس

در شهر «آشبورن» انگلیس، هزاران نفر یک بازی قرون وسطایی با نام «رویال شوروتاید» (Royal Shrovetide) انجام می‌دهند تا تا با شرکت در این رویداد سالانه، این ورزش قرون وسطایی را زنده نگاه دارند.

پیشینه این بازی به قرن دوازدهم برمی گردد؛ بازیی که نه در زمین بلکه در مکان‌های عمومی انجام می‌شود و شامل تعداد نامحدودی بازیکن است که می‌توانند از دست‌ها و پا‌های خود برای ضربه زدن به دیگران استفاده کنند تا جایی که بیشتر به رینگ بوکس شباهت دارد تا یک بازی فوتبال.

رویال شوروتاید، در واقع یک بازی فوتبال بی‌قانون است که دو تیم با هزار بازیکن مقابل یکدیگر صف‌آرایی می‌کنند تا به دروازه‌های هم که ۴.۸ کیلومتر از هم فاصله دارد، دست پیدا کنند. اما زمین بازی هیچ حریمی ندارد و مسابقه طی ۲ روز برگزار می‌شود. تقابلی خشن و پرمخاطره شکل می‌گیرد که حتی دیدن صحنه‌های آن هم برای بسیاری دشوار است.

بازی اشبورن در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه از ساعت ۲ بعد از ظهر برگزار می‌شود. تا ساعت ۱۰:۳۰ شب که اگر توپ قبل از ساعت ۵:۳۰ بعدازظهر به گل رسید، بازی در مرکز شهر از نو شروع می‌شود. در حالی که اگر بازیکنی بعد از ساعت ۵:۳۰ گل بزند، بازی برای آن روز متوقف می‌شود. در پایان روز دوم تیمی که بیشترین گل را زده باشد برنده می‌شود. با توجه به اینکه دروازه‌ها سه مایل از هم فاصله دارند، امتیاز‌ها معمولاً کم هستند و فقط یک بار در ۱۵ سال گذشته بیش از دو گل زده شده است.

فوتبال به سبک هنر‌های رزمی در ایتالیا

برگزاری «کلچو استوریکو» (Calcio Storico) یا همان فوتبال تاریخی و قدیمی ایتالیایی سالانه در زمینی خاکی واقع در یکی از میدان‌های فلورانس ایتالیا برگزار می‌شود. این مسابقه خشونت آمیز دارای قدمتی از قرن ۱۶ هم است. فینال این مسابقه در ۲۴ ژوئن برگزار می‌شود و تیم‌های متقاضی گوناگون در آن به رقابت می‌پردازند. در این مسابقه مانند سایر مسابقات فوتبال، باید توپ درون دروازه تیم رقیب جای بگیرد. البته هر تیم ۲۷ نفره است که باید ۵۰ دقیقه بازی کنند.

هیچ تعویضی مجاز نیست، حتی اگر آسیب دیدگی وجود داشته باشد - که اغلب وجود دارد. توپ به مرکز زمین پرتاب می‌شود و تیم‌ها برای به دست آوردن مالکیت به آن حمله می‌کنند. بازیکنان می‌توانند از دست‌ها و پا‌ها استفاده کنند و تاکتیک‌هایی مانند ضربه زدن و تکل زدن نیز قابل قبول است. بسیاری از تکنیک‌های مبارزه (از جمله هنر‌های رزمی) مجاز هستند. در حالی که در دوران مدرن هیچ مرگ و میر در طول بازی وجود نداشته است، اما موارد متعددی از بستری شدن بازیکنان در بیمارستان گاهی برای ماه‌ها وجود داشته است.

مقامات شهر در سال ۲۰۰۷ پس از نزاع و درگیری که باعث شد حدود ۵۰ بازیکن (تقریباً همه آنها) به دادگاه کشیده شوند، این مسابقه را به مدت یک سال ممنوع کردند. پس از آن، قوانین جدید مجرمان محکوم را از شرکت در آن منع کرد، ولی این سنت خشن همچنان ادامه یافت.

تعقیب پرخطر پنیر در انگلیس

گلاسترشر از مناطق تولید کننده پنیر است که در جنوب غربی انگلیس قرار دارد. در ماه می‌هر ساله به مدت ۴ روز جشنی در این محل برگزار می‌شود که در آن پنیر‌های توپی شکل را از بالای تپه به سمت پایین قل می‌دهند و شرکت کننده گان باید آن‌ها را شکار کنند. این پنیر‌ها با سرعتی تا ۱۱۰ کیلومتر در ساعت قل داده می‌شوند بنابراین کمتر پیش می‌آید تا کسی موفق به شکار و گرفتن پنیر‌ها شود. بسیاری از آن‌ها در جریان این بازی صدمات جدی می‌بینند.

گاوبازی میراث غرب وحشی

گاوبازی یکی از سنت‌های دیرینه و محبوب اسپانیاست. این سنت علاوه بر اسپانیا، در کشور‌های دیگری همچون فرانسه و آمریکا نیز رایج است که هر کدام عنوان خاص خود را دارد و با کمی تفاوت در جزئیات اجرا می‌شود. گاوبازی در اسپانیا تورئو معروف است. تورئو به گونه‌ای از گاوبازی گفته می‌شود که در آن گاوباز یا گاوباز‌ها به حیوان حمله می‌کنند و نهایتاً آن را می‌کشند.

این سنت منزجرکننده قرن‌هاست در اسپانیا برگزار می‌شود. انتقاد‌ها و تظاهرات فراوانی در سطح جهان نسبت به این سنت و جنایت علیه حیوانات انجام شده است، اما دوستداران و طرفداران بیماردل این بازی، همچنان بی‌اعتنا به آن‌ها به کار خود ادامه می‌دهند.

جنگ گوجه فرنگی اسپانیا

بزرگ‌ترین جنگ گوجه فرنگی در جهان که هر ساله در آخرین چهارشنبه ماه اوت در نزدیکی شهر والنسیای اسپانیا برگزار می‌شود و طی آن ده‌ها هزار نفر از اقصی نقاط جهان در این جشنواره گرد هم می‌آیند تا یکصد تن گوجه فرنگی را در یک نبرد خیابانی به سوی یکدیگر پرتاب کنند.

درباره نقطه آغازین این مراسم نظریه‌های زیادی مطرح شده است که معروف‌ترین آن به سال ۱۹۴۵ بازمی‌گردد، زمانی که جوانان شهر تلاش می‌کردند در رژه‌ی موزیسین‌ها، غول‌پیکر‌ها و کله‌گنده‌ها جایی برای خودشان داشته باشند و به همین دلیل یک دعوای تمام عیار در میدان اصلی شهر به راه انداختند و در این گیر و دار یک بازار میوه قربانی خشم و هیاهوی جمعیت شد. مردم آن قدر به طرف همدیگر گوجه‌فرنگی پرتاب کردند که سرانجام نیروی پلیس مجبور به دخالت شد و به نبرد گوجه فرنگی پایان داد.

«توماتینا» در سال‌های اوایل دهه‌ی ۱۹۵۰ ممنوع بود، اما شرکت‌کنندگان به این موضوع اهمیتی نمی‌دادند و حتی به قیمت دستگیر شدن هم از پرتاب گوجه‌فرنگی دست برنمی‌داشتند. چند سال بعد ممنوعیت این جشن لغو شد و تعداد شرکت‌کنندگان، و البته تعداد گوجه‌فرنگی‌های قربانی‌شده بیش‌تر و بیش‌تر شد تا به شکل امروزی درآمد.

ازدواج با مردگان در فرانسه

یکی از عجیب‌ترین آداب و رسوم کشور فرانسه، این است که در این کشور شهروندان می‌توانند با یک فرد مرده ازدواج کنند؛ بنابراین ازدواج پس از مرگ در فرانسه قانونی است، اما باید توسط چندین کارمند دولتی و خانواده متوفی تأیید شود. بر اساس آمار وزارت کشور فرانسه، سالانه ۱۰ ازدواج این چنینی صورت می‌گیرد.

رسوم عجیب ازدواج در آلمان

می‌توان گفت یکی از عجیب‌ترین آداب و رسوم اروپایی بین مردم آلمان بوده و مربوط به رسم عجیب ازدواج در این کشور است. در زمان‌های قدیم در مراسم ازدواج آلمانی‌ها، فامیل‌های عروس و داماد قبل از شروع جشن، تعدادی از ظرف‌ها را می‌شکندند و عروس و داماد مجبور بودند ظرف‌های شکسته را جمع کنند.

یکی دیگر از رسم‌های عجیب آلمان این است که به منظور سنجش و ارزیابی قوای جسمانی عروس و داماد آن‌ها را مجبور به کندن درخت می‌کنند. این کار قانون خاص خود را دارد و یکی از آن‌ها این است که باید با دست راست این کار را انجام دهند.

رسوم عجیب در جشن ازدواج به همین جا ختم نمی‌شود، در انتهای مراسم دوستان داماد یا عروس، عروس را می‌دزدند و در مکانی پنهان می‌کنند و داماد باید به تنهایی عروس را پیدا کند.

کتک زدن عروس، رسم غیراخلاقی در آلبانی

کلیپ‌های بسیاری از کت زدن عروس توسط داماد و یا برعکس در فضای مجازی دیده‌ایم، اما تا کنون نمی‌دانستیم گوشه کنار دنیای به اصطلاح مدرن امروزی به دلیل رسم و باوری عجیب عروس بایستی از همسرش در روز نخست ازدواجشان کتک بخورد.

در آلبانی رسم عجیب و خشنی وجود دارد که عروس باید سه شبانه روز پس از ازدواج کتک‌های داماد را برای یادآوری وظایف خانواده تحمل کند. اینکه یک دختر جوان در لباس سپید عروسی مورد خشونت فیزیکی قرار بگیرد بسیار عجیب است. اصلاً مگر چه اختلافی پیش آمده که داماد به خود اجازه می‌دهد در مراسم عروسی همسرش را کتک بزند؟ نه، خبری از اختلاف نیست.

این اتفاق از یک خرافه قدیمی نشأت می‌گیرد، یک خرافه پوسیده و غیرمحترمانه. بر اساس یک خرافات قدیمی و یک رسم ناپسند و خلاف شئونات، داماد در شب عروسی با لگد یا یک سیلی به عروس ضربه‌ای می‌زند تا به اصطلاح گربه را دم حجله بکشد و برای همیشه همسر را تحت فرمان خود دربیاورد. شگفت آنکه عروس نیز از چنین رسمی آگاهی دارد و اجازه می‌دهد تا در نخستین شب زندگی مشترک اینچنین به او خشونت روا شود. اما این رسم ناپسند از سال‌های بسیار دور در آلبانبی و برخی کشور‌های دیگر جریان داشته است.

تنبیه کودکان با افسانه «کرامپوس» در اتریش

در کشور اتریش و در زمان کریسمس سنت عجیبی به نام افسانه کرامپوس وجود دارد. این سنت بدین گونه است که در زمان کریسمس، شیطانی به نام کرامپوس در سطح شهر پرسه می‌زند تا بچه‌های بد را بترساند. کرامپوس با ظاهر ترسناک و گوش‌های دراز گونی با خود به دوش می‌کشد، البته این گونی برای حمل هدایا نیست و برای این است که کودکان بد را درون آن انداخته، به زیر زمین برده و تنبیه می‌کند. کرامپوس در واقع دوست قدیمی بابانوئل است.

منبع: مهر

برچسب ها: فرهنگ ، اروپا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.