سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تقدیر از ۶۰ اثر دانشجویی در اختتامیه اولین جشنواره ملی سلامت

۶۰ اثر دانشجویی در اختتامیه اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان معرفی و تقدیر شد.

ابراهیم نعیمی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سبک زندگی سازمان امور دانشجویان در مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان گفت: دفتر مشاوره دانشجویی سال ۶۷ تأسیس شد و حدود ۳۵ سال است که فعالیت می‌کند و رویکرد اساسی آن ارائه خدمات درمانی به دانشجویانی است که در حوزه‌های جسمانی و روانی دچار مشکل می شوند.

وی ادامه داد: با توجه به اطلاعاتی که از بررسی مجموعه‌های مختلف مانند کارنامه سلامت دانشجویان و سیمای زندگی دانشجویی به دست آورده ایم این موضوع نشان می‌داد که باید رویکرد خود را از حوزه درمان به حوزه پیشگیری تغییر دهیم. بر همین اساس رویکرد فعالیت دفاتر مشاوره در جهت پیشگیری تغییر کرد و برنامه‌هایی برای توانمندسازی دانشجویان در ابعاد مختلف طراحی شد.

مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سبک زندگی سازمان امور دانشجویان ادامه داد: اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان یکی از برنامه هایی بود که بعد از تغییر رویکرد مشاوره دانشجویی از حوزه درمان به حوزه پیشگیری طراحی شد و از خرداد ماه با برنامه ریزی های متعدد نشست‌های متنوع در دانشگاه‌های مختلف برای ارتقای سواد سلامت ایجاد شد.

وی افزود: بیش از دو هزار و ۶۰۰ دانشجو برای شرکت در این جشنواره ثبت نام کردند و در مجموع دو هزار و ۴۷۹ اثر به این جشنواره ارسال شد. در مرحله اول یک هزار و ۱۶۱ اثر داوری شدند. در مرحله دوم ۲۰۰ اثر و در مرحله سوم ۶۰ اثر منتخب در ۵ حوزه معرفی تقدیر شدند و در ادامه این جشنواره از مجموعه کتاب‌های ارتقای سواد سلامت دانشجویی و پوستر دومین جشنواره ملی سلامت دانشجویان در سطح بین المللی رونمایی شد.

احیای کانون دانشجویی همیاران سلامت در دانشگاه‌ها

هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: سازمان امور دانشجویان و وزارت علوم در حوزه علمی سیاست گذاری می‌کند و یکی از اجزای آن بحث سلامت دانشجویان است و طبیعی است نقش سیاست گذاری خود را در جهت هدایت دانشگاه‌ها داشته باشند و در جهت مدنظر وزارت علوم هدایت کنند.

وی افزود: یکی از مسائلی که در حوزه مشاوره مورد توجه بود، بحث درمانی است و بیشتر به بحث درمانی توجه می‌شد تا پیشگیری. بر این اساس یکی از بحث‌های ما توجه از رویکرد درمانی به سمت رویکرد پیشگیری است. ما نباید صرفاً فقط به مشاوره بسنده کنیم و باید به تمام ابعاد سلامت توجه کنیم. در این صورت است که اثرگذاری آن بیشتر می‌شود.

داداش پور تصریح کرد: در این راستا و برای اینکه به موضوع سلامت توجه بیشتری شود نیاز بود نگرش در دانشگاه‌ها و ساختار آن تغییر کنند. در چنین فضایی بود که مقوله سلامت متولد شد و تمام دانشجویان را در سراسر کشور هدف قرار داد و یکی از اهداف ما در این راه این است که سواد سلامت را در جامعه و به ویژه دانشگاه‌ها افزایش دهیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان تأکید کرد: با توجه به اینکه مراکز مشاوره و سبک سلامت ما به تنهایی نمی‌توانستند این رویکرد را در میان دانشجویان ترویج دهند، برای همین نیاز بود یک نهاد واسطی شکل گیرد. برای همین کانون همیاران سلامت دانشجویان احیا و فعال شد و در کنار مراکز مشاوره زیست سالم دانشجویی را در میان دانشجویان ترویج می‌کند.

داداش پور گفت: مراکز مشاوره در دانشگاه‌ها فعال و پویا شده اند و هر دانشجویی با هر سلیقه‌ای زیر چتر نظام آموزش عالی قرار داشته و برای سلامت آن تلاش می‌شود تا زیست سالم دانشجویی در تمام کشور رواج یابد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.