سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مجلس:

باید به تراز عملیاتی بودجه و ناترازی بانک‌ها توجه شود

قالیباف در پاسخ به اخطاری درباره توجه به کلیت بودجه گفت: حتماً در جریان بررسی بودجه باید به تراز عملیاتی آن و ناترازی بانک‌ها توجه شود.

لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در نشست علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه، ۸ اسفند) مجلس شورای اسلامی طی اخطاری به بند ۱۲ اصل سوم قانون اساسی که به موضوع پی ریزی اقتصاد عادلانه و رفع فقر اشاره دارد، گفت: مقام معظم رهبری در سال جاری تأکید کردند که برای تورم راهکاری پیدا و آن را علاج کنیم.

وی افزود: ما در حال حاضر مشغول تصویب بودجه سال آینده هستیم لذا مجلس باید دقت کند که این بودجه‌ای که تصویب می‌شود واقعا کدام بخش از آن خاصیت ضد تورمی دارد و اصلا برای تورم در این بودجه فکری کرده ایم؟

سیاهکلی ادامه داد: آیا ما کسری بودجه دولت و یا ناترازی بانک‌ها را علاج کرده ایم؟ چرا که این موارد از جمله عوامل اصلی تورم است. ما باید بدانیم که تمام خوشبختی و بدبختی یک ملت دست مجلس است و مجلس اگر درست ریل گذاری کند مشکلات کشور برطرف خواهد شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه دولت قبلی حاصل مجلس قوی است، تاکید کرد: این مجلس قوی است که دولت قوی را تعیین می‌کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: ما هر روز مشغول بررسی جزئیات بررسی بودجه هستیم. در این بین برخی آقایان براساس ایرادات قانونی به بودجه تلاش می‌کنند در برخی موارد نیم درصد را به دو درصد برسانند لذا باید دانست که این موارد مسئله ما نیست چرا که ما باید به کلیت بودجه توجه داشته باشیم به عنوان مثال در طول بودجه همه ما دقت می‌کنیم که اعداد بودجه ثابت بماند، بعد می‌گوییم ۱۴.۵ درصد از بودجه به وزارت نفت اختصاص پیدا کند، این در حالی است که این اعداد واضح و ثابت است با این حال این سوال مطرح است که چطور ما همه اعداد بودجه را ثابت تعیین می‌کنیم، اما به نفت که می‌رسیم، بیش از ۱۳ سال است که سهم ۱۴.۵ درصدی به نفت اختصاص می‌دهیم و نمی‌دانیم وزارت نفت با این منابع چه کار می‌کند چرا که گزارشی از این مسئله نداریم.

وی با بیان اینکه وقتی قیمت نفت بالا و پایین می‌رود این اعداد باید شناور باشد، تأکید کرد: در ادامه ما می‌آییم بودجه را براساس این موضوع تنظیم می‌کنیم و می‌گوییم که قرار است یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت به قیمت ۸۵ دلار به فروش برسانیم، در این شرایط ما اگر ۳۶۵ روز را ضربدر ۲۳ هزار کنیم ۶۰۳ همت حاصل خواهد شد.

سیاهکلی گفت: ما نمی‌توانیم یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت را به فروش برسانیم آن هم به این دلیل که سقف نفت ما را اوپک مشخص می‌کند و اوپک گفته که ما می‌توانیم ۴ میلیون بشکه نفت در روز به فروش برسانیم.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه ما نمی‌توانیم بیش از ۳ میلیون بشکه نفت به فروش برسانیم، گفت: ۱.۸۵ از این منابع خرج امور داخلی می‌شود و ۱.۱۵۰ بشکه می‌ماند لذا چطور ما این رقم را برای وزارت نفت تعیین کردیم؟

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه و در پاسخ به اخطار سیاهکلی گفت: کلیت بحث جنابعالی از این باب که ما حتما به تراز عملیاتی بودجه دقت کنیم و این نکات رعایت شود و یا ناترازی بانک‌ها را درست کنیم و بحث مربوط به نقدینگی اصلاح شود، درست است و باید به آن توجه داشته باشیم، اما جنابعالی در برخی موضوعات اعداد و ارقامی را مطرح کردید که در مجلس و در دولت در این بخش‌ها زحمات زیادی کشیده می‌شود.

قالیباف ادامه داد: در حال حاضر بیش از این عدد که جنابعالی گفتید و من نمی‌خواهم بگویم، نفت صادر می‌شود و ما ظرفیت تولید نفت مان حداقل ۶۰۰ هزار بشکه بیش از عددی است که جنابعالی گفتید.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما به طور قطع و براساس ظرفیت تولید و میزان فروش، عدد ۶۰۰ هزار بشکه را با هرکدام از موارد برشمرده شده جابه جا کنیم این مسئله بالانس خواهد شد بنابراین در این موضوعات نباید به حق مجلس ظلم شود.

قالیباف در پایان گفت: با این حال حرف شما در زمینه موضوعات اساسی و اقتصادی درست است همچنین حرف شما در زمینه ناترازی دقیق است که چاره اصلی است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.