حسین فرشیدی معاون وزیر بهداشت و درمان گفت: اکنون ۴ درصد از بانوان از قلیان و سیگار استفاده میکنند که سلامت آنان را به مخاطره انداخته و سبب شیوع انواع سرطان ها، بیماریهای قلبی و عروقی، بیماران قندی ناشی از دود سیگار شده است اما میزان مصرف قلیان در هرمزگان بالاتر از میانگین کشوری است.
او گفت: در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان بخشی از استان کرمان و بوشهر مصرف دخانیات بویژه در زنان به صورت قلیان رواج دارد که زیان های آن دو چندان است.
دود ناشی از قلیان میتواند خانواده را دچار مشکلات عدیدهای از جمله آشنایی بچهها با دخانیات و ابتلا به آن کنند.
هنگامی که تهیه تنباکو یا قلیان را بچهها میسپارند باعث میشوند در دوران کودکی با دخانیات آشنا شوند لذا ما باید الگو سازی و اصلاح را از منزل، مدرسه شروع کنیم.
رئیس مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت گفت: در استان هرمزگان بالای ۱۴ تا ۱۵ درصد خانمها قلیان مصرف میکنند که آمار بسیار بالایی در کشور است.
معاون بهداشت گفت: مصرف دخانیات در جهان سالیانه ۱.۴میلیون دلار به کشورهای جهان خسارت وارد میکند که متأسفانه هدر رفت سالانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان برای خرید سیگار و تنباکو در کشور ما صورت میگیرد و تحمیل هزینه سالیانه بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان جهت درمان بیماریهای مرتبط با دخانیات در بخش سلامت کشور انجام میشود.
فرشیدی در پایان به ضرر اقتصادی سالانه بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان به بخشهای تولیدی و توسعهای کشور به دلیل مرگ زودهنگام افراد مصرف کننده در مواجهه با دود دست دوم، غیبت از کار، ناتوانی، آتش سوزی ناشی از ته سیگار اشاره کرد.