در راستای تحقق سیاستهای کلان حوزه سلامت و همچنین توسعه وترویج فناوریهای پزشکی و به منظور ارتقای دانستههای دانش سلامت جامعه، طی نشستی، تفاهم نامه همکاری بین سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی محمد رئیس زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی و شبکهی آموزش سیمای جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی علی عبدالعالی، مدیر شبکه آموزش سیما منعقد شد.
در این نشست علی عبدالعالی مدیر شبکه آموزش با اشاره به استقبال مخاطبان از برنامههای پزشکی بیان داشت: مخاطبان برنامههایی را که به هر نحوی به حوزه سلامت و پزشکی مربوط میشود بیش از دیگر برنامهها دنبال میکنند که از این بین، برنامه «دکتر سلام» با یک فرم ساده نسبت به دیگر برنامههای صداو سیما از یک اقبال فوق العادهای برخوردار است.
وی افزود: استقبال مخاطبان از این برنامه به علت دغدغه مردم به حوزه سلامت و اهمیت سلامتی است. از این رو نگاه مثبت دوستان در سازمان نظام پزشکی به این قضیه باعث شد یک همکاری بین ما و این سازمان رقم بخورد.
عبدالعالی با تاکید مشارکت سازمانهای مختلف در امر برنامه سازی، خاطرنشان کرد: آنتن و رسانه از آن مردم است و وظیفه ماست که بستری را برای سازمانهای مختلف که در زمینههای مربوطه تخصص دارند فراهم کنیم تا قدمهای تخصصی و عملیاتی هم برای پزشکان و هم برای مردم برداشته شود.
وی تاکید کرد: در گذشته بیشتربودجه و هزینهها صرف درمان میشد، اما اکنون هزینه قرار است به آموزش و پیشگیری اختصاص داده شود.
در ادامه این نشست، محمد رئیس زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، پیش شرط و زیربنای هر جامعهای را نیروی انسانی دانست و گفت: نیروی انسانی کیفی، زیربنای هر جامعه است و اساس کیفیت، آموزش است و این امر در همه عرصههای زندگی و در حوزه سلامت صادق است. کیفیت، اعتبارسنجی و استاندارد اگر رعایت نشود میتواند مضر و کشنده باشد.
وی با اشاره به پر مخاطبتر شدن شبکه آموزش، تصریح کرد: با توجه به اینکه صداو سیما یکی از رسانههای پرمخاطب کشور است موظف است برای استفاده از کارشناسان در حوزه پزشکی از سازمانهایی مانند وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی که دارای بانک اطلاعاتی تمام دانش آموختگان حوزه سلامت است تأیید اطلاعات هویتی و صلاحیتی بگیرد؛ اگر افراد بدون تأیید مراجع در برنامههای آموزشی رسانه ملی حضور یابند، جامعه پزشکی، اولین قربانی جریانهای هنجارساز در حوزه سلامت خواهد بود.
رئیس زاده افزایش سواد سلامت را یکی از مهمترین ضرورتهای این سازمان و حوزه سلامت خواند و افزود: افزایش سواد سلامت این امکان را به مردم میدهد تا نسبت به ارزیابی سلامت خود آگاهی یابند و خود مراقبتی در بین مردم جامعه افزایش پیدا کند. حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریها مهمترین رسالت آموزشی است که این مهم را شبکههایی مانند آموزش و سلامت میتوانند انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: قرار است از نیمه اسفند ماه به طب سنتی در برنامه دکتر سلام» پرداخته شود.
گفتنی است، هم افزایی و تقویت زمینههای همکاری مشترک برای بهبود نگرش و ترویج فرهنگ حوزهی سلامت در راستای نهادینه کردن آن در بین جامعه پزشکی و عموم مردم؛ ترغیب اقشار مختلف جامعه پز شکی و عموم مردم به شرکت در رویدادها، پویشها و فرآیندهای مشارکتی با محوریت آموزش و ارتقای سلامت، ارتقاء ظرفیت رسانههای دیجیتال در جهت خلق فرصتهای نوین در فعالیتها و برنامههای آموزشی و پژوهشی، برنامه ریزی و اجرای پروژههای آموزشی و اطلاع رسانی مشترک در زمینهی ارتقای سلامت، بهره مندی از امکانات و زیر ساختها و ظرفیتهای موجود طرفین در سطوح ملی و استانی با موضوع آموزش و ارتقای سلامت از جمله اهداف انعقاد این تفاهم نامه است.
در پایان از راهله محمدجانی، تهیه کننده برنامه «دکتر سلام» در راستای راه اندازی پویش دستهای مهربان در این برنامه قدردانی شد.