سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این نشست ضمن ارائه گزارشی از وضعیت جامعه ایثار و شهادت در این استان، گفت: شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت به موجب قانون تشکیل شده و ریاست آن هم با رئیسجمهور محترم است، مصوبات این شورا در حکم مصوبات دولت است و در استانها هم رئیس این شورا استانداران هستند.
معاون رییسجمهور با بیان اینکه این شورا معادل شورای تأمین در مصوبات فرهنگی است، تصریح کرد: مصوبات شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت لازم الاجراست و از سال گذشته از طریق مجلس شورای اسلامی یک پشتوانه مالی برای این مصوبات نیز ایجاد شده که ابزاری برای اشاعه این فرهنگ است و به دستگاهها تکلیف شده که یک درصد از منابع جاری خود را در این زمینه هزینه کنند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران رسیدگی به امور ایثار و شهادت را یک امر عمومی دانست و تشریح کرد: شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یک شورای عالی است که تمام ارکان نظام حتی آنهایی که خارج از دولت و دستگاه رسمی هستند نیز عضو این جلسه بوده تا ضمن ارائه خدمت بهتر به ایثارگران، سرمایهگذاری و اقدامات مشترک در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیز شکل گیرد.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه خوشبختانه در استانهای شمالی به خصوص گیلان و مازندران، امر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یک امر مردمی شده، خاطرنشان کرد: خوشبختانه مردم پای کار هستند و این موضوع باید به الگویی برای تمام کشور تبدیل شود.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال ایثارگران در استان گیلان، افراد بیکاری که در سامانه ثبتنام کردند در حال حاضر ۶۰۶ نفر هستند که از بین اینها، ۲۹۴ نفر فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد و باقی هم از خانواده ایثارگران عزیز هستند.
معاون رئیسجمهور تصریح کرد: جلسات شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استان گیلان به صورت منظم برگزار شده که از این لحاظ استان گیلان دومین رتبه را در کشور دارد و به لحاظ تعداد مصوبات و جلسات دوم است. امسال بحث اعزام ایثارگران عزیز به عتبات عالیات شروع شده و استان گیلان تاکنون یک هزار سهمیه داشته که باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی تأکید کرد: امیدواریم با کمک مسئولان استان گیلان، مرکز بزرگ سیاحتی برای ایثارگران عزیز تأسیس شود و بنیاد آمادگی لازم برای سرمایهگذاری در این زمینه را دارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان گفت: اقدامات بسیار خوبی در خصوص یادوارهها و کنگرهها انجام شده، اما بخشی از کار ما با آموزش و پرورش و نوجوانان و جوانان است که باید جریان شکلپذیری و داستان نگاری کودکانه برای شهدا ایجاد شود که در قالب پروژههای دانشجویی به آن بپردازند تا باعث ارتباط برقرار کردن این عزیزان با شهدا در شرایط کنونی کشور شود، زیرا شهدا هم وحدتبخش هستند و هم تأثیر مثبتی بر روحیه آنان خواهد داشت.