سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرتاب ماموریت کرو۶ به تعویق افتاد

ناسا و اسپیس ایکس، پرتاب ماموریت کرو ۶ را به روز ۲۷ فوریه موکول کردند.

به نظر می‌رسد که برای دیدن ماموریت سرنشین‌دار بعدی شرکت «اسپیس ایکس» (SpaceX) باید یک روز بیشتر منتظر بمانیم.

این ماموریت چهار نفره به مقصد «ایستگاه فضایی بین‌المللی» (ISS) که «کرو-۶» (Crew-۶) نام دارد، قرار بود در اوایل صبح ۲۶ فوریه از «مرکز فضایی کندی» (KSC) ناسا در فلوریدا پرتاب شود، اما ناسا و اسپیس ایکس پس از یک بررسی طولانی روی آمادگی پرواز در روز ۲۱ فوریه، تصمیم گرفتند که پرواز را ۲۴ ساعت به تعویق بیندازند. طرح کنونی ماموریت، مستلزم پرتاب موشک «فالکون۹» (Falcon ۹) اسپیس ایکس برای بردن یک کپسول «دراگون» (Dragon) موسوم به «اندیور» (Endeavour) در روز ۲۷ فوریه ساعت ۱:۴۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی است.

نمایندگان اسپیس ایکس و ناسا در یک جلسه توجیهی پس از بررسی آمادگی پرواز در عصر روز سه‌شنبه گفتند که این یک روز تاخیر، به گروه‌های پرتاب امکان می‌دهد تا روی چند مشکل جزئی اندیور و فالکون۹ کار کنند.

«استیو استیچ» (Steve Stich)، مدیر «برنامه سرنشین‌دار تجاری» (CCP) ناسا گفت: برای مثال، اعضای گروه می‌خواهند عملکرد حرارتی پنل‌هایی که نمای بیرونی اندیور را پوشش می‌دهند، بیشتر تجزیه و تحلیل کنند. همچنین، آن‌ها می‌خواهند «مخازن تحت فشار کامپوزیت» (COPVs) را در فالکون ۹ بررسی کنند. این مخازن، بطری‌های هلیوم هستند که در مخزن اکسیژن مایع موشک قرار دارند. ما باید آزمایش‌هایی را انجام دهیم تا مطمئن شویم که آن‌ها برای پرواز کردن خوب هستند.

این گروه پژوهشی، یک مشکل بالقوه را نیز در موشک فالکون۹ مشاهده کردند که اخیرا تعداد زیادی از ماهواره‌های اینترنتی «استارلینک» (Starlink) اسپیس ایکس را به مدار زمین پرتاب کرده است. استیچ گفت که ماموریت استارلینک موفقیت‌آمیز بود، اما شواهد کمی در مورد اشتعال در یکی از محفظه‌های موتور موشک آن وجود داشت. گروه کرو-۶ اکنون در حال بررسی موشک این ماموریت هستند تا مطمئن شوند که مشکل اشتعال احتمالی، برای پرتاب فضانوردان آینده نگران‌کننده نیست.

استیچ خاطرنشان کرد: نخستین مرحله فالکون۹ که گروه ماهواره‌های استارلینک را پرتاب کرد، برای دوازدهمین بار به پرواز درآمد. این در حالی است که کرو-۶ از یک موشک کاملا جدید استفاده خواهد کرد. با وجود این، برای اسپیس ایکس و ناسا معمول است که داده‌های تمام پرواز‌های فالکون۹ را پیش از مأموریت‌های حامل خدمه بررسی کنند.

«بیل گرستنمایر» (Bill Gerstenmaier)، معاون ساخت و قابلیت اطمینان پرواز شرکت اسپیس ایکس، در جلسه توجیهی پس از بررسی آمادگی پرواز گفت: فکر نمی‌کنم این چیز‌ها برای پرواز خدمه نگران‌کننده باشند، اما ما می‌خواهیم مطمئن شویم که آن‌ها واقعا آماده هستند.

ماموریت کرو-۶، «استیون بوون» (Stephen Bowen) و «وودی هوبرگ» (Woody Hoburg)، فضانوردان ناسا، «سلطان النیادی» (Sultan Al-Neyadi)، فضانورد امارات متحده عربی و «آندری فدیایف» (Andrey Fedyaev)، فضانورد روسیه را برای اقامت تقریبا شش ماهه به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد فرستاد. النیادی به عنوان نخستین فضانورد عرب که برای یک ماموریت بلندمدت به آزمایشگاه مداری پرواز می‌کند، تاریخ‌ساز خواهد شد.

کرو-۶ همان گونه که از نام آن پیداست، ششمین ماموریت عملیاتی سرنشین‌دار خواهد بود که اسپیس ایکس برای ناسا به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب می‌کند. شرکت «ایلان ماسک» (Elon Musk) علاوه بر این شش ماموریت، دو ماموریت دیگر را نیز به مقصد آزمایشگاه مداری انجام داده است؛ پرواز آزمایشی «دمو-۲» (Demo-۲) برای ناسا در سال ۲۰۲۰ و ماموریت «Ax-۱» که یک پرواز خصوصی بود و توسط شرکت «آکسیوم اسپیس» (Axiom Space) در آوریل ۲۰۲۲ انجام شد.

اندیور، سه مورد از ماموریت‌های پیشین را به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام داده است؛ ماموریت‌های دمو-۲، Ax-۱ و «کرو-۲» (Crew-۲) که در آوریل ۲۰۲۱ پرتاب شد.

یک کپسول دراگون دیگر در حال حاضر به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شده است. این کپسول موسوم به «اندورنس» (Endurance)، در اکتبر گذشته طی مأموریت «کرو-۵» (Crew-۵) پرتاب شد. انتظار می‌رود که چهار فضانورد ماموریت کرو-۵ شامل «جاش کاسادا» (Josh Cassada) و «نیکول مان» (Nicole Mann)، فضانوردان ناسا، «کویچی واکاتا» (Koichi Wakata)، فضانورد ژاپنی و «آنا کیکینا» (Anna Kikina)، فضانورد روسی، حدود پنج روز پس از استقبال از همتایان خود در ماموریت کرو-۶ به زمین بازگردند.

کاسادا، مان، واکاتا و کیکینا در حال حاضر با سه فضانورد دیگر در آزمایشگاه مداری حضور دارند. این سه فضانورد، «سرگئی پروکوپیف» (Sergey Prokopyev) و «دیمیتری پتلین» (Dmitry Petelin)، فضانوردان روسیه و «فرانک روبیو» (Frank Rubio)، فضانورد ناسا هستند که سپتامبر گذشته با فضاپیمای روسی «سایوز» (Soyuz) به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرواز کردند.

پروکوپیف، پتلین و روبیو قرار بود ماه آینده با همان سایوز به زمین بازگردند، اما اکنون مشخص شده است که تا اواخر سپتامبر یا بیشتر در آنجا خواهند ماند. سایوز آن‌ها در ۱۴ دسامبر نشت کرد و به سرعت همه مایع خنک‌کننده خود را در فضا از دست داد. روسیه قصد دارد روز ۲۳ فوریه، یک سایوز جایگزین را برای آن‌ها پرتاب کند.

منبع: اسپیس

برچسب ها: موشک ، اسپیس ایکس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.