سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید

تصویرسازی یکی از کاربردی‌ترین رشته‌های هنر‌های تجسمی

دبیر بخش تصویرسازی جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: تصویرسازی، جذابیت‌های خاص خود را دارد و یکی از کاربردی‌ترین رشته های تجسمی است.

تصویرسازی، یکی از هنر‌های جذابی است که اغلب در کتاب‌های کودکان با آن روبرو شده ایم که با متن‌ها تلفیق شده اند و به آن‌ها رنگ و بوی جذابی بخشیده اند.

در حوزه تصویرسازی، هنرمندان بسیار خوبی داریم که در این حوزه، آثار بعضاً جهانی را خلق کرده اند و تصویرسازان ما در دنیا هم شناخته شده هستند که از آن جمله می‌توان به استاد فرشید مثقالی اشاره کرد که یکی از تأثیرگزارترین هنرمندان ایران در عرصه تصویرسازی، مجسمه‌سازی و انیمیشن است که تصویرسازی کتاب «ماهی سیاه کوچولو» از آثار اوست و جوایز متعددی را برای این هنرمند به ارمغان آورد.

فرشید مثقالی در سال۱۳۵۳ توانست برنده جایزه معتبر «هانس کریستین آندرسن» معروف به نوبل ادبیات کودک و نوجوان شود.

علاوه بر او، هنرمندان تصویرساز دیگری توانستند حضور درخشانی در جشنواره‌های جهانی داشته باشند.

با پیشرفت تکنولوژی، آثار تصویرسازان هم پیشرفت کرده است تا جایی که بخش تصویرسازی در چندین دوره جشنواره هنر‌های تجسمی توانست پرقدرت ظاهر شود.

کاظم طلایی، دبیر بخش تصویرسازی پانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر، درمورد ویژگی بخش تصویرسازی این دوره از جشنواره، بیان کرد: بیش از ۵۰۰ اثر در بخش تصویرسازی پانزدهمین دوره جشنواره هنر‌های تجسمی دریافت کردیم چراکه تصویرسازی یکی از کاربردی‌ترین رشته‌های هنر‌های تجسمی است که نمایشگاه و ویترین آن، همه خانه‌های مردم است؛ به طوری که در همه خانه‌ها، کتاب‌هایی با تصویرسازی‌هایی وجود دارند.

او گفت: تصویرسازی، جذابیت‌های خاص خود را دارد. زیرا دنیای کودکی، جذاب و متفاوت است و باعث جذب هنرمندان زیادی می‌شود و به همین خاطر، یکی از بخش‌های مهم و همیشگی جشنواره هنر‌های تجسمی، تصویرسازی است.

به گفته طلایی، جشنواره همیشه استمرار دارد و به همین دلیل، هرساله در یک زمان مشخصی برگزار می‌شود و این موضوع برای همه تصویرگران جا افتاده است.

دبیر بخش تصویرسازی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی ادامه داد: هنرمند در خدمت مخاطب و انتقال مفاهیم است و به همین دلیل، در تصویرسازی، همه توانایی، هنر و خلاقیت خود را در جهت انتقال مفهوم به کار می‌برد تا در ذهن مخاطبش شکل بگیرد. مثلاً ممکن است نقاش، اثری را خلق کند که برخی از افراد نتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، ولی در تصویرسازی این طور نیست.

طلایی افزود: دنیای خیال نویسنده و تصویرگر آمیخته می‌شوند و در جان مخاطب که کودکان و نوجوانان هستند، می‌نشینند و این نشان دهنده هنر تصویرگر است که از خلاقیت خود استفاده کرده و مفهوم را به بهترین شکل بیان می کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.