هاشم صیامی رئیس فدراسیون دو و میدانی درباره شکایت از امید امیریان دونده ملی پوش کشورمان به علت پرداخت نکردن ۱۵ میلیون به مجموعه ورزشی بروجن اظهار کرد: سالنی که ورزشکاران در بروجن تمرین میکنند خصوصی نیست و برای هیئت استان و اداره کل ورزش چهار محال بختیاری است. یکی از کارمندان این مجموعه شکایت را مطرح کرده و او در حدی نبوده که این کار را انجام بدهد. مشکلی نیست و صمیمی رئیس هیئت استان این مسئله را حل کرد.
صیامی درباره نتایج ضعیف دو و میدانی کاران در مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا بیان کرد: ما تیم امید و جوان را به این مسابقات فرستادیم تا کسب تجربه کنند. ورزشکاران دوی ۸۰۰ متر، ۱۵۰۰ متر، پرتاب وزنه و دوهای سرعت آماده بازیهای آسیایی و کسب ورودی المپیک هستند و امیر مرادی، مهدی پیرجهان و تفتیان حاضر نشدند که در این رقابتها حضور یابند و خودشان را برای بازیهای آسیایی آماده میکنند.
او افزود: فرزانه فصیحی کار بزرگی در مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا انجام داد و توانست قهرمان ماده ۶۰ متر در قزاقستان شود و این اتفاق بزرگی در بخش بانوان است. ارشیا مصدقی و محیطی زاده فرصت حضور در مسابقات کشورهای اسلامی را نداشتند به همین علت به مسابقات قزاقستان اعزام شدند تا کسب تجربه کنند. البته از ۲ ورزشکار خود توقع داشتیم که رکورد بزنند. مسعود کامران خطا کرد و از گردونه رقابتها حذف شد.
صیامی تصریح کرد: ما میتوانستیم تفتیان را به مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا ببریم تا ۲ مدال طلا در مجموع مسابقات بگیریم، اما او بیان کرد که اگر در این رقابتها شرکت کند فصل آمادگی اش را از دست میدهد به همین خاطر قبول کردیم که او در این مسابقات شرکت نکند.
رئیس فدراسیون دو و میدانی درباره اینکه سجادی وزیر ورزش خیلی دیر بابت قهرمانی فصیحی در مسابقات داخل سالن آسیا تبریک گفت: بیان کرد: نه، سجادی از قهرمانان دو و میدانی است و این رشته ورزشی را دوست دارد. او از قهرمانی فصیحی خوشحال شد چرا که شرایط دختران دو و میدانی با این مدال بهتر شده است. کسب مدال طلا از سوی فصیحی در کنار قهرمانان آسیا و کشورهای جنوب شرقی ارزشمند است. فصیحی زحمت کشید و سجادی، مناف هاشمی و کاظمی پور هم پیگیر بودند و اتفاق بزرگی در دو و میدانی رخ داد.
او افزود: ما شک نداشتیم که ۲ مدال بیشتر در مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا نمیگیریم، اما در نهایت فرزانه فصیحی توانست یک مدال طلا بگیرد. بدنه دو و میدانی خالی شده است و ما ۱۵ ورزشکار تاپ داشتیم و این نسل طلایی از دو و میدانی خارج شدند و نتوانستیم ورزشکارانی را جایگزین کنیم. دونده ۶۰ متر کویت چند ماه در اروپا تمرین کرده بود و با آمادگی خوبی به قزاقستان آمده بود. با این شرایط اقتصادی کارمان سخت است. آن قدر از مشکلات مالی گفتیم که این مسئله لوث شده است.
صیامی تصریح کرد: بحث مالیات برای ما مشکل ایجاد کرده است و با چندرغازی که از وزارت ورزش میگیریم باید مالیات بدهیم. ورزشگاه آفتاب انقلاب ردیف اعتباری ندارد و ما این ورزشگاه را درست کردیم. ۷، ۸ میلیارد تومان بودجه فدارسیون دو و میدانی است که ۳ میلیارد آن را مالیات میدهیم و یک میلیارد آن را صرف هزینههای مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب میکنیم و مقدار کمی پول برایمان میماند.
رئیس فدراسیون دو و میدانی بیان کرد: برای تخصیص اعتبارات مالی بین فدراسیونها تفاوت قائل میشوند و یک فدراسیون ۱۰۰ میلیارد و فدراسیونی دو و میدانی فقط ۷ میلیارد بودجه دریافت میکند. ۱۵۰ مدال در المپیک در رشته دو و میدانی توزیع میشود و دولت و مجلس باید این رشته را به طور ویژه توجه کنند. ما به علت مسائل فرهنگی نمیتوانیم مسابقات جایزه بزرگ در ایران برگزار کنیم تا کسب درآمد کنیم.
او درباره وضعیت احسان حدادی گفت: او در کیش تمرین میکند و تلاش میکنیم تا او را به ۲، ۳ مسابقه بین المللی اعزام کرده و مربی بادانش به خدمت بگیریم. به نظرم بعضیها افتخار آفرینی حدادی را فراموش کردند. معتقدم ورزشکاران ما باید به اروپا بروند تا در کنار بزرگان تمرین کنند که هم ورزشکاران و هم مربیان پیشرفت کنند. اگر دو و میدانی کاران در مسابقات سطح بالا شرکت کنند پختهتر میشوند. ریحانه مبینی ورزشکار تاپ ما است، اما او هنوز ترسش نریخته است و استرس دارد. او در مسابقات داخلی خوب میپرد، اما به خاطر اینکه تجربه شرکت در مسابقات سطح بالا را ندارد در نهایت نمیتواند رکوردش را در مسابقات بین المللی تکرار کند.
صیامی بیان کرد: مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا سال آینده در ایران برگزار میشود و بودجه خاصی باید به دو و میدانی تعلق بگیرد و توجه ویژهای به این رشته ورزشی صورت بگیرد تا در سطح خوبی این مسابقات را برگزار کنیم. همچنین مجموعه اعتبارات مالی برای ورزشگاه آفتاب انقلاب در نظر بگیرند.
رئیس فدراسیون دو و میدانی گفت: به نظرم به دو و میدانی ظلم میشود. زمانی از صندوق دولت به فدراسیونها پول میدهیم نباید بین آنها فرق بگذاریم و تخصیص اعتبارات از پول مردم و بیت المال باید مساوی باشد و ارتباط در تعیین بودجه معنی ندارد. صددرصد بودجه باید به فدراسیون دو و میدانی تخصیص یابد نه فقط ۳۰، ۴۰ درصد و حداقل تخصیص بودجه برای ما باشد.
او درباره اینکه تجهیزاتی برای مسابقات دو و میدانی قهرمانی داخل سالن ۲۰۱۸ به ایران داده شد، گفت: بله، تجهیزات محدودی در آن سال وارد کشورمان شد و تشک پرش ارتفاع، تخته استارت و لوازم پرش ارتفاع فرستادند، اما ما باز هم از طریق اسپانسر دوباره همین وسایل را خریدیم. رحمتی مدیرعامل باشگاه پلیمر یک پک کامل هم به لرستان فرستاد، چون اسپانسر اهل لرستان است. از تشک میتوانیم حداقل ۲ سال در مسابقات استفاده کنیم و بعد از سال ۲۰۱۸، ۲ بار دیگر تشک خریدیم.