سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمایان شدن افق‌های تازه در روابط ایران و چین در سفر رئیسی به پکن

سفر سه روزه رئیس جمهور کشورمان به چین افق‌های تازه‌ای را در روابط دو کشور نمایان کرد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان روز دوشنبه (۲۴ بهمن) با دعوت «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در راس هیئتی بلندپایه و برای دیدار رسمی سه روزه عازم پکن پایتخت چین شد.

این سفر از آنجا که هر دو کشور تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند بسیار حائز اهمیت بود.

در این سفر بیست سند همکاری و یادداشت تفاهم میان جمهوری اسلامی ایران و چین به امضا رسید.

مدیریت بحران، گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، محیط زیست، تجارت بین‌المللی، مالکیت معنوی، کشاورزی، صادرات، بهداشت و درمان، رسانه، ورزش و میراث فرهنگی از جمله اسناد امضا شده میان مقامات جمهوری اسلامی ایران و چین است.

پیگیری اجرایی شدن قرار داد ۲۵ ساله میان ایران و چین و گسترش روابط دو کشور در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی، جزو برنامه‌های رئیس جمهور در سفر به این کشور بود.

سفر سه روزه رئیسی به پکن با یک بیانیه مشترک بین ایران و چین به پایان رسید.

در این بیانیه به مواردی از جمله تسریع در اجرای برنامه همکاری جامع و ادامه افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های تجاری، کشاورزی، صنعتی، انرژی تجدیدپذیر، زیرساختی و حوزه‌های مشابه، منع اشاعه سلاح هست‌های و ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای و دیگر سلاح‌های کشتار جمعی و گسترش همکاری فراگیر در حوزه سلامت، علم و فناوری اشاره شد و طرفین در سال‌های آینده همکاری‌های خود در امور دفاعی و امنیتی را توسعه می‌دهند.

علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت در خصوص تصمیمات اتخاذ شده در سفر رئیس جمهور به پکن گفت: در حوزه صنعت، معدن و تجارت ۱۹ سند، قرارداد و موافقت نامه غیر از بیست سند اصلی را امضا کردیم. برخی از آن‌ها قرارداد و برخی‌ها موافقت نامه بود. این قراردادها، قرارداد‌هایی با رقم حداقل سه و نیم میلیارد دلار بود.

وی ادامه داد: در حوزه معدن مذاکرات جدی و دستاورد‌های خیلی خوبی داشتیم. در حوزه صنعت، مشارکت‌های صنعتی، بحث انتقال تکنولوژی و بحث همکاری‌های مشترک چین و ایران، در حوزه خودرو مطرح شد.

پیمان پاک بیان کرد: در حوزه تجارت الکترونیک و در حوزه احیای تعرفه ترجیحی و توافقات ترجیحی و در حوزه مربوط به مسائل برگزاری نمایشگاه‌ها و حضور جدی شرکت‌های ایرانی و به عبارتی شرکت‌های چینی در بازار ایران توافقاتی صورت گرفت.

رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: در حوزه مربوط به بحث‌های مارکتینگ و موضوع بازاریابی‌ها و ارتباط پلتفرم‌های بزرگی که این پلتفرم در چین ۵۰_۸۰ میلیارد دلار گردش مالی دارند، این ارتباط دنبال شد. برای این که بتوانیم با استفاده از ظرفیتی که وجود دارد و بازار بزرگی که چین بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیون دلار واردات هست و سهم ما از این بازار علی رغم تعاملات نزدیک سیاسی و بحث‌های بین المللی ما چیزی حدود ۱۴_۱۳ میلیارد دلار از بازار چین استفاده می‌کنیم.

وی افزود: اقدامات بسیار خوبی در حوزه خشکبار، لبنیات، محصولات مختلف کشاورزی که با استفاده از این پلتفرم عرضه خرده فروشی را در چین دنبال کرده و ارزش افزوده بیشتری به ارمغان بیاوریم.

حامد وفایی کارشناس مسائل چین در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت چین در دنیای امروز گفت: ابعاد سیاست خارجی چین و برنامه‌هایی که برای سپهر تمدنی و نظام بین الملل تعریف کرده در بسیاری از مراکز علمی و پژوهشی دنیا در حال بحث و بررسی است.

وی ادامه داد: این امر که چین امروز در کجا قرار دارد، فردا در کجا قرار خواهد داشت و در فردای نظام بین الملل چه نقشی را ایفا خواهد کرد دغدغه بسیاری از قدرت‌های حال حاضر، قدرت‌های نوظهور و قدرت‌های منطقه‌ای است.

این کارشناس مسائل چین بیان کرد: در سال‌های اخیر شاهد رشد شتابان این کشور در عرصه‌های مختلف بودیم و اصلی‌ترین رشد این کشور که توجه دیگر کشور‌ها را به خود جلب کرده بحث توسعه اقتصادی است.

وفایی گفت: بعد از انقلاب چین که حزب کمونیست بر سر کار آمد نسل دوم رهبران چین به سرپرستی دنگ شیائو پینگ سیاستی را در این کشور به کار گرفتند به نام اصلاحات در‌های باز که ناظر بود بر فضای داخلی چین و مجموعه‌ای از سیاست‌های اصلاحی.

وی افزود: سیاست در‌های باز سیاستی بود که ناظر بود به نگاه چین به کشور‌های دیگر و نظام بین الملل و از آن زمان چین در‌های خود را به روی کشور‌های دیگر باز کرد و کشور‌های غربی هم روی خوشی به چین نشان دادند و تصورشان این بود که چین در فرآیند جهانی سازی گام‌هایی را برمی‌دارد که به توسعه سیاسی منجر می‌شود.

این کارشناس مسائل چین اظهار کرد: چین امروز قدرت دوم اقتصادی در دنیا است و در ۱۰ سال گذشته توانسته بیش از صد میلیون نفر را به بالای خط فقر بیاورد و در زمان بحران اقتصادی ثبات اقتصادی خود را حفظ کرد همچنین توانست در دوران کرونا ثبات اقتصادی خود را حفظ کند.

وفایی گفت: چین در سیاست خارجی توسعه را به عنوان محور فعالیت‌های خود مد نظر قرار داد، اما در یک دهه اخیر امنیت به عنوان دومین کلیدواژه به سرفصل سیاست‌های این کشور افزوده شد.

وی بیان کرد: چندجانبه گرایی با مختصات چینی یک واقعیت پراگماتیک در حوزه دیپلماسی چین است که باید از جانب کشور‌های دیگر درک شود و میدانی برای تعاملات مختلف با چین فراهم کند.

این کارشناس مسائل چین تصریح کرد: جو بایدن که در آمریکا به قدرت رسید اتاق مدیریت چین را به پنتاگون منتقل کرد و افرادی که در آنجا چیدند کسانی بودند که زبان، فلسفه و روانشناسی چینی‌ها را می‌دانستند لذا نگاه به شرق یک واقعیت مهم در نظام بین الملل است.

وفایی گفت: شی جین پینگ رئیس جمهور چین در سفری که به تهران داشت در دیدار با مقام معظم رهبری سطح مناسبات ایران و چین به مشارکت جامع راهبردی ارتقا پیدا کرد.

این کارشناس مسائل چین اظهار کرد: هم اکنون یک رابطه مثلثی را شاهد هستیم که اضلاع آن عبارتند از روابط مشارکتی به جای رقابتی، روابط راهبردی و بلندمدت به جای کوتاه مدت و مقطعی و روابط جامع و همه جانبه که در حوزه‌های مختلف می‌توان مناسبات بلندمدتی را با چین تعریف کرد.

وی اضافه کرد: چین بزرگترین تولیدکننده دنیا و بزرگترین مصرف کننده دنیا است. تحقق رونق تولید ارتباط گسترده‌ای با چین دارد.

وفایی بیان کرد: آینده روبط ایران و چین به عنوان کشور‌های بزرگ منطقه‌ای و دنیا بسیار روشن است.

این کارشناس مسائل چین تصریح کرد: سفر رئیس جمهور کشورمان به چین آن هم در شرایطی که امروز نظام بین الملل دارد و اتفاقاتی که در جنوب شرق آسیا می‌افتد همچنین فضایی که به لحاظ خلا قدرت در منطقه ما پیش آمده و تحولاتی که در جنگ اوکراین و روسیه وجود دارد، بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: ایران و چین در سال‌های قبل چارچوب مشارکت روابط راهبردی را برای خود تعیین کردند. نگاه چین به آینده نظام بین الملل، جهان چندقطبی است. در این جهان چندقطبی در کنار قدرت‌های بزرگ، قدرت‌های منطقه‌ای جزو اصلی‌ترین نقش آفرینان هستند. چین روابطش را فقط بر اساس انرژی تنظیم نکرده است بلکه روابط جامع است.

وفایی اظهار کرد: تحریم‌های گسترده غرب علیه ایران تاثیر منفی بر روابط با سایر کشور‌ها از جمله چین می‌گذارد، اما چینی‌ها خودشان زخم خورده تحریم هستند. روابط ایران و چین در دوره ترامپ یک سیگنال بسیار قوی از جانب چینی‌ها بود مبنی بر اینکه در شرایط تحریم هم می‌توان کار کرد.

این کارشناس مسائل چین گفت: چینی‌ها هیچ گاه روابطشان با یک کشور را قربانی رابطه با یک کشور دیگر نمی‌کنند. چین همزمان با کره شمالی که متحدش به حساب می‌آید روابط گسترده‌ای دارد و هم بزرگترین شریک تجاری کره جنوبی است همچنین آمریکا و چین که با یکدیگر دشمن هستند بالاترین سطح مناسبات تجاری را با یکدیگر دارند لذا چین با قطب‌های متضاد در نظام بین الملل تعاملات گسترده‌ای دارد و موارد زیادی در این زمینه مثل رابطه‌اش با ایران، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی وجود دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۱۱ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
درود بر کشور دوست چین درود بر ایران و دوستاران ایران
ناشناس
۱۳:۰۷ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
کشور چین کشوری است که فقط دنبال منافع واهداف خود هست و روابط جدیدش با عربستان گواه این مسئله است چین عاشق و موافق تحریم هاست چون چین ایران تحریم شده و منزوی بیشتر به دردش می خورد تا ایران با اقتصاد قوی چین با سو ء استفاده از تحریم وبا هزار جور منت نفت خام این ثروت بی مانند این طلای سیاه را از ایران ارزان وزیر قیمت بازار می خرد و ودوسال بعد پولش را می دهد یا نفت ارزان می برد و در عوضش کالاهای بنجل چینی یا تکنولوژی اینترنت ملی می دهد ایران نمی تواند به جین وروسیه دو کشوریی که تاریخ ثابت کرده فقط دنبال اهداف ومنافع خود هستند تکیه کند برای خنثی سازی تحریم ها چون این دو کشور اگر منافع خود را در خطر ببینند با غرب وآمریکا همراه می شوند تنها راه نجات ایران از تحریم ها بر قراری روابط متعادل سیاسی و اقتصادی با اروپا و آمریکا و کشورهای شرق است متاسفانه دولت ریسی می خواهد با تکیه برچین تحریم هارو خنثی کند که این شدنی نیست و چین قابل اعتمادهم نیست بار سنگین تحریم ها روی دوش مردم طبقه متوسط و محروم جامعه است فقر در ایران در حال گسترش با سرعت بالایی است مشکلات معیشتی بسیار و گرانی افسار گسیخته و تورم بالا و نرخ ارز ۴۷۰۰۰ تومانی و گرانی مسکن گرانی خودرو وگرانی پوشاک وگرانی لوازم خانگی و گرانی قطعات خودرو وگرانی نان ومواد غذایی گواه این مسئله است ومردم تاوان سوء مدیریت دولت ریسی در اقتصاد ودرسیاست را با بیچارگی و درماندگی وفقر پس می دهند مردم ناراضی هستند
محسن نصیر..گرمی مغان
۱۳:۰۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
سلام.ایا میدانید قدیمی ترین پارچه بافته شده در کشور متعلق به شهر محروم گرمی از توابع استان اردبیل هست،شهری بدون امکانات رفاهی لازم،بدون پارک،بدون پیاده روی مناسب،جاده ای که ویران هست،جاده خراب موران گرمی همچنین،مغان گرمی شهری با قدمتی هزاران ساله.سپاس
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
بله مشخصه ازاوضاع مملکت تورم وگرانی نمایان شد
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
البته افق های جدید برای چین
بدبختی های جدید برای ما
دلار ۵۰۰ هزار ریال
خدایا کمک کن
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
عجب تازه افقهای نمایان شده
رامین
۱۱:۴۰ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
پس شما چرا مثل چین سیاست ندارین با عالم وآدم دشمنین.
ناشناس
۱۱:۳۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
وزارت گرانی (صمت ) و سازمان بی حالی تعزیرات برقیمت موتور سیکلت ها نظارت دارند از ماشین گرانتر شده هر هفته گرانتر می شود ادمین سانسور نکن
امید
۱۱:۳۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
هر وقت این توافقات به نفع چین و یا دیگران بوده اجرا شده ولی هر وقت پای منافع ایران بوده صدها مورد بهانه تراشی و عدم اجرا شده . پس باید دقت بیشتری کرد.
کمیل
۱۱:۲۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
فعلا که تو قیمت سکه و ارز خوب نمایان شده!
ناشناس
۱۱:۲۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
قیمت دلار و یورو چنده؟؟؟
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
نمایان شدن صادرات در پای مرغ
ناشناس
۱۱:۱۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
از همکاریهای چین و ایران میتوان به این مورد مهم اشاره کرد که تهران و پکن می‌توانند از چابهار تا تهران را ریلی چند خطه برای ترانزیت صدها ملیون تن و تکمیل کریدور شمال جنوب بکشند هم چین سود خود را خواهد برد و هم ایران از ترانزیت کالا به شمال
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
انگار از قبل هر چی دلار بوه جمع کرده با خودش برد چین ایا هیچ مرد سیاست مدار کشور داری هست توضیح دهداصلا تو رساله بیادکه ایا اگر مردی روستایی یا کلا شهری اقدام به گرفتن پروانه ساخت و ساز کند که دوسال بیشتر اعتبار ندارد وهر چه برای خرید نیلگرد و بتون مس انداز میکند به پای پیشرفت قیمت ان ها نمیرسر حالا سوال ایا پروانه گرفته شده باطل خواهد شد یا عیچ مردانگی وجود ندارد
ناشناس
۱۰:۵۱ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
قیمت دلار در بازار آزاد بهترین سنجه برای درست کارکردن مسئولان کشوره
همزمان با سفر رییسی به چین دلار ۲ هزار گرون شد.معلومه سفر مفید بوده
رییسی تنها مسئولی در جهانه که در ۱۸ ماه اولش ۱۲۰ درصد تورم به کشور تحریم کرده
Bakhtiyari
۱۰:۴۸ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
یکی از زمینه های خوب و پرسود بین دو کشور تبدیل ایران به پایگاه بزرگ تولید خودرو سبک و سنگین و راهسازی با همکاری چین است که میتؤان دهها قطب خودروساز و صدها قطب قطعه سازی را داشت و در زمینه های تولیدات هوایی و نظامی هم مشارکت داشت و همچنین در ساخت پالایشگاه و پتروشیمی که سرشار از سود برای هر دو کشور خواهند بود
Bazofti
۱۰:۴۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
ایران و چین و روسیه می‌توانند به تولید چندین نوع هواپیمای مسافربری مشترک با هم مشارکت کنند و صنعت هوایی خود را مستقل از غرب پایه گذاری کنند
ناشناس
۱۰:۴۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
با همکاری چین شعبه های از تولید لپ تاپ و گوشی شیائومی و هواوی را در ایران داشته باشیم
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
چین در مجموع جمعیت و وسعت و دانش و فناوری و پیشرفت ابرقدرت تک جهان است
از دادن فرصتهای همکاری بین ایران و چین خیانت به این کشور است
از این همکاری هر دو کشور سود خواهند برد
ناشناس
۱۰:۳۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
چین قدرت اول جمعیتی جهان و قدرت دوم اقةصادی ،تنها دارنده ایستگاه مستقل فضایی در جهان ،بزرگترین تولید کننده خودروهای برقی و همچنین خودرو در جهان
کشوری پیشرفته و پیشرو در الکترونیک و ارتباطات و....
ایران توسعه به شرق را با آبادی شش هزار و پانصد کیلومتر سواحل جنوب و ساخت شهرهای پالایشگاهی و پتروشیمی و فولاد و خودرو سازی رونق دهد
پیشرفت دست خود ماست اگر همه بخواهند و اگر نخواهند لعنت بر همه آنهایی که مانع رشد این کشور با نادانی میشوند
چین و ایران می‌توانند دو دوست و دو شریک برای هم باشند و سود سرشاری هم از این روابط نصیب هر دو کشور شود
ناشناس
۱۰:۲۶ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
چین کشوری که هر جا منفعت داشته باشه میره همین الانشم کلی خیانت کرده به ما
ناشناس
۱۰:۲۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
باش تا انجام شه
بختیاری
۱۰:۱۵ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
چین و ایرانی توانند به تولید خودرو مشترک در خاک ایران از مرز ده تا بیست ملیون برسند
میتوانند به شهرهای قطعه سازی فراوان و تولید مشترک برسند
میتوانند در تولید لپ تاب و کامپوتر و موبایل و دوربین فیلمبرداری مشارکت کنند
راه آهن و قطارهای سریع السیر را در راه ابریشم و در ایران بسازند
به تولید هواپیماهای مشترک مسافربری و هلیکوپتر و جنگنده بپردازند
در بنادر و جزایر سرمایه گذاری کنند
در ساخت پالایشگاه و پتروشیمی مشترک در سواحل جنوبی حرکت خوب و شتابان داشته باشند
خلاصه ایران و چین زمینه های فراوانی برای همکاری و رشد و پیشرفت و شکوفایی دارند اگر از فرصتها درست استفاده کنند
ناشناس
۱۰:۱۲ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
کاش کمی از اونها یاد می گرفتند برای خدمت به مردم و حل مشکلات و راحت تر شدن زندگی .کاش کاش کاش
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
بحرين جدیدا جزیره فروخته به اسرائیل
یعنی یک هکتار از خاک ما رو فروخته به اسرائیل
لطفا بحرین رو پس بگیرید مال ماست
لعنت بر خاندان پهلوی ایران فروش.بحرین هنوز هم استان جنوبی ماست
مردم اونجا بالای 90درصد شیعه هستن وخودشون رو ایرانی میدونن که در دست ال خلیفه و ال سعود گیر افتادن.