سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توقیف ۴۰ دستگاه حفاری غیرمجاز چاه در استان کرمانشاه

معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت : از ابتدای امسال ۴۰ دستگاه حفاری غیرمجاز چاه را در استان توقیف کرده‌ایم.

علی مرادی معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای استان کرمانشاه در سومین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آب‌های نامتعارف در مناطق خشک به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه، با بیان اینکه برخورد با چاه‌های آب غیرمجاز بخش کشاورزی در اولویت آب منطقه‌ای است، گفت : از ابتدای امسال تاکنون ۴۰ دستگاه حفاری غیرمجاز چاه را در استان توقیف کرده‌ایم.

وی با اشاره به مدرن شدن دستگاه‌های حفاری چاه، گفت: بعضا نمونه‌های این دستگاه‌ها آنقدر کوچک است که حتی قابلیت کار زیر یک چادر مسافرتی کوچک را هم دارد و در چنین شرایط شناسایی و برخورد با حفاران غیرمجاز چاه‌های آب کاری سخت است.

معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز نیاز به فرهنگ‌سازی دارد، گفت: از اساتید، دانشجویان و جامعه علمی انتظار می‌رود کشاورزان را در جریان مخاطرات حفر چاه‌های غیرمجاز واثرات نامطلوب آن در کاهش سطح منابع آبی قرار داده و از این طریق در کاهش گرایش کشاورزان به حفر چاه‌های غیرمجاز تلاش کنند.

مرادی با اشاره به گره خوردن اقتصاد استان به بخش کشاورزی گفت: گرایش کشاورزان استان به کشت محصولات آب‌بَر و بعضا اجاره دادن اراضی خود به کشاورزان مهاجر برای درآمدزایی بیشتر می‌تواند احتمال حفر چاه‌های غیرمجاز را در استان بالا ببرد که این موضوع می‌تواند نقش مهمی در کاهش سطح منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی استان داشته باشد.

وی اشاره‌ای به توسعه کشت محصول آب بری مثل برنج در شهرستان‌های شرقی استان مثل شهرستان صحنه در سنوات گذشته داشت و گفت: درآمد‌های بالای کشت محصولات آب بری مثل برنج کشاورزان را به سمت این کشت‌ها سوق می‌دهد که با توجه به نیاز آبی بالای کشت برنج احتمال بیشتر شدن حفر چاه‌های غیرمجاز در استان دور از انتظار نیست.

مرادی یادآور شد: کشاورزان در پی سود بیشتر هستند، لذا وقتی با کشت برنج تا ۳۰۰ میلیون تومان در هکتار درآمد دارند، قطعا کشت برنج را ولو به قیمت حفر چاه‌های غیرمجاز به کشت محصول استراتژیکی مثل گندم که در بهترین حالت ۵۰ میلیون تومان در هکتار درآمد برای آن‌ها به همراه خواهد داشت، ترجیح می‌دهند.

پرت آب شرب در کرمانشاه بالا است

وی با اشاره به پرت بالای آب شرب در کرمانشاه، گفت: بیشترین پرت آب در کرمانشاه به مصرف آب شرب مربوط می‌شود.

وی با بیان اینکه هر کرمانشاهی به طور متوسط ۴۵۰ لیتر آب در طول شبانه روز مصرف می‌کند، گفت: ۲۵۰ لیتر از این آب پرت می‌شود، چون متوسط مصرف آب برای هر فرد در طول شبانه روز حدود ۲۰۰ لیتر است .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.