برخی مقامات آمریکایی به نشریه پولیتیکو گفتند: به مقامات اوکراینی گفته شده است که واشنگتن اصلا این نوع موشک دوربرد را به اوکراین ارسال نخواهد کرد و پنتاگون در این خصوص اعلام کرده که ارسال چنین موشکهایی به کییف، ذخایر تسلیحاتی آمریکا را با کاهش مواجه میکند و به آمادگی نظامی ایالات متحده آسیب میزند.
طبق گزارش پولیتیکو، یک مقام ارشد نظامی آمریکا بدون آنکه نامش فاش شود، گفت: ما با ارسال هر بسته کمک به اوکراین، آمادگی و ذخایر تسلیحاتی خود را بررسی میکنیم.
علیرغم ارسال کمکهای نظامی متعدد آمریکا به اوکراین، دولت کییف همچنان خواستار دریافت موشکهای دوربرد و سایر تسلیحات سنگین است.
در حالی که معلوم نیست چه تعداد ATACMS در انبارهای تسلیحات آمریکا باقی مانده است، شرکت لاکهید مارتین طی ۲۰ سال گذشته تنها حدود ۴۰۰۰ موشک از انواع مختلف آن را تولید کرده و حدود ۶۰۰ موشک از آن توسط نیروهای آمریکایی در حین جنگ خلیج فارس و جنگ عراق استفاده شد. همچنین تعدادی از این موشکها به متحدان خود آمریکا از جمله بحرین، یونان، لهستان، قطر، رومانی، کره جنوبی و ترکیه فروخته شده است.
اگر اوکراین نتواند این موشکها را از آمریکا دریافت کند، احتمالا از یکی از این متحدان درخواست کند تا به کییف موشکهای ATACMS بدهند؛ اقدامی که باید توسط واشنگتن تایید شود.
علاوه بر نگرانیها مبنی بر کاهش ذخیره تسلیحاتی آمریکا، مقامات این کشور میترسند که اوکراین از این نوع موشکها برای حمله به سرزمینهای روسی استفاده کند. گرچه کاخ سفید تاکنون تسلیحات سنگینی به اوکراین ارسال کرده، اما معتقد است که حمله به خاک روسیه از طریق این تسلیحات از «خط قرمز» روسیه عبور میکند.