سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساحل ماسه‌ای چارقلی؛ مقصد کشف‌نشده و راه میانبر توسعه گردشگری گمیشان

ساحل ماسه‌ای چارقلی می تواند به عنوان راه میانبر توسعه گردشگری گمیشان مورد توجه قرار گیرد.

ساحل بکر و ماسه‌ای روستای چارقلی گمیشان یکی از جاذبه‌های بکر و ناشناخته گردشگری است که تکمیل زیرساخت‌های جذب مسافر در کنار معرفی این ظرفیت، صنعت گردشگری گلستان را با امکانی ویژه برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد مواجه خواهد کرد.

به اعتقاد کارشناسان و مسوولان دستگاه‌های مرتبط، ساحل شنی چارقلی گمیشان می‌تواند با سرمایه‌گذاری در معرفی آن و جذب متقاضیان مشارکت در ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز به رونق صنعت گردشگری ساحلی در منطقه و استان کمک شایانی کند.

علاوه بر این، همسایگی سواحل چارقلی با زیستگاه حیات وحش منطقه مانند تالاب بین‌المللی گمیشان، میانکاله و جزیره آشوراده، فرصت سرمایه‌گذاری را برای این جاذبه و جذب گردشگران از اقصی نقاط دوچندان می‌کند.

به گفته مسوولان فرمانداری گمیشان، بعد از فروکش کردن شیوع و درگیری کرونا، بیش از ۳۰ هزار نفر گردشگر با خودرو‌های شخصی خود برای دیدن ساحل چارقلی گمیشان وارد منطقه شده‌اند که آمار بازدید کننده ۱۴ هزار نفری از این ساحل در یک روز هم ثبت شده است.

این جاذبه بکر و ارزشمند گمیشان، در شمال غرب شهرستان ساحلی بندرترکمن قرار دارد و از طریق شهر بندرترکمن و در فاصله ۱۵ کیلومتری جنوب غرب گمیشان می‌توان از آن دیدن کرد.

از لحاظ اقلیمی شهرستان گمیشان از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به بندرترکمن، از شرق به آق قلا و از غرب به دریای خزر منتهی می‌شود به دلیل نزدیکی به دریا در تابستان آب و هوای گرم و مرطوب و در فصل زمستان دارای آب و هوای سرد و ملایم است.

توجه به ظرفیت‌های بکر در حوزه گردشگری ساحلی گمیشان می‌تواند دستیابی به توسعه پایدار و رفع محرومیت این شهرستان را فراهم کند که پیگیری و اقدام دولت سیزدهم برای رونق گردشگری ساحلی این خطه آغاز شده است.

ساحل چارقلی تکمیل کننده صنعت گردشگری گلستان

فرماندار گمیشان از ساحل چارقلی به عنوان تکمیل کننده صنعت گردشگری گلستان نام برد و گفت: ساحل چارقلی یکی از سواحل بسیار زیبا این خطه به شمار می‌رود که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه گردشگری ساحلی در استان در آینده شود.

امید سقلی افزود: ساحل چارقلی که تنها ساحل شنی در گلستان است به توجه ویژه در ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز جذب گردشگر و تولید ثروت برای این منطقه مرزی و محروم استان نیاز دارد.



او ادامه داد: شهرستان مرزی و محروم گمیشان جزو ۳۱ شهرستان کمتر برخوردار کشور بوده و توسعه گردشگری ساحلی آن می‌تواند، ایجاد فرصت‌های شغلی را برای ساکنان آن فراهم کند.

لزوم سرمایه‌گذاری در معرفی جاذبه ساحلی چارقلی

فرماندار گمیشان معتقد است: ضرورت دارد همزمان با توسعه زیرساخت‌ها در چارقلی، با استفاده از تبلیغ در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و دعوت از تور‌های گردشگری، این ساحل زیبا را بیشتر معرفی کنیم.

به گفته سلقی اولویت بعدی برای توسعه گردشگری ساحل چارقلی گمیشان، بهسازی و آسفالت ۲.۵ کیلومتر از مسیر دسترسی گردشگران است.

او تاکید کرد: با تکمیل زیرساخت در ایجاد راه ارتباطی مناسب از شهر گمیشان به ساحل چارقلی می‌توان سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری ترغیب کند.

سقلی افزود: در حاشیه سواحل چارقلی، زمین‌های کم بازده و بدون معارض وجود دارد که ظرفیت خوب برای ترغیب سرمایه‌گذاران در توسعه گردشگری ساحل است.

او ادامه داد: برای ایجاد زیرساخت اولیه در توسعه گردشگری ساحلی چارقلی ۱۲۵ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برآورد شده است.

سلقی بیان کرد: فرمانداری گمیشان آماده همکاری در چارچوب قانون با سرمایه‌گذاران علاقمندان برای توسعه گردشگری ساحلی در این خطه و توسعه اشتغال و افزایش درآمد ساکنان است.
اولویت ایجاد جاده دسترسی به ساحل شنی چارقلی

سرپرست دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان هم گفت: این اداره کل به ایجاد زیرساخت دسترسی به طرح گردشگری ساحل شنی چارقلی گمیشان برای خروج از محرومیت‌زدایی و توسعه شهرستان توجه ویژه دارد و با جدیت برای ایجاد آن در کنار سایر دستگاه‌های مرتبط پیگیر و تلاش می‌کند.

مطهره زنگانه افزود: تاکنون از محل اعتبارات سال قبل حدود ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده که زیرسازی مسیر دسترسی به ساحل شنی چارقلی به عنوان اولویت نخست در دست اجرا دارد.

به گفته او تاکنون زیر ساخت جاده دسترسی به طول حدود پنج کیلومتر و آب‌رو مسیر جاده آماده اجرای طرح آسفالت آماده شده است.

زنگانه ادامه داد: در سال مالی ۱۴۰۱ هم ۱۵ میلیارد ریال اعتبار ملی و ۹۶۰ میلیون ریال اعتبار استانی دیده شده که ۱.۵ کیلومتر از آسفالت جاده دسترسی به ساحل شنی چارقلی انجام خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: برای تکمیل جاده دسترسی ساحل شنی چارقلی گمیشان با شرایط کنونی بین ۷۰ تا ۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

زنگانه افزود: با تکمیل جاده دسترسی به ساحل شنی چارقلی، طرح زیرساخت موردنیاز از جمله ایجاد سرویس بهداشتی، مجتمع رفاهی و ... در برنامه توسعه گردشگری این منطقه دیده شده که با جذب سرمایه گذاری اقدام خواهد شد.

سرمایه‌گذاری در ساحل شنی چارقلی زمینه‌ساز توسعه گمیشان

رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گلستان هم با اشاره به ویژگی منحصر به فرد ساحل شنی چارقلی گمیشان، گفت: این جاذبه گردشگری بکر و دست نخورده باقی مانده که تبلیغ در جذب سرمایه گذاران می‌تواند، اقتصاد گردشگری این شهرستان مرزی و محروم را در استان گلستان متحول کند.

عبدالحلیم ماهری افزود: مسوولان اتاق بازرگانی گلستان هم از این جاذبه گردشگری بازدید داشته و آماده همکاری برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در توسعه و رونق آن است.

نماینده و مشاور کمیسیون گردشگری و کسب و کار‌های وابسته به آن در اتاق ایران در امور اهل سنت گفت: سرمایه گذاری در ایجاد زیرساخت‌ها و رفاهی گردشگران برای حضور در ساحل شنی گمیشان بسیار ضروری بوده و اجرایی شدن آن می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز بخش‌های دیگر این شهرستان کمک شایان کند.

ماهری افزود: نخستین اقدام برای بهره‌برداری بهینه از ساحل شنی گمیشان، شتاب به ایجاد جاده دسترسی به ساحل بوده که ترغیب کننده سرمایه‌گذاران برای ایجاد مراکز رفاهی و استراحتگاهی است.

ساکنان شهرستان گمیشان اهل سنت قوم ترکمن بوده و زندگی آن‌ها برپایه صیادی و دامپروری و زراعت استوار است که تقویت زیرساخت‌های جاذبه‌های گردشگری ساحلی می‌تواند مسیر توسعه و پیشرفت این خطه را در سایر بخش‌ها متحول کند.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.