سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دوری از سرمایه گذاری‌های ریسک پذیر، حلقه مفقوده توسعه کشور

معاون رئیس جمهور دوری از سرمایه گذاری‌های ریسک پذیر را حلقه مفقوده توسعه کشور اعلام و خواستار توجه شرکت‌های سرمایه گذار در بخش دانش بنیان‌ شد.

 روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در آیین گشایش چهارمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش گفت: هم اکنون دو نوع اقتصاد شامل صنعت و دانش بنیان در توسعه کشور‌ها نقش ایفا می‌کنند.

وی اضافه کرد: اقتصاد دانش بنیان نیز به عنوان فعالیتی نوظهور در حال رشد است که مهم‌ترین تمایز آن با نوع اول، پایین بودن هزینه و بالا بودن سود است. به عبارتی یک کارخانه به شکل فعالیت سنتی ۱۰ درصد سودآوری دارد، اما نوع دانش بنیان با ۱۰ درصد فضا و سرمایه شیوه سنتی، قابلیت سود چند برابری صنعت را دارد.

دهقانی با اشاره به اینکه ریسک پذیری پایین نیز تمایز صنعت با دانش بنیان است افزود: در کشور‌هایی که بخش خصوصی در اقتصاد آن‌ها نقش بالایی دارد به علت سودآوری، سرمایه گذاری‌های ریسک پذیر که دانش بنیان‌ها بخش قابل توجهی از آن را شکل می‌دهند برعکس کشور‌های دارای اقتصاد دولتی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته که این مساله در نهایت منجر به افزایش تولید ناخالص آن‌ها شده است.

وی افزود: در کشور ما که حدود ۸۵ درصد اقتصاد دولتی است و سرمایه گذاری‌های خطر پذیر کمتر مورد توجه قرار گرفته و در خوش بینانه‌ترین حالت می‌توان گفت طی ۱۰ سال گذشته تنها ۱۰ هزار میلیارد ریال در این بخش هزینه شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، دوری از سرمایه گذاری‌های ریسک پذیر را حلقه مفقوده توسعه کشور اعلام و بر توجه بیشتر هلدینگ‌ها و شرکت‌های سرمایه گذار در بخش دانش بنیان‌ها تاکید کرد و گفت: این معاونت نیز در این راستا حامی شرکت‌ها برای تقوی اقتصاد دانش بنیان است.

خودکفایی ۸۰ درصدی در تولید قطعات پتروشیمی

ناصر عاشوری قلعه رودخانی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران نیز در این آیین افزود: شرکت‌ها هم اکنون روزانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام تحویل می‌گیرند تا روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین و ۱۱۲ میلیون لیتر نفت‌گاز تولید و به بازار روانه می‌کنند.

وی با بیان اینکه حرکت به سمت افزایش ظرفیت واحد‌های موجود برای ایجاد پالایشگاه‌ها بزرگ از مهم‌ترین اولویت‌های این صنعت در کشور است گفت: پالایشگاه‌های بزرگ کشور مانند اصفهان، شادوند و بندرعباس با برنامه ریزی کامل در راستای حرکت به سوی شرکت‌های بزرگ پترو پالایشی، بیش از ۱۲ پروژه بزرگ را به صورت مصوب در دستور کار خود دارند.

وی همچنین گفت: تولید قطعات از دیگر اولویت‌های این واحد‌ها با همکاری شرکت‌های دانش بنیان است که هم اکنون با اتکا به توان داخلی ۸۰ درصد قطعات مورد نیاز خود را تامین می‌کنیم که در این راستا حمایت از توسعه فعالیت‌های دانش بنیان به عنوان اولویتی اساسی برای افزایش این توانمندی مورد توجه است.

پتروشیمی ابزار مبارزه با تحریم است 

احسان ثقفی، رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا) نیز در این آیین گفت: بر خلاف فشار‌های ناشی از تحریم، پتروشیمی هم اکنون یکی از مهمترین ابزار‌های دور زدن تحریم‌ها است.

وی با اشاره به اهمیت حمایت از شرکت‌های دانش بنیان افزود: بالغ بر ۴۰ درصد گردش مالی شرکت‌های دانش بنیان کل کشور که حدود هفت هزار شرکت هستند، توسط ۲۵۰ شرکت فعال در صنعت پتروشیمی محقق شده که تقویت آن‌ها مهم‌ترین نیاز فعلی کشور است.

تولیدات پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس چهار درصد رشد یافت

عبدالعلی علی عسگری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خیلج فارس گفت: طی ۱۰ ماه سال جاری ۲۱ میلیون تن محصولات پتروشیمی تولید شده که نسبت به مدت مشابه پارسال از چهار درصد افزایش برخوردار است.

 وی اظهار کرد: بهره برداری از پنج طرح جدید تا پایان سال در این شرکت برنامه ریزی شده که با افتتاح آن‌ها میزان تولیدات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ به ۲۳ میلیون تن می‌رسد.

وی اضافه کرد: این طرح‌ها شامل هویزه خلیج فارس، پتروشیمی گچساران و پتروشیمی هنگام و خاموش کردن فلر‌ها که توسط بیدبلند خلیج فارس است که نقش تاثیر گذاری در ظرفیت تولید کشور دارند.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خیلج فارس با بیان اینکه امسال سهم هلدینگ خلیج فارس در بازار سرمایه از ۱۱ درصد به ۱۳ درصد افزایش یافته است یادآور شد: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر دوری از خام فروشی، مهم‌ترین رویکرد این شرکت تمیل زنجیره ارزش تولید بوده که در این راستا ۲۸ طرح به ارزش ۱۵ میلیارد ریال در حال انجام است.

برنامه ریزی برای احداث ۱۳ پارک پتروشیمی در کشور از سوی هلدینگ خلیج فارس از دیگر مواردی بود که علی عسگری به آن اشاره کرد و گفت: هم اکنون زیرساخت‌های اجرای هفت پارک چابهار، جاسک، سیریک، پارسیان، نایبند، دیلم و دشتستان در حال انجام بوده که زمینه مناسبی برای حضور شرکت‌های دانش بنیان است.

همچنین در این آیین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تفاهم نامه همکاری مشترک به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در زمینه عارضه یابی و شناسایی نیاز‌های فناورانه شرکت‌های تابعه هلدینگ خلیج فارس امضا کردند.

رویداد نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش با حضور ۳۰۰ شرکت داخلی در نمایشگاه‌های بین المللی جزیره کیش از ۲۴ تا ۲۶ بهمن گشایش یافته و همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۲ میزبان علاقه‌مندان است.

همچنین بخش همایشی این رویداد که از ۲۵ تا ۲۶ این ماه مرکز همایش‌های بین المللی برگزار می‌شود بیش از ۳۰ نشست تخصصی و همایش جانبی با موضوعات تخصصی معرفی محصولات ساخت داخل در صنعت پتروشیمی و تامین مالی پروژه‌ها از طریق سیستم بانکی و نقش بازار سرمایه در این صنعت برنامه ریزی شده است.

شرکت‌های حاضر در این رویداد در بخش‌های مختلف "مالی و پولی"، " مجتمع‌های پتروشیمی"، "شرکت‌های دانش بنیان"، "مجتمع‌های پالایش و پترو پلاش" فعال هستند.

در چهارمین دوره از این نمایشگاه غرفه ویژه‌ای برای صنایع پائین دستی به صورت ویژه و مجزا از غرفه شرکت مادر، پذیرای بازدید کنندگان بوده و انعقاد بیش از ۱۸۰ قرارداد، موافقتنامه و تفاهم نامه به ارزش ۱۳۰ هزار میلیارد ریال در این نمایشگاه پیش بینی شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.