سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش از یک میلیون واحد ناپایدار در محدوده شهری قرار دارد

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:حدود هفتاد و چهار هزار هکتار بافت فرسوده در داخل محدوده‌های شهری وجود دارد و میزان واحد‌های نا پایدار به بیش از یک میلیون واحد در این مناطق رسیده است.

امروز میز اقتصاد به بررسی  بسته تشویقی باز آفرینی شهری با حضورخانم فرزانه صادق مالواجرد  دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری پرداخت. 

سوال: تعریف بافت فرسوده چیست؟
صادق: شورای عالی شهرسازی قدمتی پنجاه ساله دارد و ریاست آن بر عهده وزیر است. این شورا بالاترین نهاد حاکمیت در حوزه سیاست و برنامه ریزی در حوزه شهر است. هر آنچه که در این شورا با یازده عضو انجام و مصوب می‌شود لازم الاجرا می شود. ما در این خصوص به چند نتیجه رسیدیم. در شهر های ما انواع مخاطرات و بافت های فرسوده وجود دارد. بافت هایی که ناکارآمد هستند مثل ساخت و ساز غیر مجاز روی گسل ها یا زیر دکل های فشار قوی هستند.

مسئله ای که ویژه باید با آنها برخورد کرد بافت های تاریخی هستند. بافت های فرسوده بافت های ناکارمد درون شهر ها هستند. من طبق آخرین سوالی که پرسیدم چیزی حدود هفتاد و چهار هزار هکتار بافت فرسوده در داخل محدوده های شهری وجود دارد. واحد های نا پایدار بیش از یک میلیون واحد در این محدوده ها است. 
سوال: در مورد بسته تشویقی توضیح می‌فرمایید؟
صادق: سال گذشته قانون جهش تولید مسکن روی کار آمد و بلافاصله پس از ابلاغ این قانون شورای راه و شهرسازی باید بررسی هایی را انجام میداد که چگونه در این بافت های تعطیل ساخت و ساز صورت گیرد. آسیب شناسی در مورد بافت های فرسوده باید صورت بگیرد. یکی از مهم ترین اتفاقاتی که بر اساس آسیب شناسی به آن رسیدیم این بود که تسهیل در ساخت میتواند به نوسازی کمک کند. در بلوک شهری میزان ساخت و ساز می‌تواند تا دو طبقه تشویق داشته باشد. بلوک شهری منظورم این است که از هر چهار طرف به معبر برسد،شاید این بلوک سی تا چهل قطعه باشد.در محور ها و معابر هم تشویق‌ هایی دیده شده تا بتواند انتفاعی برای دارایی های آنها به وجود بیاید.

نمی توان یک نسخه واحد برای کل کشور در نظر گرفت. نوع توپوگرافی در شهر های مختلف متفاوت است. در بافت های فرسوده ما پلاک هایی داریم که امکان تجمیع در آنها وجود ندارد. این را به کمیسیون ها سپردیم که این واحد ها بتوانند مجوز ساخت و ساز را دریافت کنند.
سوال: تکلیف هندسه شهری چگونه می شود؟
صادق: معابر باید یک حداقلی داشته باشند و این در مصوبات اشاره مستقیم نشده اما کمتر از شش متر نباید باشد تا ماشین های کمک رسان امکان ارائه خدمت را داشته باشند. ما در حال صحبت درباره بافت های فرسوده هستیم و باید یک سری از موارد را حداقلی در نظر بگیریم. ما همیشه منتظر زلزله هستیم اما برخی شهر ها حتی پیش از زلزله با برف و باران ویران می شوند ما این بسته را در نظر گرفتیم تا این ها بتوانند به پایداری برسند. نیازی وجود ندارد که در برخی جاها تراکم بیشتر داده شود. 
سوال:  چقدر ساخت واحد ها حاشیه سود دارد؟
صادق: قطعا سود مشارکت کننده و کسی که ساکن بافت فرسوده است نسبت به بالای شهر قابل مقایسه نیست. در کمیسیون ماده پنج تغییر کاربری ها و افزایش تراکم هایی در حال انجام است. ما نباید انتظار فقط بهسازی و نوسازی داشته باشیم. ما باید توجه ویژه به ناپایداری ساختمان داشته باشیم. در همان مصوبه ما گزارش دوره ای درخواست کردیم. ما کلیاتی را مصوب و آن را به دولت واگذار کردیم. تسریع و تسهیل را ما باید انجام دهیم و آمار بهتری را به شما ارائه دهیم. ما این فرآیند را همه با هم باید پیش ببریم. موضوعات دیگری در مواجه با زلزله وجود دارد و آن میزان سطوح بازی است که باید وجود داشته باشد. پلاک هایی باید تبدیل به فضای سبز و باز شود و شهرداری ها باید با استفاده از جاهای دیگر بر این جا خرج کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.