سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارائه خدمات ۱۷۰۰ پزشک به مردم/وزارت بهداشت پیگیر موضوع پزشک خانواده

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت : ۱۷۰۰ پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص به مردم خدمات بسیار ارزنده‌ای را ارائه می‌دهند.

پرویز صوفیوند معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت : در دو دهه اول انقلاب تا سال ۷۰ بسیاری از پزشکان ما، هندی و پاکستانی بودند که در بیمارستان‌های طالقانی، امام خمینی و مراکز درمانی شهرستان‌ها عموما در سطح یک پزشک عمومی خدمات‌رسانی می‌کردند، اما اکنون ۱۷۰۰ پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص و پنج هزار نیروی پرستار، اتاق عمل و کادر درمان در ۲۷ بیمارستان دولتی و غیردولتی با ۳۷۰۰ تخت فعال و ۵۰۰ تخت ویژه به مردم خدمات بسیار ارزنده‌ای را ارائه می‌دهند.

وی افزود: با شیوع بیماری کرونا طی سال‌های اخیر و اخبار مقایسه‌ای میان کشور ایران با کشور‌های اروپایی و آمریکا حاکی از آمار بالای مرگ و میر در کشور‌های جنوب شرقی آسیا نظیر ژاپن، چین، کره، کشور‌های اروپایی و آمریکا است در حالی که در ایران تعداد مرگ و میر‌های کرونایی به شمار انگشتان دست می‌رسد و البته این موضوع ناشی از انجام واکسیناسیون گسترده در دورترین نقاط روستایی توسط بهورزان مستقر در خانه‌های بهداشتی است.

صوفیوند تصریح کرد: خدمات بیمارستانی به غیر از سه شهرستان ثلاث باباجانی، روانسر و دالاهو که فاقد بیمارستان هستند در سایر مراکز ارائه می‌شود که البته بیمارستان ثلاث باباجانی اوایل سال آینده راه اندازی می‌شود هرچند که اکنون دارای یک مرکز موقت است و مراکز بیمارستانی در روانسر و دالاهو نیز تا دو سال آینده افتتاح خواهد شد و این شهرستان هم از بیمارستان‌های مجهز دارای پزشکان متخصص برخوردار می‌شوند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با جدیت پیگیر موضوع پزشک خانواده است و در این راستا زیرساخت‌های قبلی تکمیل می‌شود تا همه مردم تحت پوشش بیمه از این خدمت بهره‌مند شوند.

صوفیوند تصریح کرد: از پاییز امسال ۱۰۷بیماری خاص و صعب العلاج تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفت برهمین اساس بیماران مبتلا به بیماری‌های رماتیسم، دیابت، ام اس، سرطان، بیماری‌های پوستی، مغز و اعصاب و… با ارائه معرفی نامه به معاونت درمان یا بیمه سلامت تحت پوشش کامل بیمه قرار خواهند کرد که خدمت بسیار بزرگی است.

وی افزود: عرصه بهداشت و درمان حوزه‌های متعددی دارد که با توجه به ضرورت اجرای طرح جوانی جمعیت، موضوع درمان ناباروری حائز اهمیت است برهمین مبنا در کرمانشاه مرکز سطح سه ناباروری در بیمارستان معتضدی وجود دارد که همه خدمات ناباروری را از صفر تا صد ارائه می‌دهد و تاکنون این اقدامات منجر به تولد ۱۵ هزار نوزاد شده است.

صوفیوند با بیان اینکه مرکز ارائه خدمات در سطح دوم ناباروری در اسلام آباد غرب به زودی راه اندازی می‌شود، گفت: این خدمات به صورت کاملا رایگان ارائه می‌شود درحالی که در همه دنیا بالاترین هزینه‌های بیماران در حوزه درمان ناباروری دریافت می‌شود.

وی درباره ارائه خدمت پزشک از راه دور، افزود: کرمانشاه به عنوان پایلوت انجام اقدامات درمانی برای بیماران دچار سکته مغزی، کار خود را آغاز کرده که بر اساس آن موارد سکته مغزی حاد در شهرستان‌های دوره افتاده‌ای نظیر قصرشیرین، گیلانغرب و ثلاث باباجانی توسط پزشک عمومی بخض اورژانس تشخیص اولیه داده شود و نتیجه سی تی اسکن به پزشکان متخصص مستقر در بیمارستان امام رضا در هر ساعت شبانه روز ارجاع شود که در ادامه پلن درمانی ارائه و درهمان شهرستان اقدام درمانی انجام می‌شود البته بیمارستان ثلاث باباجانی فاقد دستگاه سی تی اسکن است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: مهمترین عارضه در سکته مغزی ناتوانی پس از سکته خواهد بود که علت آن شروع دیرهنگام درمان است برهمین اساس امیدواریم با استفاده از روش پزشکی از راه دور این مشکل گریبانگیر مردم نشود و درمان به سرعت انجام شود این اقدام برای بیمارانی که دچار سکته قلبی شده‌اند در حال انجام است و اگر در شهرستانی متخصص قلب نباشد پزشکان با انجام مشاوره نسبت به درمان زود هنگام اقدام می‌کنند تا عوارض بعدی رخ ندهد.

صوفیوند خاطرنشان کرد: همان گونه که اوایل انقلاب پزشک نداشتیم تجهیزات بیمارستانی هم نداشتیم، اما اکنون ۹۵ درصد دارو‌ها توسط داروسازان ایرانی تولید می‌شود و در حوزه تجهیزات پزشکی هم اوضاع این گونه است به گونه‌ای که اکنون سی تی اسکن، دستگاه اکوکاردیوگرافی، سونوگرافی، دستگاه‌های مانیتورینگ، ونتیلاتور، تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیزات سبک نظیر پروتز، ایمپلنت و تجهیزات درمانی مورد استفاده پزشکان وپرستاران تولید ایران است.

وی افزود: سعی کردیم بیمارستان‌های همه شهرستان‌ها را به تجهیزات اکوکاردیوگرافی، سونوگرافی و سی تی اسکن مجهز کنیم که البته مراکز درمانی در قصرشیرین و ثلاث باباجانی و یکی دو بیمارستانی که هنو زافتتاح نشده‌اند آن‌ها نیز تجهیز خواهند شد و پزشکان در آنجا خدمات خوبی را ارئه می‌دهند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: پزشکان استان کرمانشاه در بیش از ۷۰ رشته تخصصی و فوق تخصصی خدمات مورد نیاز بیماران را ارائه می‌دهند و به طور معمول نیازی به ارجاع بیماران به پایتخت مگر با تشخیص پزشک نیست همچنین در حوزه اقدامات تشخیصی نیز امکانات استان کرمانشاه عموما پاسخگو است.

صوفیوند خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب شاهد حضور گروهک ها، راه اندازی جنگ هشت ساله، تحریم، ترور دانشمندان، نفوذ داعش و راه اندازی اغتشاشات به صورت هر از چند گاهی هستیم که هرکدام به تنهایی در هر کشور پیشرفته‌ای می‌تواند نظام سیاسی و اقتصادی آن کشور را متلاشی کند در حالی که در ایران این موضوع تبدیل به فرصت شد.

وی کاشت حلزون را خدمت ارزنده دیگری دانست و افزود: نوازادان از بدو تولد تا چهار سالگی به صورت رایگان مورد سنجش شنوایی قرار می‌گیرند و پایگاه امام خمینی (ره) در کرمانشاه یکی از ۱۵ مرکز ارائه دهنده خدمت کاشت حلزون است که تاکنون ۷۰ مورد کاشت حلزون در آن انجام شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: ناشنوایی ضمن ایجاد اختلال در کلام کودکان سبب مختل شدن زندگی کودک و خانواده می‌شود درحالی که با سنجش شنوایی و کاشت حلزون این کودکان در آینده جوانانی بالنده و سالم خواهند بود.

صوفیوند گفت: در آینده در حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اتفاقات خوبی رخ خواهد داد در این راستا مرکز جامع سرطان با ۲۷۰ تخت بستری در محوطه بیمارستان امام رضا راه اندازی می‌شود که امسال ۱۲۰ تخت آن افتتاح می‌شود و از طریق نصب و استفاده از سه دستگاه رادیوتراپی و شتاب دهنده، پت اسکن، خدمات پیوند مغز استنخوان کودک و بزرگسال، رادیوتراپی و شیمی درمانی ارائه خواهد شد.

وی افزود: بیمارستان سوانح و سوختگی گلستان که در ایام کرونا در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفت اکنون به روال عادی خود بازگشته و خدمات ارزنده‌ای به افراد دچار سوانح و سوختگی ارائه می‌دهد.

صوفیوند از افتتاح اورژانس بیمارستان طالقانی، امام خمینی کرمانشاه و امام خمینی اسلام آباد غرب طی امسال و سال آینده خبر داد و گفت: اتاق عمل و بخش‌های بیمارستانی طالقانی در سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

وی عنوان کرد: در عرصه توریسم سلامت پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و اکنون در مطب‌های پزشکی، کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها بیماران کردنشین عراق حضور می‌یابند، چون با وجود ارزش کار پزشکی در ایران ارزان بودن این خدمات برای آن‌ها بسیار اهمیت دارد برهمین اساس بیماران بسیاری از عراق دربیمارستان‌های دولتی و غیردولتی کرمانشاه حضور می‌یابند و از خدمات بیماران بین الملل بهره‌مند می‌شوند.

به‌گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دانشجویان خارجی بسیاری از عراق، افغانستان و پاکستان در استان کرمانشاه تحصیل می‌کنند به‌گونه‌ای که کرمانشاه بعد از تهران، دومین شهر پذیرای دانشجویان خارجی است.

صوفیوند تصریح کرد: طی سال‌های آینده شمار پزشکان متخصص در رشته‌های مختلف در استان کرمانشاه افزایش می‌یابد البته اکنون ارجاع بیماران به سمت بالاتر فوق تخصصی به ویژه در شهرستان‌ها نیازمند فرهنگ‌سازی است در بسیاری از موارد ضرورتی به ارجاع نیست.

وی افزود: نیازی نیست که بیمارن برای انجام یک معاینه ساده به پزشک فوق تخصص مراجعه کنند بلکه در شهرستان‌ها پزشکان متخصص مستقر هستند برهمین اساس نیازمند انجام کار‌های فرهنگی هستیم.

صوفیوند گفت: بیش از ۷۰ درصد بیماران یک پزشک می‌توانند توسط سایر پزشکان خدمات‌دهی شوند که البته اجرای طرح پزشک خانواده به سبب ساماندهی موضوع ارجاع بیماران به سطوح بالاتر می‌شود که در این صورت شاهد شلوغی مطب نخواهیم بود.

وی درباره ارائه خدمات درمانی به ۱۰۷بیماری صعب العلاج و خاص، افزود: لیست و فرم ارجاع بیماران دارای شرایط در اختیار پزشکان قرار گرفته که بیماران مربوطه را به معاونت درمان و اداره بیمه سلامت ارجاع دهند که خدمات رایگان را دریافت کنند.

صوفیوند تصریح کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه مشکلی با حضور در معاونت درمان می‌توانند شکایات خود راارائه دهند یا از طریق سامانه ۱۹۰ درمان در حوزه‌های دارو، مطب‌های پزشکی و کلینیک‌ها مطالبه‌گر باشند .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.