پورخسروانی مسئول پژوهش سرای دانش آموزی فارس با بیان اینکه پژوهش سراهای دانش آموزی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، گفت: قبل از انقلاب مجموعهای به نام پژوهش سرای دانش آموزی نداشتیم و بعد از انقلاب اسلامی با رونمایی از سند تحول بنیادین، پژوهش سرای دانش آموزی آغاز به کار کرد.
او با اشاره به اینکه حدود ۲ دهه از آغاز به کار این پژوهش سراهای دانش آموزی میگذرد و اکنون در کشور نزدیک به ۷۰۰ پژوهش سرای دانش آموزی فعالیت میکنند، تصریح کرد: از این تعداد ۶۰ پژوهش سرای دانش آموزی در استان فارس فعال هستند که ۵۰۰ هزار دانش آموز مستعد، نخبه و مخترع در آن عضویت دارند و با پژوهشها و تحقیقاتی که انجام میدهند سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ اختراع و ایده و طرح را به ثبت میرسانند.
مسئول پژوهش سرای دانش آموزی استان فارس افزود: این دانش آموزان محقق و پژوهشگر در ۱۵ رشته شامل نانوفناوری، زیست فناوری، سلولهای بنیادی، گیاهان دارویی، علوم آزمایشگاه و هوافضا فعالیت میکنند.
پورخسروانی ادامه داد: پژوهشها، تحقیقات و طرحهای این دانش آموزان مورد استقبال پارک علم و فناوری و دانشگاهها قرار میگیرد و حتی این دانش آموزان میتوانند به دلیل آشنایی با علوم نوین در آینده جزء دانشجویان نخبه کشور باشند.