سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس:

تولید هلدینگ خلیج فارس تا ۱۴۰۶ به ۵۷ میلیون تن می‌رسد

علی عسگری گفت: تولید محصولات پتروشیمی در هلدینگ خلیج فارس تا سال ۱۴۰۶ به ۵۷ میلیون تن خواهد رسید که ۳۱ میلیارد دلار درآمد ارزی به همراه خواهد داشت.

علی عسگری مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در برنامه گفتگوی ویژه خبری به سوالات زیر در حوزه دستاوردهای صنعت پتروشیمی کشور پاسخ داد.

صنعت پتروشیمی کشور در ابتدای انقلاب اسلامی در چه وضعیتی بوده و الان در کجای راه قرار دارد؟

علی عسگری: در ابتدای انقلاب تنها یک طرح بزرگ پتروشیمی در کشور داشتیم و برای ایران که حدود ۶ میلیون بشکه نفت صادرات می کرد ناچیز بود. در حال حاضر با تلاش مردان بزرگ این صنعت، دوقطب پتروشیمی ماهشهر با ۲۲ طرح و عسلویه با  ۲۲ پروژه بزرگ در حال رشد است.

در بالادستی پتروشیمی دستاوردهای خوبی داشتیم و دستمایه ای برای حرکت های آینده  و توسعه صنایع پایین دستی خواهد بود.

جامعه هدف شرکت پتروشیمی خلیج فارس کیست و برای حفظ ارزش سهام آن چه کاری انجام شده است؟

علی عسگری: هلدینگ خلیج فارس یک شرکت خصوصی است و صاحبان سرمایه آن حدود ۴۰ میلیون نفر توده مردم از طریق سهام بازنشستگی و سهام عدالت هستند که از سود تولید این شرکت بهره مند می شوند.

علی رغم تحریم ها هلدینگ خلیج فارس پر رونق کار را ادامه می دهد. رشد قیمت هلدینگ خلیج فارس در بورس در بازه ای از زمان ۵۴.۸ درصد بوده در حالی که بازده بورس ۲۲.۶ درصد بوده بعنی دو برابر بورس بازدهی داشت.

شرکت اصلی که ۲۹۰ هزار میلیارد تومان ارزش داشت در نهایت ارزش آن به ۴۵۵ هزار میلیارد رسید و ارزش کل مجموعه و گروه  ۷۳۱ هزار میلیارد تومان بوده که الان از هزار هزار میلیارد تومان هم عبور می کند. چنین رشدی در تاریخ بورس دیده نشده است.

پتروشیمی خلیج فارس چه برنامه هایی در بالادست داشته و  چه برنامه ریزی برای توسعه صنایع پایین دستی دارد؟

علی عسگری: ۳۷ درصد پتروشیمی کشور در دست هلدینگ خلیج فارس است. ۱۵ میلیارد دلار در این شرکت پروژه تعریف کردیم که تمام آنها در حال پیشرفت است.

۲۸ پروژه در هلدینگ خلیج فارس تعریف شده است که ۵ پروژه تا پایان سال راه اندازی می شود. برای سال آینده هم ۸ پروژه راه اندازی می شود.

اینها پروژه های بالادستی است. الان دچار خام فروشی در کشور هستیم. باید خوراک بالادستی پتروشیمی را با کمک دانش فنی دانش بنیان ها به صنایع پایین دستی تبدیل کنیم.

الان در هلدینگ خلیج فارس چقدر از دانش بنیان ها استفاده می شود؟

علی عسگری: همکاری دانش بنیان ها با شرکت های عظیم پتروشیمی به منظور رفع مشکلات شرکت ها را پیگیری کردیم که نمایشگاهی هم اخیرا  در این خصوص برگزار شد.

توسعه صنایع پایین دستی بدون کمک دانش بنیان ها غیر قابل تحقق است. استراتژی بزرگی در این حوزه تعریف کردیم.  ۹۰ طرح اولویت دار شناسایی شد و از این میان۶۰ طرح برنامه ریزی شده تا برای راه اندازی کارخانه اقدام شود.

این کارخانه ها در پارک های پتروشیمی احداث می شود که ۱۳ منطقه در حاشیه خلیج فارس برای آن در نظر گرفته شده است. مقدمات احداث پارک پتروشیمی در ۷ منطقه انجام شده است. این یک کار انقلابی است و ده ها میلیارد دلار آورده برای کشور به همراه دارد.

در ۲۴ بهمن سومین نمایشگاه ساخت داخل  را در کیش خواهیم داشت که تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان در آن حضور دارند.

چشم انداز هلدینگ خلیج فارس چگونه است؟

علی عسگری: ما برنامه راهبردی در این شرکت داریم .تولید هلدینگ خلیج فارس امسال به ۲۳ میلیون تن می رسد همچنین با افتتاح طرح های پیش رو  بعد از ۵ سال یعنی در سال ۱۴۰۶ تولیدات ما به ۵۷ میلیون تن خواهد رسید که می توانیم ۳۱ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشته باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.