سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۱ منطقه سیستان و بلوچستان فاقد مدرسه استثنایی است

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: ۱۱ منطقه آموزشی در استان سیستان و بلوچستان فاقد مدرسه استثنایی است.

 حمید طریفی حسینی رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در شورای برنامه ریزی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اظهارداشت:  طی یکسال اخیر نیاز‌های این مناطق شناسایی و هماهنگی‌های لازم برای جذب معلم در این مناطق انجام شده و از سال آینده تمام مناطق زیر پوشش قرار خواهند گرفت.

وی افزود : از مجموع بیش‌از ۱۴۰ هزار دانش آموز با نیاز‌های ویژه در کشور، سه هزار و ۳۰۰ دانش آموز در این استان زیر پوشش خدمات آموزش و پرورش استثنایی قرار دارند.

وی بیان کرد: در گذشته خدمات آموزش و پرورش استثنایی به هفت گروه از دانش آموزان با آسیب‌های بینایی، شنوایی، محدودیت‌های جسمی و حرکتی، چندمعلولیتی، اوتیسم، آسیب‌های هیجانی و روانی شدید و اختلالات یادگیری ارائه می‌شد، اما اخیرا دانش آموزان با آسیب‌های زبان و گفتار، نقص توجه و بیش فعال نیز به این طیف اضافه شده‌اند.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: در سیستان و بلوچستان ۲۳ مدرسه مستقل به صورت مجتمع آموزشی از پیش دبستانی تا متوسطه دوم ویژه دانش آموزان با نیاز‌های ویژه وجود دارد، همچنین ۶۰ کلاس ضمیمه نیز در مناطقی که تعداد دانش آموزان با نیاز‌های ویژه به اندازه یک مدرسه نبود، در مدارس عادی دایر شده است.

وی اظهارداشت: در دهه فجر امسال نیز سه مدرسه استثنایی در استان سیستان و بلوچستان در شهرستان‌های بمپور، میرجاوه و زاهدان افتتاح خواهد شد.

طریفی خاطرنشان کرد: در کنار مشکلات زیرساختی، مسایل فرهنگی هم وجود دارد و تعداد زیادی از دختران با نیاز‌های ویژه در سیستان و بلوچستان نمی‌توانند تحصیل کنند.

وی تصریح کرد: تفاوت معنادار تعداد دانش آموزان پسر و دختر با نیاز‌های ویژه در سیستان و بلوچستان موید این موضوع است به طوریکه از مجموع سه هزار و ۳۰۰ دانش آموز با نیاز‌های ویژه در این استان حدود ۲ هزار و ۲۰۰ دانش آموز پسر و بقیه دختر هستند.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: این در حالیست که در مدارس استثنایی رشته‌های متعددی ویژه دانش آموزان دختر مانند رشته هنر زندگی در خانه وجود دارد که به بهبود کیفیت زندگی این افراد در آینده کمک زیادی خواهد کرد.

وی به وجود ۳۶ رشته مخصوص کاردانش متناسب برای پسران با نیاز‌های ویژه در مدارس استثنایی اشاره کرد و گفت: این رشته‌ها متناسب با زیست بوم منطقه سکونت دانش آموزان برنامه ریزی شده تا پس از دوران تحصیل این دانش آموزان به عضو موثری در اجتماع تبدیل شوند و با فعالیت اقتصادی به صورت مستقل زندگی خود را اداره کنند.

طریفی بیان کرد: ۱۱ مرکز آموزشی و توان بخشی مشکلات ویژه یادگیری در سیستان و بلوچستان وجود دارد که در کنار مراکز مشاوره مشکلات اختصاصی یادگیری در دانش آموزان را رسیدگی می‌کردند.

وی افزود: به تازگی براساس مصوبه جدید شورای آموزش و پرورش استثنایی، این مراکز ارتقا یافتند و به مراکز جامع سنجش، آموزش، توان بخشی و مداخله بهنگام رشدی و تربیتی تبدیل شدند و بزودی در تمامی مناطق آموزش و پرورش استان حداقل یک مرکز جامع راه اندازی خواهد شد.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی تصریح کرد: در این مراکز به دانش آموزانی که دارای اختلالات یادگیری خاص، نقص توجه و بیش فعالی، نقص زبان و گفتار، مشکلات شدید هیجانی و رفتاری که در مدرس عادی تحصیل می‌کنند، اما نیاز به خدمات مشاوره و تخصصی دارند، خدمات ارائه می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.