سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وخشوری:

علما در تقویت اعتماد عمومی نقش موثرتری ایفا کنند

رئیس تشکل ائمه جمعه و جماعت اهل سنت استان فارس گفت: علما در زمینه اعتمادافزایی میان حاکمیت و جامعه، نقش موثرتری ایفا کنند.

شیخ سیدمحمدیوسف وخشوری رئیس تشکل ائمه جمعه و جماعت اهل سنت استان فارس در همایش تخصصی "تبیین نقش و جایگاه اهل سنت استان فارس در تحقق تمدن نوین اسلامی" گفت: در نشست تخصصی «نقش و جایگاه حاکمیت و جامعه اسلامی در امور مذهبی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و سایر امور بر اساس اندیشه‌ها و آرای فقهی اهل سنت و جماعت» نیز تأکید شد که کارگروهی متشکل از چهره‌های علمی اهل سنت و جماعت استان فارس در خصوص نقش و جایگاه حاکمیت و جامعه اسلامی بر اساس آرای فقهی اهل سنت و جماعت کار پژوهشی خود را آغاز کند.

او گفت: در این همایش تخصصی تاکید شد که از ظرفیت نخبگان اهل سنت مناطق جنوبی در بخش‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در سطح ملی و بین المللی استفاده شود.

 وخشوری گفت: موضوع مورد تاکید دیگر علمای اهل سنت در این همایش، ایجاد بستر‌های مناسب‌تر برای فعالیت بیشتر خواهران در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است.

رئیس تشکل ائمه جمعه و جماعت اهل سنت استان فارس با اشاره به همبستگی و همدلی جمعی مردم و مسئولان در سه استان جنوبی کشور گفت: این همبستگی زحمات بزرگان از گذشته تا به حال است که در مسیر همراهی و همدلی حرکت کردند و از تاکید یا اشاره‌ای به موارد خلاف و موضوعاتی که باعث می‌شود دل‌ها را از هم دور کند پرهیز کرده‌اند.

او گفت: مرکز اسلامی فارس نیز از ابتدا تاکنون دستاورد‌های خوبی داشته، اما چیزی که از یک سال گذشته تا امروز شاهد آن هستیم و توفیقاتی بیشتری داشتیم به درایت و مدیریت ارزشمند آقای مدیح مدیر مرکز اسلامی فارس برمی گردد که به دور از مسائل حاشیه‌ای یا آوردن عذر‌های غیرقابل قبول و تحکم، فراتر از مسئولیتی که دارد با مشورت، نظرخواهی و رسیدن به یک نتیجه مطلوب همه را گرد هم می‌آورد و از این بابت از ایشان تشکر می‌کنم.

عزت و اقتدار امروز مرهون مجاهدت‌های شهدا است

حجت الاسلام و المسلمین «سیدمختار موسوی خرم» امام جمعه لار با تبریک دهه فجر گفت: عزت و اقتداری که امروز شاهد آن هستیم مرهون مجاهدت‌های شهداست.

او گفت: «ابوعثمان عمرو بن بحر جاحظ» که متولد ۲۵۰ هجری قمری و از معتزله است در کلامی در مدح ۱۰ امام شیعه به ویژه امام جواد (ع) می‌فرماید: «این ویژگی‌ها در هر کدام از آن‌ها جمع است که عالم اند و زاهد، ناسک اند و اهل تهجد و عبادت، شجاع و جواد و بخشنده و طاهر (طهارت ذاتی)»، سپس می‌فرماید: «شما هیچ کدام از این ویژگی‌ها را جمع در جایی غیر از این بیت نمی‌بینید، چه عرب باشد و چه عجم».

امام جمعه لار گفت: در تاریخ آمده است که ایشان معروف است به پادشاه نثر ادب و این نگاه یک برادر اهل سنت معتزلی می‌تواند محقق شعار این همایش باشد.

شیخ سیدمسعود وخشوری عضو شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور گفت: شناخت ویژگی‌های نسل جدید نه فقط به هدف ارشاد و توجیه، بلکه به منظور به کارگیری توان و استعداد آن‌ها ضروری و حیاتی است.

او گفت: تغییر، اصل تغییرناپذیر جهان هستی است، نهاد ناآرام جهان پیوسته در حال تغییر و پوست اندازی است، دستگاه خلقت از سوی خالق بر تنوع، تحول و دگرگشتی بنا شده است.

عضو شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت گفت: به نظر می‌رسد تغییراتی در جهان به صورت سریع و موثر در حال وقوع است، بدیهی است نسل جدید که در جهانی که به عصر اینترنت، فناوری و دیجیتال شناخته می‌شود چشم به جهان گشوده و رشد کرده است روح و روانش به تکنولوژی درآمیخته است و توان بیشتری برای درک بهتر جهان جدید دارد.

شیخ وخشوری گفت: به اقتضای قاعده جامعه پذیری برای ورود به مرحله تمدن سازی باید نسل جدید را به رسمیت بشناسیم، آن‌ها را باور کنیم و توان و استعدادهایشان را ببینیم، شکاف بین نسلی را بفهمیم و پل‌های ارتباطی را ترمیم و تعمیر کنیم.

او گفت: در همین راستا، دفتر مرکز اسلامی استان فارس کارگاه‌هایی برگزار کرد که یکی از آن‌ها کارگاه آشنایی با نسل نوجوان که به نسل زِد (z) معروف است و همچنین کارگاه آشنایی با سواد رسانه بود که مصوباتی نیز داشت، از جمله اینکه مصوب شد نشست‌های سواد رسانه به صورت مستمر برگزار شود.

به گفته او، در این کارگاه‌ها تأکید شد نخبگان جامعه اهل سنت به ویژه علما جهت ترویج، تقویت و فراگیری سواد رسانه فعالیت موثر داشته باشند.

عضو شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت گفت: بسیار مناسب است که برای جامعه اهل سنت نیز بستری فراهم شود تا بتوانند آموزه‌های دینی، فرهنگی و علمی خود را با جامعه مخاطب در میان بگذارد، موضوعی که ضرورت آن را احساس می‌کنیم.

شیخ منصور حسینی مدیر مجتمع علوم دینی اهل سنت گله دار با اشاره به برگزاری نشست‌های علمی با موضوعات مختلفی در مرکز اسلامی فارس گفت: در نشستی که با عنوان «ضرورت تقویت هویت ملی و نقش و مسئولیت علما و نخبگان و جامعه اهل سنت و شیعه ایران در ایجاد تمدن نوین اسلامی و وحدت تقریب مذاهب» برگزار شد، پرسمان اصلی این نشست این بود که نقش علما در تحقق تمدن اسلامی چیست و همچنین بنیادی‌ترین منابع معرفتی در دستیابی به تمدن اسلامی کدام است.

اعتمادافزایی از طریق تقریب مذاهب اسلامی

حجت الاسلام و المسلمین محمدلقمان مدیح مدیر مرکز اسلامی فارس با تشکر از مهمان نوازی مدیران و اهالی شهرستان لارستان گفت: مجموعه دفتر نمایندگی، ولی فقیه در امور اهل سنت و جماعت استان فارس با تکیه بر مشورت با علما و بزرگان منطقه و در رسیدن به هدفِ آرمانی و بزرگ همزیستی، وحدت، دگرپذیری و انس و الفت جامعه، چهار برنامه و فعالیت اثربخش را در چهار محور کلی در هشت ماه گذشته برگزار کرده است.

او گفت: اولین فعالیت ما اعتمادافزایی از طریق تقریب مذاهب اسلامی با ۱۴ برنامه کلی و جزئی با مشارکت علما و نخبگان منطقه بوده است.

مدیر مرکز اسلامی فارس گفت: دومین فعالیت، اعتمادافزایی از طریق افزایش سطح ارتباطات و تعاملات اجتماعی با ۴۰ برنامه بوده است.

حجت الاسلام مدیح گفت: سومین فعالیت، اعتمادافزایی از طریق تقویت حس همبستگی انقلابی گری و افزایش سطح علاقه مندی به نظام با ۱۹ برنامه بوده است.

او گفت: چهارمین فعالیت، اعتمادافزایی از طریق مشارکت اهل سنت و جماعت استان در مسائل آموزشی با ۱۰ برنامه و فعالیت کلی و جزئی بوده است.

مدیر مرکز اسلامی فارس گفت: خروجی این فعالیت‌های عمده این است که امروز که در این محفل در کنار هم جمع شده ایم حس محبت، الفت، دوستی و همبستگی در بین آحاد جامعه اهل سنت به ویژه نخبگان، طلاب و علما محسوس است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.