سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهارت پخت خوراک قابلی بجنوردی ثبت ملی شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی از ثبت مهارت پخت خوراک قابلی بجنوردی در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس خبر داد.

 مستوفیان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی گفت: در راستای اجرای وظایف وزارت به‌موجب ماده ۳ قانون مهارت پخت خوراک قابلی بجنوردی ثبت ملی شد.

مستوفیان گفت بر اساس اساسنامه سازمان میراث‌فرهنگی کشور مصوب سال ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه مشرکت در پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس شهر‌ها و روستا‌ها مصوب سال ۱۴۰۰ هیئت وزیران، مهارت پخت خوراک قابلی بجنورد با شماره ۲۶۹۶ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسید.

وی افزود: قابلی از جمله‌ غذا‌هایی است که از سابقه‌ای طولانی در منطقه خراسان برخوردار است و این غذا علاوه بر شمال خراسان و تبریز در محدوده جغرافیایی خراسان قدیم در بین ترک‌های افغانستان و همچنین در میان مردمان ترک کشور ازبکستان طرف‌داران بسیاری دارد که به ازبکی پلو معروف است.

گفتنی است قابلی پلو در افغانستان به ویژه در ولایت های شمالی غذای معروفی است که به کابلی پلو نیز معروف است.

قابلی واژه‌ای ترکی است که از کلمه‌ قاب گرفته شده؛ یعنی غذایی منتسب به قاب بوده که تا چند دهه پیش، به دلیل عدم فراوانی پیش‌دستی، آن را داخل قاب می‌ریختند.

برچسب ها: غذای ملی ، گردشگری ، فرهنگ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.