سیدرضا مرتضوی در چهاردهمین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان اظهار کرد: اگر در شهر اصفهان با فضا و سیمای شهری غنی و گرانبهایی از گذشتگان مواجه هستیم به این دلیل است که عدهای برای این معماری اصیل پافشاری کرده اند.
او هدف بازآفرینی شهری را کمک به ساخت مسکن دانست و گفت: نباید برای ایجاد یک منفعت اقتصادی زودگذر مصلحتی گرانبها را که با میراث ما گره خورده از بین ببریم.
استاندار اصفهان با بیان اینکه حمایت و تشویق مردم به بازآفرینی شهری ضروری است یادآور شد: در محلات اصفهان افرادی زندگی میکنند که توانایی همراه کردن اهالی محل را برای فعالیتهای گروهی دارند با کمک این افراد میتوانیم بسیاری از گرههای بازآفرینی شهری را باز کنیم.
مرتضوی با اشاره به اینکه در دولتهای گذشته طرحهایی به استانها ابلاغ میشد که نشانه نبود اشراف سطح ملی به شرایط استانهای مختلف بود اظهار کرد: نبود اشراف سبب میشود دستورالعملهای یکپارچهای به کل کشور ابلاغ شود که منجر به ناکارآمدی خواهد شد بنابراین با داشتههای درون استان باید برای مشکلات راهی بیابیم و ساخت مسکن را در اولویت قرار دهیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان نیز با بیان اینکه گرههایی در حوزه بازآفرینی و احداث مسکن در استان وجود دارد که با خرد جمعی باز میشود، اظهار کرد: دغدغه ما این است که دستور ریاست جمهوری مبنی بر اجرای طرح نهضت ملی مسکن زمین نماند.
مهران زینلیان یادآور شد: هفته گذشته در کارگروه امور زیربنایی استان در اجرای طرح نهضت ملی، اراضی مورد نیاز به محدوده شهرهای استان الحاق شد که نشانه عزم مدیریت استان برای رونق گرفتن احداث مسکن است، اما با وجود تلاشهای صورت گرفته از ظرفیت احیای بافت فرسوده استفاده نمیشود.
او تصریح کرد: در احداث مسکن و بازآفرینی شهری چند اصل اساسی داریم: بر جمعیت مناطق موجود شهری بنا بر مصالح زیست محیطی، اقتصادی و ... افزوده نشود، در خدمت رسانی دستگاههای خدماتی با احداث مسکن خدشهای ایجاد نشود، افراد در محلههای بومی خود ساکن شوند و نیاز به تغییر محل سکونت نباشد، همچنین توجیه اقتصادی داشته باشد به نحوی که مشکل جذب سرمایه گذار نداشته باشیم.