رضا رضایی معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری اردکان در نشست اجرایی خدمات سفر نوروز با اشاره به ابلاغ دستورالعمل ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز ۱۴۰۲ از دبیرخانه کشوری گفت: با توجه تقارن نوروز با ایام ماه مبارک رمضان در شیوهنامه ستاد خدمات سفر تغییراتی اعمال شده است.
او اظهار داشت: در نوروز ۱۴۰۲، ۱۰ کمیته حمل و نقل، امداد و نجات، خدمات انتظامی، هماهنگی امور شهرداریها، اسکان، نظارت، آمار و تنظیم بازار، خدمات بهداشتی، اطلاعرسانی، نطارت بر نمازخانهها و سرویسهای بهداشتی و ... فعالیت دارند.
معاون فرماندار اردکان با اشاره به آغاز فعالیت ستاد اجرایی خدمات سفر برای نوروز ۱۴۰۲ همزمان با ۱۷ اسفند و عید بزرگ نیمهشعبان ادامه داد: براساس ابلاغ دبیرخانه ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور توصیه شده با توجه به آغاز ماه مبارک رمضان از سوم فروردینماه و امکان شروع سفرها از اسفندماه و همزمان با اعیاد شعبانیه، فعالیت ستاد از ۱۷ اسفندماه و همزمان با نیمهشعبان آغاز و برنامههای ویژهای برای این روز پیشبینی شود.
رضایی خاطرنشان کرد: در تلاشیم نوروز پیشرو نیز همچون سالهای گذشته میزبان شایستهای برای گردشگران باشیم و ارائه خدمات بهنحوی باشد که ضمن رعایت شان ماه مبارک رمضان، رضایت خاطر گردشگران و میهمانان ورودی به اردکان را فراهم آوریم.
او یادآور شد: ضرورت دارد تلاش کنیم در ایامی مانند نوروز که میتوان فضایی برای گشایش و انبساط خاطر مردم و گردشگران فراهم آورد، وظیفه خود را به بهترین وجه ممکن انجام دهیم.
معاون فرمانداری اردکان از آغاز فعالیت ستاد اجرایی خدمات سفر این شهرستان برای نوروز ۱۴۰۲ از ۱۷ اسفندماه و همزمان با عید مبارک نیمهشعبان خبر داد.
رضایی یادآور شد: از جمله زیباترین مناطق کویری کشورمان یزد است که اردکان دومین شهر پرجمعیت این استان و نمونه کوچکی از گردهم آیی برترین نمونههای سازه خشتی و گلی در جهان است.
او با اشاره به اینکه نباید فراموش کنیم که اردکان ۲ بافت تاریخی که یکی در منطقه شریف آباد است و محل سکونت زرتشتیان محترم به صورت زنده و پویا میباشد ادامه داد: بافت مرکز شهر که داخل حصار میباشد و یکی از بزرگترین بافتهای خشتی استان یزد در قلب شهر است که مساحتی افزون بر ۵۰ هکتار دارد.
این مسوول افزود: اردکان دارای هشت موزه از جمله مفاخر، گنجینه ایثار و شهادت، مردم شناسی، گنجینه قنات، آسیاب دزک، موزه فرش، موزه فرهنگ و نان و نمک است.
او با اشاره به اینکه این شهرستان دارای ۲۰ بومگردی است که فقط ۱۱ مورد بومگردی آن فعال است گفت: اردکان دارای چهار هتل که شامل: باغسرا، جهانگردی، بهار و کاریز است که به نظر میرسد زیرساخت مناسبی برای توسعه گردشگری خارجی و داخلی ندارد.
رضایی افزود: در این شهرستان ۲ انجمن چارسوق کویر و حامیان میراث کهن فعال هستند و بقیه انجمنها لازم است فعالیت خود را از سر بگیرند.
او با بیان اینکه متاسفانه تور گردشگری که شهرستان را معرفی کند نداریم که این لازمه صنعت گردشگری است گفت: تاکنون یک هزار اثر تاریخی و فرهنگی شهرستان اردکان شناسایی شده که ۲۴۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در ادامه نشست فعالین گردشگری در این نشست به بیان دغدغهها و مسائل و مشکلات خود در خصوص رونق و توسعه صنعت گردشگری در شهرستان اردکان پرداختند.
شهرستان ۱۵۰ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.