سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خراسانی زاده:

جشنواره خوشنویسی رضوی بستری برای فرهنگ سازی یک جریان است

مدیر کل ارشاد استان تهران گفت: جشنواره خوشنویسی رضوی بستر فرهنگ سازی برای یک جریان است و آثار آن با اهداف جشنواره خلق می‌شود.

نشست نوزدهمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی با حضور محمد خراسانی زاده، مدیر کل ارشاد استان تهران، غلامرضا سپهری، رییس انجمن خوشنویسان تهران و دبیر جشنواره و مرتضی سعیدی زاده، مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در بنیاد بین المللی امام رضا (ع) برگزار شد.
 
 محمد خراسانی زاده، مدیر کل ارشاد استان تهران  گفت: دهه فجر انقلاب اسلامی تاثیر بسزایی در رشد فرهنگ و هنر اسلامی داشت شاید اگر انقلاب اسلامی نبود چیزی به عنوان دستاورد امام رضا (ع) و معارف ایشان در اختیار ما نبود، گره خوردن این مناسبت در همین دوره توفیقی برای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بود که میزبان جشنواره خوشنویسی رضوی باشد.
 
مدیر کل ارشاد استان تهران گفت: جشنواره خوشنویسی رضوی از دومین دوره جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا (ع) کار خود را آغاز کرد و امسال ۱۹ دوره است که برگزار می‌شود؛ در دوره‌های گذشته استان‌های مختلفی میزبان جشنواره خوشنویسی رضوی جشنواره بوده اند و خوشحالیم که  امسال در عرصه خوشنویسی میزبان هنرمندان خوشنویس باشیم.
 
محمد خراسانی زاده با اشاره به این نکته که امام رضا (ع) خودشان هنرمند خوشنویس بوده اند، افزود: خوشنویسی اتصالی به وجود امام رضا (ع) دارد. ویژگی مهم هنر خوشنویسی این است که امام رضا (ع) هنرمند این عرصه بوده است. امامان در عرصه خوشنویسی نقش آفرین بودند. نهج البلاغه را ببینید که امام علی (ع) به عنوان یک مدرس هنر از شیوه لیقه گذاشتن تا قلم نگاشت را به کاتب آموزش می‌دهند، در موزه آستان قدس اثری منصوب به امام رضا (ع) است که نشان می‌دهد فراتر از یک خط عادی است و خود امام این هنر را داشته اند، هنر خوشنویسی مستقیما کلام الهی را مرقوم می‌کند.
 
مدیر کل ارشاد استان تهران با اشاره به میزبانی این اداره کل از جشنوراه‌های فرهنگی هنری گفت: در برنامه تحول ارشاد استان تهران یکی از رویکرد‌هایی که اتخاذ شد بسترآفرینی برای مردم و سپردن کار‌ها به تشکل‌های مردمی در راستای سیاست‌ها و رویکرد دولت سیزدهم است، بر اساس این رویکرد تمام رویداد‌ها به تشکل‌های مردمی  واگذار  می‌شوند.
 
وی افزود: صفر تا صد جشنواره خوشنویسی رضوی که استان تهران میزبان برگزاری آن است را انجمن خوشنویسان تهران به دبیری آقای سپهری برگزار می‌کند.  تمام تلاش ما این بود که هنرمندان گران سنگ، دقیق و دارای پیشینه هنری وارد کار شوند، این  می‌تواند تعامل همه هنرمندانی که حتی عضو انجمن خوشنویسان نیز نیستند  با جشنواره منجر شود  و در نهایت خروجی آن را در پایان جشنواره ببینیم.
 
مدیر کل ارشاد استان تهران گفت: نوزدهین جشنواره خوشنویسی رضوی امسال به برکت امام رضا زمینه ماندگاری خط و خوشنویسی اسلامی را احیا خواهد کرد و در تمامی رشته‌ها  آثار خواهیم داشت.
 
محمد خراسانی زاده درباره  میزان جوایز نوزدهین جشنواره خوشنویسی رضوی گفت: باید در نظر داشته باشیم جشنواره امام رضا (ع) در یک رشته خاص برگزار نمی‌شود و  در سلسله رشته هاست و  همزمان در ۱۶ استان برگزار می‌شود و یک شورای سیاست گذاری کلان برای آن وجود دارد طبیعتا در جشنواره‌های متعدد تناسبی بین جوایز و توان اجرایی کار باید باشد.

او می گوید: اگر قرار باشد جشنواره هدایایش تناسبی با ۱۵ دوره قبل نداشته باشد که سیاست درستی نیست ، با تعادل بین بخش‌ها و دوره‌های قبل جوایز را می‌دهیم.
 
وی تاکید کرد: جشنواره خوشنویسی رضوی بستر فرهنگ سازی برای یک جریان است و آثار آن با محور‌ها و اهداف جشنواره خلق می‌شود، اما بر اساس روالی که در بنیاد امام رضا (ع) وجود دارد و آثار را در گنجینه رضوی نگهداری می‌کنند در این جشنواره مسئله اقتصادی برای برگزارکنندگان مهم نیست تنها ترویج فرهنگ رضوی مهم است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.