علی مقانلو با اشاره به ظرفیت تولید حدود ۱۲ میلیون متر مکعب چوب در کشور گفت: برای تامین چوب، ۲ راهکار کوتاه و بلند مدت وجود دارد که نخستین راهکار واردات آن است.
او گفت: روسیه بزرگترین صادرکننده چوب به کشورهای جهان است که کشورهایی مثل چین و ترکیه مغادیر زیادی چوب از این کشور وارد میکنند.
مغانلو ادامه داد: علاوه بر کشور روسیه، مذاکراتی با کشور بلاروس برای واردات چوب داشتیم که البته این کار بصورت کوتاه مدت پاسخگوی صنعت چوب کشور است.
او می گوید: برای اینکه امنیت صنعت چوب حفظ شود نیاز به زراعت چوب در کشور داریم.
دبیر انجمن صنایع چوب ایران گفت: زارعت چوب در سالهای گذشته هم انجام شده و در برنامههای توسعهای کشور هدف گذاری میشود، اما این اهداف محقق نمیشود که علل مختلفی مانند محدودیت منابع کشور از جمله آب و عرصه دارد.
او گفت: در صنعت اوراق فشرده چوبی که شامل نئوپان, ام دی اف، انواع فیبر، اچ دی اف و کاغذ است که چوب خام و مواد پتروشیمی شامل اوره، فرمالین و کریستال ملامین، مواد اولیه مورد نیاز آن است.
مغانلو با اشاره به اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده اوره است و با این حال صنعتگران چالش تامین اوره دارند، گفت: صنعتگر ما اوره را در بورس از قیمت جهانی بالاتر خریداری میکند که علت آن ضوابط عرضه اوره در بورس است.
او اضافه کرد: فرمالین و کریستال ملامین هم اکنون در بازار بسیار کم است که باعث افزایش دو برابری قیمت آن شده است.