سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پهلوانیان:

پویایی رسانه نیازمند زیرساخت تئوریک است

مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس گفت: امروز رسانه خوشه‌چین میوه درختی است که دیگران کاشته‌اند، پویایی رسانه نیازمند داشتن زیرساخت تئوریک مبتنی بر فلسفه و حاکمیت نظام اسلامی است.

احمد پهلوانیان مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره رسانه ای ابوذر در فارس به حوادث اخیر و عملکرد رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: پیروزی انقلاب، آغاز شکل گیری موقعیتی از حاکمیت سیاسی بود که پیش از این در نظام‌های سیاسی جهان سابقه نداشت و ریشه در مبانی معرفتی داشت.

او با بیان اینکه نظریه ولایت فقیه به مثابه یک سر برای این نظام سیاسی بود که باید اندام‌های سیاسی آن شکل می‌گرفت، گفت: به عنوان مثال باید نظریه در اقتصاد اسلامی، نظریه در سیاست اسلامی، نظریه حوزه مباحث فرهنگی و اجتماعی، نظریه در حوزه هنر و رسانه اسلامی و...شکل می‌گرفت اما همانگونه که در حوزه اقتصاد تئوری خاصی نداریم، در حوزه سیاست داخلی و خارجی و فقه و قضا هم شاید چنین وضعیتی داریم.

مدیرکل صدا و سیمای فارس با بیان اینکه هنوز در حوزه فسلفه هنر اسلامی یک کتاب و مقاله نداریم، گفت: اهل اندیشه در حوزه‌های علمیه و دانشگاه مبانی را استخراج نکرده‌اند و با پیامدهایی مانند سلبریتی محوری مواجه شده‌ایم.

پهلوانیان گفت: تا ریشه و آبشخور درست نشود مسیر همین است. البته در حوزه رسانه هم مبانی مبتنی بر نگاه ایدئولوژی و معرفتی انقلاب اسلامی نداشته‌ایم. آیا رسانه باید در اختیار حاکمیت باشد؟ یا توسعه محور؟ نمی‌دانیم رسانه چه نسبتی با حاکمیت داشته باید داشته باشد اصلا می‌شود نقد کرد یا نه؟

او که معتقد است نمی‌گذارند رسانه به مسئولیت خود عمل کند، عنوان کرد: رسانه اگر بخواهد فعالیتی داشته باشد باید براساس یک نظریه و تئوری باشد.

مدیرکل صدا و سیمای فارس گفت: دست ما تهی است و ما خوشه چین و میوه گیر درختانی هستیم که غرس آن با دیگران بوده است.

پهلوانیان همچنین با بیان اینکه اکنون متاسفانه با یک ابر رسانه تحت عنوان فضای مجازی، مواجه هستیم که البته فضایی کاملا حقیقی است، گفت: این ابر رسانه تمام ضعف‌های رسانه‌های مختلف را کنار زده و نقاط قوت آنها را به کار گرفته است.

او با طرح این مثال که مانایی یکی از ویژگی‌های رسانه‌های مکتوب و برخط نبودن، از ضعف‌های این گروه از ابزارهای ارتباطی است، رسانه‌های فضای مجازی را مانا، گسترده و برخط دانست و گفت: امروز ما با دست خالی، بدون داشتن تئوری مبتنی بر فلسفه حاکمیت نظام اسلامی در برابر این ابررسانه قرار گرفته‌ایم و نمی‌توانیم عملکردی هوشمندانه و به موقع داشته باشیم.

سرهنگ جاهدی، جانشین فرمانده سپاه فجر فارس نیز در این مراسم با ابراز خشنودی از رشد کیفی و کمی جشنواره رسانه ای ابوذر نسبت به سال‌های گذشته، گفت: رسانه ها باید در راستای رفع مظلومیت جمهوری اسلامی در رابطه با دستاوردهای دوران بعد از انقلاب اسلامی تلاش کنند از جمله مظلومیت این نظام مقایسه آن توسط برخی با رژیم ناکارآمد پهلوی است.

سرهنگ جاهدی گفت: رسالت رسانه‌ها باید در مسیر و عنوان همین جشنواره باشد یعنی شخصیت جامع ابوذر غفاری در صدر اسلام باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.