سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رصد یخ در سیارک حلقه دار با تلسکوپ جیمز وب

تلسکوپ فضایی جیمز وب یخ را در سیارک حلقه دار چاریکلو با روش غیر مستقیم رصد کرد.

در اکتبر ۲۰۲۲ میلادی تلسکوپ فضایی جیمز وب یک سیارک کوچک با حلقه‌هایی دور آن به نام چاریکلو را رصد کرد که از جلوی ستاره‌ای رد می‌شد.

این نخستین باری است که تلسکوپ مذکور چنین رویدادی را رصد می‌کند. در پایان همان ماه، تلسکوپ جیمز وب دوباره به سمت چاریکلو چرخید و دستاورد دیگری را ثبت کرد. ستاره شناسان برای نخستین بار هنگام تحلیل داده‌های تلسکوپ، نشانه‌های واضحی از یخ آب را ردیابی کردند. این مشاهدات اکنون درک بهتری از طبیعت و رفتار اجسام کوچک در خارج از منظومه شمسی برای ستاره شناسان فراهم می‌کند.

هرچند چاریکو بزرگترین سیارک در نوع خود به حساب می‌آید، هنوز بسیار کوچک و بسیار دور دست‌تر از آن است که تلسکوپ قدرتمند جیمز وب بتواند آن را به طور مستقیم عکاسی کند. درعوض ستاره شناسان تصمیم گرفتند فرایند رد شدن آن از جلوی ستاره را رصد کنند که روشی غیر مستقیم، اما قدرتمند برای بررسی اجسام کوچک است. اما آن‌ها نمی‌دانستند چه زمان یک ستاره از جلوی چشم انداز تلسکوپ گذر می‌کند.

در نهایت در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۲ میلادی چاریکلو و منظومه اش (شامل دو حلقه) از جلوی یک ستاره گذشتند. ستاره شناسان با کمک دوربین مادون سرخ وب درخشندگی ستاره را به مدت یک ساعت بررسی کردند. داده‌های حاصل نشان دهنده دو مورد کاهش درخشندگی ستاره بود. یک مورد هنگامی بود که ستاره پشت حلقه‌های سیارک قرار گرفت.

تیم محققان در این باره اعلام کردند: سایه‌هایی که حلقه‌های چاریکلو ایجاد کردند به طور کامل ردیابی شدند و راهی جدید را نشان دادند تا وب اجزای منظومه شمسی را رصد کند.

منبع: اسپیس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.