سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازدید میدانی استاندار گیلان از روند جمع آوری رسوب از کانال مجتمع بندری انزلی

استاندار گیلان از روند جمع آوری رسوب از کانال مجتمع بندری انزلی بازدید کرد و گفت: گشودن آبراهه ها برای بهره مندی از موهبت تالاب انزلی اولویت نخست است.

 

دکتر اسدالله عباسی، استاندار گیلان امروز شنبه در نشست بررسی میدانی معضلات و راهکار‌های احیای تالاب بین المللی انزلی در قالب قرارگاه جهادی این تالاب در بندرانزلی گفت: کارگروه جهادی برای احیای تالاب انزلی تشکیل شده و باید فعالیت آن عملیاتی استمرار یابد.

استاندار گیلان با بیان اینکه با توجه به فرارسیدن ایام سفر در نوروز باید هرچه سریعتر آبراهه‌های سنتی و قدیمی تالاب انزلی تا یک ماه آینده برای بهره مندی قایقرانان و ذینفعان تالاب و استفاده گردشگران از این موهبت الهی احیا شود، گفت: در این مسیر گشودن آبراهه‌ها برای تسهیل عبور و مرور صیادان، روستائیان و گردشگران اولویت نخست است.

وی بابیان اینکه مسئول بایستی پاسخگو باشد،گفت: باید کار انجام شود ما نظریه و تئوری نمی‌خواهیم به قدر کافی نظریه‌های ضد و نقیض ارائه شده و بقدری اصطکاک نظریه بوجود آمد که نتوانستند حتی یک گام بردارند.

 

استاندار گیلان همچنین در خصوص اعتبارات مصوب ۲۵ میلیارد تومان برای احیای تالاب هم گفت: ۱۰ میلیارد تومان از این میزان در سال ۱۴۰۰، ۱۰ میلیارد تومان نیز در سال ۱۴۰۱ تخصیص یافته و پنج میلیارد تومان مانده است که این اعتباری بوده که بر اساس درخواست دستگاه‌ها تخصیص یافته است.

عباسی با بیان اینکه قرار نیست پول پاشی صورت بگیرد، گفت: دستگاه‌ها به تناسب مسئولیت از محل اعتبار و بودجه سنواتی خود هزینه کنند و وقتی به جایی رسیدند که در انجام اقدامات با مشکل اعتبار مواجه شدند آن زمان درخواست اعتبار کنند، ما هم حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به این موضوع که همه مشکلات حوزه تالاب، مالی نیست، تاکید کرد: بخشی از مشکلات، مساله اراده است؛ ما کار و اقدام موثر می‌خواهیم؛ کار انجام دهید و منابع مورد نیاز هم تامین و پرداخت می‌شود.

استاندار گیلان با بیان اینکه مشکل تالاب در وهله اول مدیریتی و عدم انسجام و هماهنگی دستگاه‌های متولی بود نه مالی و آن زمان داشتند تالاب را نابود می‌کردند، گفت: خوشبختانه امروز این اراده و انسجام برای احیای تالاب انزلی بوجود آمده است و از سال گذشته در دولت سیزدهم در حد بضاعت حرکتی آغاز شد و عواملی که باعث خفگی تالاب شده بود مورد بررسی قرار گرفت.

عباسی افزود: منشا موانع پیش رو احیای تالاب انزلی آلودگی است که به چندین دسته تقسیم می‌شود، نخست آلودگی و فاضلابی بود که از رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود و سایر رودخانه‌ها استان از جمله رودخانه‌های صومعه‌سرا، خمام، بندرانزلی به تالاب سرازیر می‌شدند.

وی ادامه داد: بخش دوم گیاهان مهاجمی، چون سنبل آبی است که باعث خفگی تالاب انزلی می‌شود و سیر نابودی تالاب را تسریع می‌کنند؛ نکته سوم هم سرازیر شدن رسوباتی است که از رودخانه‌ها به تالاب سرازیر و روی هم انباشته می‌شده و می‌شود.

 استاندار گیلان کاهش آب دریای خزر را مساله دیگری دانست که باعث می‌شد موج دریا به سمت تالاب حرکت نکند و یک بخش دیگر کرانه اسکله بود که قرار بود از نظر فنی مورد بررسی قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: تهدیدات دیگر در خصوص موضوع مورد بررسی، آتش سوزی‌هایی بود که به عمد یا غیر عمد باعث از بین رفتن تالاب می‌شد؛ همچنین بحث تصرف غیر مجاز یا ورود به تالاب از طریق اشخاص حقیقی یا حقوقی است که این‌ها عمده مسائلی گریبانگیر تالاب است و آن را متاثر نموده است.

استاندار گیلان افزود: با بررسی و کارشناسی انجام شده و توجه به این مباحث تصمیم گرفتیم حرکتی را آغاز کنیم و از سال گذشته در بخش مربوط به آلودگی زندان لاکان از محل اعتبارات سفر برای تصفیه خانه این مجموعه اعتبار گذاشتیم و در شهریور ماه تصفیه خانه افتتاح و جلوی انتقال آلودگی آن به رودخانه و تالاب گرفته شد.

نماینده عالی دولت در گیلان گفت: آلودگی دوم مربوط به فاضلاب مسکن مهر بود که با اختصاص ۴۰ میلیارد تومان اعتبار هم اینک تصفیه خانه آن در حال ساخت است؛ آلودگی بعدی فاضلاب رشت است که کارگاه آن ایجاد و توافقات اولیه انجام شده و شرکت آب و فاضلاب باید در این خصوص گزارش دهد.

عباسی افزود: نکته دیگر رسوباتی است که از طرف رودخانه‌ها به سمت تالاب سرازیر می‌شد که بدین منظور قرار شد محیط زیست ضمن اینکه تله‌های رسوب گیر را تخلیه کند از طریق اقدامات آبخیزداری جلوی ورود رسوب به تالاب را بگیرد و اینک باید گزارش عملکردی خود در این خصوص را ارائه دهند.

وی ادامه داد: در خصوص لایروبی و برداشتن رسوب‌ها با توجه به مصوباتی که داشتیم اداره کل بنادر استان هم قرار بود اقداماتی در این خصوص انجام دهد.

استاندار گیلان گفت: در بحث تصاحب اراضی تالاب توسط افراد هم بنا بود جهاد کشاورزی و منابع طبیعی حدنگار را مشخص و حدود تالاب را تعیین و سند‌های روستاییان را نیز مشخص و تعیین تکلیف کنند.

عباسی گفت: در بخش آب راهه‌ها بدلیل رسوب‌هایی که وجود داشت قایق‌های کوچک و بزرگ چه سنتی و ... نمی‌توانستند تردد کرده و وارد آبراهه‌ها شوند که بدین منظور قرار شد محیط زیست آب راه‌های سنتی را بازگشایی کرده تا ممر درآمد قایقرانان سلب نشود و روستاییان و صیادان به راحتی تردد کنند.

وی گفت: در مسیر تالاب مانعی نمی‌بینیم باید حرکت شتاب‌دهنده‌ای داشته باشیم که تالاب زنده بماند؛ وظایف مشخص است و به اظهار نظر‌های پراکنده و حواشی توجه نکنید.

وی تاکید کرد: در این مسیر گشودن آبراهه‌ها برای تسهیل عبور و مرور صیادان، روستائیان و گردشگران اولویت نخست است و برای این کار یک ماه فرصت دارید.

استاندار گیلان اضافه کرد: با توجه به فرارسیدن ایام سفر در نوروز باید هرچه سریعتر آبراهه‌های سنتی و قدیمی تالاب انزلی تا یک ماه آینده برای بهره مندی قایقرانان و ذینفعان تالاب و استفاده گردشگران از این موهبت الهی احیا شود.

وی گفت: وضعیت تالاب نسبت به سال گذشته بهتر شده است و مسئولان باید تلاش کنند از ظرفیت مردم محلی برای حفاظت از تالاب استفاده کرده و منسجم وهماهنگ همه با هم کار را انجام دهند.

در این نشست احمد دنیامالی نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی به بیان نقطه نظرات خود پرداخت و همچنین مدیران دستگاه‌های ناظر و مجری نیز گزارشی از روند اقدامات اجرایی خود در زمینه اجرای طرح احیای تالاب انزلی ارائه کردند.

استاندار گیلان امروز همچنین از روند جمع آوری رسوب تالاب از محل کانال مجتع بندری انزلی به صورت میدانی بازدید و ابراز امیدواری کرد با توجه به روند رسوب زدایی در محدود یادشده فضای مطلوب برای بهره مندی همگان از موهبت دریا تا قبل از این عید نوروز فراهم شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.