سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ایران عنوان کرد؛

هزینه ۱ میلیارد دلاری مبارزه با مواد مخدر بر دوش جمهوری اسلامی است

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ایران گفت حدود ۹۲ درصد کشفیات مواد مخدر توسط جمهوری اسلامی انجام می شود که هزینه آن بر دوش دولت و مردم است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بر لزوم حمایت جامعه جهانی از جمهوری اسلامی برای مبارزه با این بلای خانمان‌سوز به خصوص در حوزه قاچاق تاکید کرد و گفت: ایران سالانه حدود ۷۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد دلار هزینه مبارزه با مواد مخدر می‌کند.

اسکندر مومنی اظهارداشت: طبق گزارش نهادها و سازمان‌های بین المللی حدود ۹۲ درصد کشفیات مواد مخدر توسط جمهوری اسلامی انجام می شود که در این زمینه ایران کاملا تنها بوده و هزینه آن بر دوش دولت و مردم است.

وی هزینه مبارزه با مواد مخدر را بسیار سنگین توصیف کرد و افزود: بخش قابل توجهی از بار مالی در حوزه مبارزه با مواد مخدر شامل انسداد مرزی، مقابله با قاچاق، شناسایی و رصد ترانزیت مواد، کاهش تقاضا، درمان، کاهش آسیب و بازتوانی است که تا به امروز هیچ کمکی از سوی نهادهای بین المللی صورت نگرفته است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به مسئولیت نهادهای بین المللی در این بخش اشاره کرد و گفت: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۹، دفتر نمایندگی خود را در تهران افتتاح کرد و از آن سال تاکنون ایران، همکاری بسیاری خوبی را با سازمان ملل متحد در حوزه مبارزه با مواد مخدر و عرصه های مرتبط با آن داشته است.

مومنی با بیان اینکه بیش از ۲۳ سال است که ایران با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد UNODC همکاری دارد، اضافه کرد: ایران شریک اصلی سازمان ملل متحد در حوزه مبارزه با مواد مخدر محسوب می شود و بارها سازمان ملل متحد از اقدامات ایران در این عرصه تشکر کرده است.

به گفته او، علیرغم مراتب فوق، و اذعان جامعه بین المللی نسبت به اقدامات جمهوری اسلامی ایران، کمک های سازمان ملل متحد و کشورهای کمک کننده، تناسبی با حجم اقدامات جمهوری اسلامی ندارد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: سازمان ملل متحد علیرغم تایید اقدامات جمهوری اسلامی، در حوزه مالی به کشورهای کمک کننده که عمدتا کشورهای غربی و اروپایی هستند، وابسته بوده که استقلال عمل را از این نهاد گرفته است.

مومنی در ادامه گفت: کشورهای کمک کننده اغلب در ارائه کمک ها، و تامین برنامه های مشترک سازمان ملل متحد با ایران، مداخله کرده و یا به بهانه های گوناگون همچون سیاسی سازی، برخوردهای گزینشی، حقوق بشری، و یا تحریم های ظالمانه و یکجانبه آمریکا از کمک سرباز می زنند.

وی تاکید کرد مهم ترین مساله موجود در فرایند مقابله بهینه ایران با مواد مخدر، ناشی از موقعیت ایران در همسایگی بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر (افغانستان) است که به تازگی به تولیدکننده عمده شیشه نیز تبدیل گشته است.

دبیرکل ستاد مبارزه بامواد مخدر با اشاره به رشد کشت و تولید مواد مخدر سنتی و صنعتی در افغانستان، گفت: ایران برای مقابله بهینه خود با این معضل جهانی نیازمند مشارکت سایر کشورها بوده و می باشد، ضمن آنکه مبارزه با جریان قاچاق غیرقانونی از منشا افغانستان نیازمند فن آوری های پیشرفته و بروز است.

مومنی اقدامات قاطع ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر را ناشی از پایبندی جمهوری اسلامی به ارزش های دینی، انسانی و بشردوستانه عنوان کرد و افزود: اعتقاد داریم برای تاثیر حداکثری مقابله با قاچاق و تجارت مواد مخدر کشورهای غربی نیز باید از سیاسی نمودن حوزه همکاری بشردوستانه خودداری نموده، و به مسئولیت بین المللی خود عمل نمایند.

وی در پایان یادآور شد که به دلیل برخوردهای سیاسی، گزینشی و ناشی از تحریم های ظالمانه آمریکا، دسترسی به این فن آوری ها با دشواری روبرو است، و کشورهای غربی نیز از آن سرباز زده و یا مداخله می کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.