سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با امضای رئیس جمهور کاروانسرای شاه‌عباسی به میراث فرهنگی واگذار شد

استاندار سمنان گفت: یکم بهمن ۱۴۰۱ آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور واگذاری کاروانسرای تاریخی سمنان به تملک میراث‌فرهنگی را امضا کرد.

سید محمدرضا هاشمی استاندار سمنان در نشست انجمن میراث‌فرهنگی استان سمنان اظهار داشت: انتظار ۳۰ ساله مردم سمنان برای آزادسازی کاروانسرای تاریخی این شهر با امضای آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور محقق شد.

وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در سفر به استان سمنان در آبان سال ۸۵ به گردشگری به عنوان یکی از ظرفیت‌های استان اشاره کردند.

وی با اشاره به اینکه بعد از صنعت خودرو گردشگری دومین صنعت درآمدزا است، ابراز داشت: ۸۹۶ اثر ثبت شده، قرارگیری در مسیر جاده ابریشم، ۴۰ روستای نمونه و ۲شهر نمونه گردشگری از ظرفیت‌های استان سمنان است.

استاندار سمنان گفت: ۱۵ درصد اعتبارات تملک دارایی استان به میزان ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای گردشگری استان سمنان اختصاص یافت.

وی تصریح کرد: نگاه به استان سمنان باید نگاه فراملی باشد چرا که استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی معبر زائران امام رضا (ع) از کشور‌های همسایه است و از این روباید ویژه دیده شود.

هاشمی افزود: استان به دلیل بصیرت شهروندان و همراهی دستگاه‌های امنیتی سمنان جزو استان‌های آرام کشور در فراز و نشیب‌های اخیر بود.

استاندار سمنان بیان کرد: ۲۷۵ نفر از ابتدای امسال تا کنون در مسیر زائران به دلیل تصادف جاده‌ای فوت کردند و سه‌هزار و ۸۰۰ نفر مصدوم شدند که بیش از ۲ هزار نفر زائر امام رضا (ع) بودند و این موضوع به دلیل یکنواختی جاده است.

وی تصریح کرد: تخصیص اعتبارات ملی برای ایجاد استراحتگاه‌های بین راهی به منظور کاهش تصادفات در محور‌های استان مورد توجه باشد.

استاندار سمنان بیان کرد: ایجاد اقامتگاه بومگردی در استان سمنان توسعه خوبی داشته و بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: توانمندی و اشتغالزایی هنرمندان صنایع‌دستی و روستاییان نکته مهمی است که باید بیش از پیش مورد توجه باشد.

کاروانسرای شاه عباسی واقع در مرکز شهر تاریخی سمنان و یکی از ۹۹۹ کاروانسرای ساخته شده در دوران شاه عباس صفوی در این شهر است. این بنای ارزشمند که ۴۰۰ سال قدمت دارد و سال ۱۳۵۲ خورشیدی به ثبت ملی رسید، به مدت ۴۰ سال و تا خرداد ۹۹ به عنوان زندان استفاده می‌شد و آزادسازی آن یکی از مطالبات مردم استان بود.

طی ۲ سال گذشته مسئولان کشوری زیادی از این کاروانسرا بازدید کردند از جمله وزیران سابق و کنونی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و آیت‌الله رئیسی که در مقام ریاست قوه قضاییه و رئیس جمهور دستور آزادسازی این بنای ارزشمند تاریخی را صادر کرد.

در نهایت و پس از تلاش‌های زیاد، طی قراردادی، مدیریت شهری سمنان ساختمان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی را به صورت موقت به اداره کل زندان‌ها و اقدامات تامینی تربیتی این استان اجاره داد و اداره کل میراث فرهنگی نیز تا زمان تخلیه این ساختمان، خانه تاریخی تدین را به عنوان اجاره در اختیار سازمان فرهنگی گذاشت و بدین ترتیب این کاروانسرا تخلیه شد تا برای مرمت در اختیار سرمایه‌گذار بخش خصوصی قرار بگیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.