سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کم فروشی ۲۷ فرآورده غذایی در استان فارس

مدیرکل استاندارد فارس گفت: در آذرماه امسال ۲۷ فرآورده غذایی از نظر وزن و حجم نمونه مردودی داشته‌ایم.

مهدی رزمجویی در نشست شورای استاندارد فارس با اشاره به تشکیل ستاد پایش کیفیت و کمیت در استان که به عنوان یکی از موضوعات مورد تأکید استاندار فارس بویژه بر روی کیفیت محصولات ساختمانی و بتن بوده است، گفت: رییس جمهور در آخرین جلسه شورایعالی استاندارد از کم فروشی به عنوان یک تقلب رسمی نام برد و در این جلسه اجرای دو استاندارد به صورت اجباری، اعلام شد.

او گفت: محتوای این دو استاندارد مبنی بر کنترل علمی و تولید است تا کم فروشی صورت نگیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اجرای این موضوع در سطح کشور از آذر ماه امسال آغاز و مقرر شد تا در استان فارس هم موارد اجرایی در دستور کار قرار گیرد، گفت: اداره کل استاندارد باید در استان فارس ۴۰ فرآورده را ماهانه کنترل کند.

رزمجویی گفت: طی این مدت در استان بالغ بر ۹۰ نمونه داخل استانی و ۲۸ نمونه خارج استان کنترل شد و در نمونه‌های کنترل شده استانی متأسفانه ۲۷ نمونه مردودی داشته ایم که وزن و حجم فرآورده با نوشته روی آن متفاوت بود.

او با بیان اینکه از ۲۸ فرآورده خارج استان و کشوری ۱۱ فرآورده مردود و ۱۷ فرآورده قابل قبول بود و این عدد نشان می‌دهد که ما از نظر کمی وضعیت خوبی در تولید نداریم، گفت: این فرآورده‌ها شامل کلوچه، آب نبات، کافی میکس، صابون، ماکارونی، چیپس و انواع اسنک، انواع لبنیات، بستنی، انواع مایع شوینده و پودر ماشین لباسشویی و سایر محصولات است.

رزمجویی در ادامه با بیان اینکه به تأکید استاندار فارس در خصوص استاندارد محصولات ساختمانی بویژه بتن، نرم افزاری تهیه شده تا برای این محصول از تولید تا استفاده، استاندارد سازی آن بهتری انجام شود، گفت: قصد ما به هیچ عنوان مچ گیری از تولید کننده نیست بلکه تولید کننده باید میزان وزن خالصی که روی محصول اعلام می‌کند متناسب با همان را به مردم جنس ارائه بدهند و کمتر از آن نباشد.

بررسی روند نشان حلال بر روی مواد غذایی دیگر موضوعی بود که مدیر کل استاندارد فارس به آن اشاره کرد و گفت: در این حوزه ما وضعیت خوبی در سطح کشور نداریم و نتوانستیم برندسازی مناسب را انجام دهیم و در حوزه بین الملل سهم داشته باشیم و جای تأسف دارد که سهم محصولات ایران در تجارت حلال در جهان کمتر از نیم درصد است.

رزمجویی ابراز کرد: علت کم بودن سهم ایران در برند حلال کاهش حجم صادرات ماست و باید در این عرصه مکانیسم‌های تشویقی ارائه شود تا برندینگ انجام شود.

مدیر کل سازمان استاندارد فارس همچنین یادآور شد: تعداد واحد‌های تولیدی در استان دارای نشان حلال ۱۱ واحد و تعداد واحد‌های تولیدی متقاضی نشان حلال ۴۱ مورد است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز در سخنانی با اشاره به اینکه شهرداری بنا به وظیفه ذاتی خود کلیه لوازم بوستان‌ها و لوازم تفریحی شهر بازی را استاندارد سازی کرده است، گفت: این استاندارد سازی در سه حوزه بازی کودکان در سطح شهر و لوازم بدن سازی انجام شد.

به گفته غلامرضا غلامی جایی در شهر شیراز نداریم که دستگاه و وسایل بازی غیراستاندارد باشد و حتی چرخ و فلک بوستان آزادی هم به دلیل عدم استاندارد بودن آن جمع آوری شد.

او گفت: در خصوص لوازم بدنسازی نیز در حوزه باتوجه به کمیته تخصصی که وجود دارد در صورت مشاهده هر گونه وسایل جمع آوری می‌شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز همچین در این جلسه موضوع ایمنی ساختمان‌ها اشاره کرد و گفت: در این حوزه به جز شهرداری شیراز چندین سازمان به صورت جدی ایمنی ساختمان‌ها را ارزیابی و کنترل می‌کنند.

غلامی در پایان یادآور شد: در موضوع کم فروشی بار فروشان محور دروازه کازرون معضل بسیار جدی برای ما است و مردم باید هوشیار باشند موضوعی که تحت عنوان ارزانی میوه و اجناس مطرح می‌شود چنین چیزی وجود ندارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.