سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تعداد افراد مبتلا به چاقی در سراسر جهان در حال دو برابر شدن است

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تعداد افراد مبتلا به چاقی در سراسر جهان در حال دو برابر شدن است افزود: بیشترین تعداد افراد که دچار چاقی هستند در کشور‌های با درآمد کم و متوسط قرار دارند.

دکتر علی احمدی افزود: در سراسر جهان ۸۰۰ میلیون نفر با چاقی زندگی می‌کند و تخمین زده می‌شود که یک میلیون نفر در جهان تا سال ۲۰۳۰ با چاقی زندگی کنند، از جمله یک نفر از هر ۵ زن و یک نفر از هر ۷ مرد با چاقی زندگی خواهند کرد.

وی تصریح کرد: در منطقه مدیترانه شرقی WHO اکثر کشور‌ها تغییر تغذیه به سمت رژیم‌های غذایی ناسالم و سبک زندگی کم تحرک را تجربه کرده اند.


بیشتر بخوانید


احمدی اضافه کرد: این در حالی است که تقریباً نیمی از جمعیت بزرگسالان منطقه، بیش از یک چهارم از نوجوانان و نزدیک به ۶ درصد از کودکان زیر ۵ سال تحت تاثیر اضافه وزن یا چاقی هستند.

به گفته وی، چاقی در سراسر جهان از سال ۱۹۷۵ تقریباً سه برابر شده است و بیشترین جمعیت جهان در کشور‌هایی زندگی می‌کنند که اضافه وزن و چاقی بیشتر از کمبود وزن باعث مرگ افراد می‌شود.

دکتر احمدی افزود: نرخ چاقی همچنان در حال افزایش است و تا سال ۲۰۳۰ پیش‌بینی می‌شود که تعداد افراد مبتلا به چاقی در سطح جهان از سال ۲۰۱۰ دو برابر شده است در حالی که عدم پیشرفت در کاهش چاقی یک مسئله جهانی است و هر منطقه داستان خاص خود را دارد.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: شیوع اضافه وزن و چاقی در میان کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۹ سال به طور چشمگیری از ۴ درصد در سال ۱۹۷۵ به کمی بیش از ۱۸ درصد در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است که این افزایش در بین پسران و دختران به طور مشابه رخ داده است.

وی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۶، ۱۸ درصد دختران و ۱۹ درصد پسران اضافه وزن داشتند در حالی که در سال ۱۹۷۵ کمتر از یک درصد از کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۹ ساله چاق بودند و بیش از ۱۲۴ میلیون کودک و نوجوان در سال ۲۰۱۶ چاق بودند.

وی یادآور شد، اضافه وزن و چاقی با مرگ و میر بیشتری در سراسر جهان نسبت به کمبود وزن مرتبط است و در سطح جهانی افراد چاق بیشتر از افراد کم وزن هستند و این در هر منطقه به جز منطقه جنوب صحرای آفریقا و آسیا اتفاق می‌افتد.

دکتر احمدی گفت: یافته‌ها نشان می‌دهد، که کشور‌ها نه تنها هدف ۲۰۲۵ سازمان بهداشت جهانی برای توقف افزایش چاقی در سطوح سال ۲۰۱۰ را از دست خواهند داد بلکه تعداد. افراد مبتلا به چاقی در حال دو برابر شدن در سراسر جهان است.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه، بیماری‌های غیرواگیر عامل ۶۲ درصد از کل مرگ و میر‌ها در منطقه هستند و رژیم غذایی ناسالم عامل اصلی آن است افزود: اکثر کشور‌های منطقه با بار مضاعف سوءتغذیه مواجه هستند که به موجب آن سوء تغذیه و اضافه وزن/ چاقی در میان جمعیت وجود دارد.

دکتر احمدی اظهار داشت: در سراسر منطقه شیوه‌های غذایی ناسالم در کودکان و نوجوانان و بزرگسالان رایج است.

وی از عوامل خطر اصلی بیماری غیر واگیر به مصرف دخانیات، عدم تحرک بدنی، رژیم غذایی ناسالم و استفاده از الکل اشاره داشت و افزود: تمرکز کار WHO برای جلوگیری از مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است.

به گفته وی، بیماری‌های غیر واگیر عمدتاً بیماری‌های قلبی و ریوی، سرطان‌ها و دیابت‌ها هستند که بعنوان بزرگترین قاتل‌های جهان بشمار می‌روند و سالانه ۳۸ میلیون مرگ و میر در آن‌ها تخمین زده می‌شود از این تعداد ۱۶ میلیون مرگ زودرس (زیر ۷۰ سال) است.

وی در ادامه یادآور شد، اگر تأثیر جهانی عوامل خطر را کاهش دهیم می‌توانیم تا حد زیادی تعداد مرگ و میر را در سراسر جهان کاهش دهیم.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر موضوعی رو به رشد است افزود: بار بیماری‌های غیر واگیر عمدتاً بر دوش کشور‌های در حال توسعه است و ۸۲ درصد از مرگ‌های زودرس ناشی از این بیماری‌ها در آن‌ها رخ می‌دهد، بنابراین مقابله با عوامل خطر تنها جان انسان‌ها را نجات می‌دهد همچنین رونق عظیمی برای توسعه اقتصادی کشور‌ها ایجاد خواهد کرد.

گفتنی است، ۲۴ دی ماه لغایت ۷ بهمن ماه به عنوان روز‌های بسیج ملی تغذیه نامگذاری شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.