سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نجات جان ۶۲ زندانی محکوم به قصاص نفس در سیستان و بلوچستان

با تلاش روسای حوزه‌های قضایی، مددکاران زندان، اعضای شورا‌های حل اختلاف، صلح‌یاران و ریش سفیدان استان تا کنون ۶۲ فقره پرونده محکوم به قصاص نفس در سیستان و بلوچستان به سازش ختم شده است.

عفو و گذشت از نظر عقل و آموزه‌های الهی، رفتاری ارزشی است، که اولیای دین بار‌ها توصیه کرده اند، خداوند متعال در آیات قرآن نیز بر ارزشمندی عفو و گذشت تأکید کرده و حتی از صاحبان حق خواسته است، از حق خویش گذشته و اشتباه دیگران را نادیده بگیرند.

در همین راستا شیوه نامه جدید اخذ رضایت در پرونده‌های قتل توسط ریاست قوه قضاییه در ابتدای سال ۱۴۰۱، برای پیگیری صلح در پرونده‌های قتل تدوین و تشکیل کارگروه‌های استانی و شهرستانی پیگیری صلح و سازش در این پرونده‌ها در دستور کار قرار گرفت که استان سیستان و بلوچستان با تشکیل منظم جلسات به صورت ماهانه و پیگیری پرونده‌های قتل با استفاده از ظرفیت بزرگان، معتمدان، افراد دارای نفوذ و جایگاه اجتماعی توانسته موفقیت بسیار خوبی در این زمینه کسب کند.

سیستان و بلوچستان پیشتاز در سازش پرونده‌های محکوم به قصاص نفس

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان از تلاش در راستای سازش پرونده‌های محکوم به قصاص نفس در این استان خبرداد و گفت: سیستان و بلوچستان در این راستا بسیار موفق عمل کرده که آمار قابل توجهی در این زمینه وجود دارد.

حجت الاسلام علی مصطفوی نیا در این زمینه اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون تلاش‌ها برای سازش پرونده‌های محکوم به قصاص نفس در استان بیشتر شد به گونه‌ای که استان سیستان و بلوچستان با تشکیل منظم جلسات به صورت ماهانه و پیگیری پرونده‌های قتل با استفاده از ظرفیت بزرگان، معتمدان، افراد دارای نفوذ و جایگاه اجتماعی در سطح کشور جز استان‌های برتر در تشکیل کارگروه همراه با نتایج مثبت حاصله از آن انتخاب شده است.

وی افزود: به یاری خداوند با تلاش روسای حوزه‌های قضایی، مددکاران زندان، اعضای شورا‌های حل اختلاف، صلحیاران و ریش سفیدان استان تا کنون ۶۲ فقره پرونده محکوم به قصاص نفس در سیستان و بلوچستان به سازش ختم شده است.

رئیس کارگروه صلح در پرونده‌های قتل استان با اشاره به پرونده‌های سازش یافته قصاص نفس نیز گفت: از تعداد ۶۲ فقره پرونده محکوم به قصاص نفس که به سازش ختم شده است، ۵ فقره پرونده در شهرستان سراوان، دو فقره پرونده در شهرستان خاش، یک فقره پرونده در شهرستان هیرمند، میرجاوه، دلگان، مهرستان و زهک و نگور ۲ فقره پرونده در دشتیاری، ۶ فقره پرونده در زابل، ۶ فقره پرونده در ایرانشهر، ۹ فقره پرونده در چابهار و ۲۶ فقره پرونده در شعبات سازشی مرکز استان به سازش ختم شده است.

وی گفت: آمار استانی نشان می‌دهند اکثر حوزه‌های قضایی در این زمینه مشارکت خوبی داشته اند و تلاش‌ها برای اصلاح ذات البین و صلح و سازش به ثمر نشسته است و قطعا این موفقیت با تشکیل کارگروه صلح در پرونده‌های قتل و تلاش و هم فکری اعضای کارگروه حاصل شده که جای بسی قدردانی دارد.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در ادامه تاکید کرد: آنچه در پرونده‌های قتل حائز اهمیت است رضایت اولیای دم است که در همین راستا از تمامی ظرفیت‌های موجود استفاده می‌شود تا با ارتباط گیری با طرفین پرونده، بتوانیم در این زمینه اقدام مثبتی انجام دهیم و اگر چنانچه احکامی در سطح استان اجرا شده است، قضات و مسئولان قضایی بر اساس عدل، انصاف و قانون‌مداری، امور را به پیش برده اند، زیرا محوریت همه ما قانون است.

وی گفت: دشمنان قسم خورده ما نیز تلاش می‌کنند با تحریک افکار عمومی جامعه را ملتهب نموده و دیدگاه مردم را نسبت به مسئولین دستگاه قضایی تغیر دهند، اما مردم ما باید بدانند که اولویت اصلی دستگاه قضایی اجرای قانون و رعایت حقوق و تکالیف طرفین پرونده است که در همین راستا تلاش مضاعفی صورت گرفته تا همه راه‌ها برای اخذ رضایت در پرونده‌هایی که می‌توان ورود کرد طی شود.

نقش برجسته بزرگان و ریش سفیدان در سازش پرونده‌های مهم در سیستان و بلوچستان

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و بلوچستان نیز ضمن قدردانی از همکاری خوب بزرگان، معتمدان و سران طوایف استان گفت: سیستان و بلوچستان به واسه شرایط قومیتی که دارد نقش بزرگان و ریش سفیدان بسیار حایز اهمیت است به گونه‌ای که همکاری بسیار خوبی با دستگاه قضایی در صلح و سازش پرونده‌های مد نظر داشته اند و در واقع نقش بزرگان معتمدان ریش سفیدان در صلح و سازش اختلافات طایفه‌ای در این استان بر کسی پوشیده نیست.

شمس آبادی در ادامه به کارگروه صلح در پرونده‌های قتل اشاره کرد و گفت: امسال با تشکیل کارگروه صلح در پرونده‌های قتل و اجرای دقیق مصوبات کارگروه نتایج بسیار خوبی حاصل شد و در واقع نجات ۶۲ نفر از مجازات حتمی قصاص با اخذ رضایت از اولیای دم اقدامی بسیار ارزشمند بود.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان با اشاره به غرض ورزی رسانه‌های معاند در این زمینه گفت: متاسفانه رسانه‌های معارض و معاند نظام اسلامی با هدف برهم زدن امنیت پایدار در سیستان و بلوچستان و ایجاد تفرقه قومی مذهبی میان شیعه و سنی دست به هر نوع شایعه و دروغ پراکنی می‌زنند که بصیرت و هوشیاری مردم این دیار تاکنون تمامی نقشه‌های آن‌ها را نقش بر آب کرده است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان تاکید کرد: برای اینکه یک پرونده به سازش منتهی شود، باید بسیاری از گروه‌های اجتماعی موثر وارد عمل شوند از اعضای شورای حل اختلاف گرفته تا افراد خیر، ائمه جمعه، ورزشکاران برجسته و هنرمندان خوش‌نام و هر قدمی که در این زمینه برداشته می‌شود، بدون شک به عنوان باقیات صالحات برای افراد ثبت می‌شود.

سازش بیش از ۷ هزار فقره پرونده در ۹ ماهه امسال در سیستان و بلوچستان

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان نیز از مصالحه ۷ هزار و ۴۹۷ فقره پرونده در ۹ ماهه امسال در سیستان و بلوچستان خبرداد.

حجت الاسلام حمید رضا بندانی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا کنون ۳۷ هزار و ۲۶۵ فقره پرونده به شورا‌های حل اختلاف استان وارد شده گفت: از مجموع پرونده‌های وارده به شورا‌های حل اختلاف سیستان و بلوچستان ۲۵ هزار و ۶۳۴ فقره پرونده وارده حقوقی و ۱۱ هزار و ۶۳۱ فقره پرونده وارده کیفری بوده است.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان ادامه داد: همچنین از مجموع این پرونده‌ها ۳۵ هزار و ۸۱۵ فقره پرونده وارده شهری و هزار و ۴۵۰ فقره پرونده وارده روستایی بوده است.

وی تصریح کرد: از مجموع پرونده‌های وارده به شورا‌های حل اختلاف ۳۷ هزار و ۲۶۵ فقره پرونده مختومه شده است.
بندانی با اشاره به پرونده‌های قابل صلح نیز گفت: از این تعداد پرونده ۲۲ هزار و ۳۱۹ فقره پرونده قابل صلح بوده که ۷ هزار و ۴۹۷ ذ فقره پرونده مصالحه شده است.

وی افزود: با توجه به تشکیل کارگروه نحوه مشارکت مردم برای پیگیری صلح در پرونده‌های قتل، تاکنون ۷ جلسه کارگروه تشکیل شده است که نتایج بسیار خوبی را در زمینه سازش پرونده‌های مهم در استان به دنبال داشته است.

بندانی گفت: جلسات این کارگروه به صورت ماهانه در سطح استان برگزار می‌شود که پرونده‌های مربوط به قصاص در این کارگروه بررسی و اقدامات لازم برای صلح و سازش و اخذ رضایت از اولیای دم در صورت امکان توسط افراد متخصص دراین زمینه پیگیری می‌شود.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف سیستان و بلوچستان بیان کرد: گسترش صلح و سازش و فعالیت گسترده شورا‌های حل اختلاف از اهداف و اولویت‌های دستگاه قضا است.

وی افزود: در همین راستا ستاد ملی صبر (صلح، بخشایش، رضایت)، همیاران و صلح یاران و موسسه‌های میانجیگری در کشور فعال شده و تاکنون عملکرد بسیار خوبی نیز داشته اند.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف سیستان و بلوچستان بیان کرد: بیش از یک هزار نفر از افراد نخبه و دارای نفوذ اجتماعی در استان شناسایی شدند که در زمینه صلح و سازش با این مرکز و شورا‌های حل اختلاف همکاری دارند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.