سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زیان تعطیلی ادارات کمتر از تعطیلی مدارس است

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر برخی از بخش‌های اداری برای کنترل آلودگی هوا تعطیل شوند، شاید ضرر آن کمتر باشد.

محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ضمن هشدار درباره اُفت تحصیلی دانش‌آموزان درباره برگزاری کلاس جبرانی برای تعطیلات اخیر مدارس گفت: تعطیلی مدارس و آموزش مجازی به هیچ عنوان مطلوب نیست و مورد رضایت وزارت آموزش و پرورش و خانواده دانش‌آموزان نبوده و همه نسبت به این وضعیت گلایه دارند؛ چرا که آموزش مجازی در بهترین شرایط حداکثر ۶۰ درصد می‌تواند اثربخش باشد.

وی افزود: علاوه بر آموزش، موضوع تربیت دانش‌آموزان نیز دارای اهمیت است. باید توجه داشت که مسائل تربیتی و رشد اجتماعی دانش‌آموزان فقط از طریق حضور در مدرسه، ارتباط و در جمع بودن اتفاق می افتند.

ادارات را تعطیل کنید، ضرر آن کمتر از تعطیلی مدارس است

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: از تمام مسئولان به خصوص استانداران تقاضا داریم تا موضوع تعطیلی مدارس به عنوان آخرین راهکار در نظر گرفته شود؛ حتی اگر تعطیلی برخی از دستگاه‌ها و بخش‌های اداری را برای کنترل آلودگی هوا داشته باشیم، شاید ضرر آن در مقایسه با تعطیلی مدارس کمتر باشد.

تعطیلی مدارس تأثیر چندانی بر کاهش مصرف گاز ندارد

کاظمی ادامه داد: تعطیلات مدارس به دلیل آلودگی هوا در تمام کشور فراگیر نیست و در کلان‌شهر‌ها به ویژه استان تهران شاهد این موضوع هستیم. از سوی دیگر در موضوع صرفه‌جویی در مصرف سوخت، شاهد تعطیلی اکثر مدارس کشور بودیم؛ اما اگر دانش‌آموزان در مدرسه حضور یابند می‌توان فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف بهینه انرژی را انجام داد. ضمن این که غیر حضوری شدن مدارس تأثیر چندانی بر کاهش مصرف گاز ندارد.

نوبت عصر و روز‌های پنجشنبه برای جبران تعطیلات

وی درباره جبران تعطیلی اخیر مدارس گفت: برای جبران اُفت تحصیلی و آسیب‌های یادگیری دانش‌آموزان باید از تمام ظرفیت‌های موجود استفاده کرد. یکی از راهکار‌ها استفاده از نوبت عصر مدارس و روز‌های پنجشنبه به عنوان تنها زمان در اختیار آموزش و پرورش برای جبران اُفت یادگیری در طول سال تحصیلی است و باید برای استفاده از این ظرفیت‌ها پیش‌بینی منابع لازم انجام شود.

حق‌الزحمه جبران یادگیری سال گذشته پرداخت نشد

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: تابستان امسال بعد از دو سال تعطیلی آموزش حضوری به دلیل شرایط شیوع کرونا، در ستاد کرونا و با تأیید رئیس‌جمهور، اجرای طرح تعمیق و تثبیت یادگیری برای جبران اُفت یادگیری مصوب شد؛ اما به دلیل تأمین نشدن اعتبار، حق‌الزحمه معلمان هنوز پرداخت نشده است. امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۱ نسبت به تخصیص این اعتبار اقدام شود.

کاظمی ادامه داد: برای کلاس‌های جبرانی تعطیلات اخیر نیز باید پیگیر باشیم و در صورت تأمین منابع می‌توان این کار را انجام داد. البته شورای مدارس می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های دیگری از جمله گروه‌های جهادی و معلمان علاقه‌مند در آموزش و پرورش، برای جبران اُفت یادگیری دانش‌آموزان برنامه‌ریزی کنند. می‌توان از ظرفیت درآمد‌های اختصاصی و کمک خیران نیز استفاده کرد.

ضرورت تخصیص بودجه برای برگزاری کلاس جبرانی

وی بیان کرد: شورای آموزش و پرورش استان‌ها باید نسبت به اجرای آموزش جبرانی برای دانش‌آموزان در راستای تعطیلات اخیر و غیر حضوری شدن مدارس اقدام کنند.

کاظمی در پاسخ به این پرسش که آیا درخواست بودجه به منظور برگزاری کلاس‌های جبرانی را ارائه کرده‌اید، گفت: ردیف مستقلی را در بودجه آموزش و پرورش برای سال ۱۴۰۲ قبل از ارسال لایحه به مجلس به منظور جبران اُفت یادگیری ناشی از ایام شیوع کرونا و تعطیلات مدارس ارائه کردیم، اما این موضوع در سازمان برنامه و بودجه به صورت ردیف مستقل لحاظ نشد و باید منتظر تصویب بودجه باشیم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد یا این که منابع دیگری از طریق مصوبات ستاد کرونا اختصاص یابد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا ابلاغیه‌ای به مدارس برای برگزاری کلاس‌های جبرانی ارسال شده است، به دلیل آن که فرآیند کار به شورای مدارس واگذار شده است، اگر مدرسه‌ای تشخیص دهد نیازی به کلاس جبرانی نیست، تکلیف جبران اُفت یادگیری دانش‌آموزان چه می‌شود؛ گفت: ابلاغیه‌ای خطاب به مدارس نداشتیم؛ چرا که شرایط در استان‌ها متفاوت است و در بسیاری از مناطق تعطیلی به دلیل آلودگی هوا نداشتیم و کلاس‌های درس حضوری برگزار می‌شوند؛ برای کلان شهر‌ها نیز شورای آموزش و پرورش استان‌ها به تعداد روز‌هایی که آموزش حضوری اجرا نشد، برنامه‌ریزی خواهد کرد.

کاظمی درباره تبعات اُفت تحصیلی دانش‌آموزان تذکر شد: علاوه بر اُفت یادگیری، سلامت دانش‌آموزان آسیب می‌بیند و در ایام شیوع کرونا شاهد رشد چاقی در دانش آموزان بودیم. رشد اجتماعی دانش‌آموزان با مشکلاتی مواجه شده است و خانواده‌ها این آسیب‌ها را به خوبی احساس می‌کنند.

وی ادامه داد: دانش‌آموزان با تعطیلی مدارس، حضور در جمع دوستان و با هم بودن را تجربه نمی‌کنند، بسیاری از شایستگی‌ها از طریق حضور در جامعه محقق می‌شود؛ همچنین به لحاظ سطح علمی شاهد اُفت عملکرد دانش‌آموزان در نمرات امتحانات نهایی بودیم و در تمام رشته‌های شاخه نظری افت میانگین نمرات وجود داشت.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: با توجه به این که هم‌اکنون نمرات دانش‌آموزان در پذیرش دانشگاه‌ها تأثیر قطعی دارد، برگزاری آموزش حضوری مطالبه دانش‌آموزان و خانواده‌ها است تا دانش آموزان بتوانند در کلاس درس حضور پیدا کنند و وضعیت ارزیابی ما از روند آموزشی حاکی از افت توان یادگیری دانش‌آموزان است. البته در سال تحصیلی جاری هنوز امتحانات خرداد برگزار نشده اند؛ بنابراین تحلیلی نداریم، اما امتحانات داخلی و ارزیابی معلمان از خلل در یادگیری دانش‌آموزان حکایت دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شرایط تمام مدارس برابر است و تمام مدارس غیردولتی و دولتی خاص به ویژه در دوره متوسطه دوم در شرایط آلودگی هوا تعطیل هستند، گفت: تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا مصوبه استانداری است و آموزش غیرحضوری مشمول تمام مدارس است البته ممکن است گزارش شود که برخی مدارس در روز‌های تعطیلات آموزش حضوری دارند، اما بیشتر مدارس غیر حضوری بودند.

منبع: تسنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۴ بهمن ۱۴۰۱
تعطیلی مدارس برای کاهش آلودگی نیست.برای سلامتی بچه هاس.وقنی این مسئله ساده رو متوجه نمیشین چطور میخواین آموزش و پرورش رو بچرخونین.فکر میکنین حضوری چی به بچه ها آموزش میدن.تو مجازی حداقل میبینیم معلم چکار میکنه.چه حضوری چه مجازی پدر و مادر باید به بچه درس بدن.پس مجازی کنین.تا بیشتر بچه ها رو مریض نکردین.
ناشناس
۰۰:۵۷ ۰۴ بهمن ۱۴۰۱
مسئلہ رو حل کنید صورت مسئلہ رو پاک نکنید
آموزش و پرورش ی لطفی بکنہ ی رسیدگی بہ محتوای بعضی از کتب درسی بکنہ کہ حداقل بہ درد آیندہ بچہ ھا بخورہ
از پایہ اول ابتدایی تا دوازدھم احتیاج بہ بازنگری و تغییر محتوا ھست
وقتی محتوای درسی درست باشہ بچہ ھا اشتیاق زیادی برای یادگیری خواھند داشت و یادگیری آسان تر میشہ در مواقع اضطرار آموزش چہ حضوری باشہ چہ مجازی دیگہ یادگیری دروس دغدقہ پدر و مادر و آموزش پرورش نمیشہ
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
والا فکری به حال این همه پول بی زبون که میدین معلما بکنید.اگه تهران صد هزار معلم رسمی داشته باشه. روزی پنجاه میلیارد تومن حقوق بابت تعطیلی و ماهی 1500 میلیارد تومن. با این پول میشه آب خلیج فارس رو شیرین کنند و به مردم جنوب ایران برسونند. به نظرم معلما رو از بدو استخدام بازنشست تلقی کنید.
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
آموزش مجازی برای حفظ سلامتی دانش آموزان هست نه برای کاهش آلودگی هوا!
برای کاهش آلودگی هوا اول بنزین ها را یورو۴ کنید.بعد کارخانه هایی مثل سیمان و ... را از شهرها و مسیر باد ورودی شهرها خارج کنید.خودروهای فرسوده را جمع کنید
ناشناس
۱۹:۳۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
دوباره یک هفته بعد شاهد شیوع آنفلوآنزا بعد از باز شدن مدارس میشیم چون اصلا تو مدارس شوفاژها روشن نمیشه وهمه بدون ماسک هستند ومسائل دیگه پس به آقای وزیر بفرمایید زیاد خودشونو خسته نکنند چون بازهم بچه ها به دلیل ببماری خونه نشین میشن تازه هزینه دارو ودرمان هم اضافه میشه این مشکلات باید ریشه ای حل بشه ساعت مفید تو مدارس دولتی دوساعته نه هفت ساعت
ناشناس
۱۹:۳۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
حداقل ساعت آموزش رو کم کنید مثلا سه ساعت در روز نه پنج ساعت
ناشناس
۱۹:۲۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
به هر معلم یک ماسک گاز شیمیایی بدهید. نفسمان در نمی آید. دانش آموزان هم اصلا ادب و تربیت و رعایت سکوت در نزد معلم را نمی فهمند
ناشناس
۱۹:۰۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
تعطیلی مدارس با استانداری نه آموزش و پرورش میشه آموزش و پرورش تعطیل بشه مدارس باز باشه
ناشناس
۱۹:۰۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
وقتی این قدر هوا آلوده هست روی عدد 257 هست همین الان خب از راه دور بچه ها درس می خونن دیگه
ناشناس
۱۶:۲۰ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
سلام به اضافه الودگی هوا امروز بی خیلی بدی تو هوا پخش شد بود صبح که بچه ها داشتن میرفتن مدرسه من دو تا ساختمان روبروی خودمون رو نمیدیدم اخه وقتی الودگی زیاده چرا شما نگران درس بچه های ما هستید پسر من دبیرستانی هستش وقتی برگشت چشماش قرمز بود
ناشناس
۱۶:۱۵ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
تور خدا تعطیل کنید اگه مریض بشن بچه ها پولش که اونارو خوب کنیم شما میدید
ایران
۱۶:۱۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
آلان خدا رو شکر در هر خونه‌ ای را بزنی ۵ تا فوق لیسانس بیکار نشسته به نظر م زیادی تاثیر خاصي نداره برن مدرسه
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
من هم فوق لیسانس بیکارم
علم چیز خوبی است حتی اگر ازش پول در نیاد
ولی اینکه متخصص تربیت کنیم و بعد هم رهاش کنیم زیبا نیست
ناشناس
۱۶:۱۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
جالبه که حالا عوض اینکه فکری برای الودگی بکنن‌میخوان شاخص استاندارد الودگی برای تعطیلی رو بالا ببرن تورو خدا صدای مارو به مسئولین برسونید قبل از هر چیز هوای سالم رو به ما برگردونن
ناشناس
۱۵:۳۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
آموزش پرورش میگه تو حیاط میان پنجره باز نشه
زنگ ورزش دارن
بچه امروز رفته توی این آلودگی وسرما مریض شده
این دیگه چ مدلیه
بمونن خونه والا خودمون بهتر کار میکنیم باهاشون حواسمون بیشتره
این همه دکتر مهندس اسنپی وکراکت پخش کن ول بیکار اینا میخوان چی بشن تا مریض وداغونشون نکنن ول کن نیستند
ناشناس
۱۵:۲۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
نظردانش آموز و اولیای دانش آموز هرمدرسه را در مورد تعطیل کردن مدرسه شون ازخودشون بپرسید بعد تصمیم بگیرید.
ناشناس
۱۴:۵۰ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
والا امروز توی این آلودگی بچه ها رو صبح به صف کردن بردن زنگ ورزش حیاط زنگ های تفریح هم کلا تو حیاط بودن تو رو خدا سلامتی بچه ها مهم تر از درسشونه من خودم یه مادر پرستارم لطفا اول سلامتی بعد چیزهای دیگه
ناشناس
۱۴:۴۵ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
واقعا سلامتی بچه ها مهم تر از درسشونه وقتی هوا خوب نباشه ریه سالم اعصاب راحت آینده ای برای بچه ها نمیمونه که بخوان از آینده لذتی ببرن
ناشناس
۱۴:۲۳ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
آموزشی که قرار دکتر مهندسی بسازه که تو اوج جوانی به انواع و اقسام بیماری مبتلا باشه می خوام نباشه. چه شود چند سال آینده کشور با پیری جمعیت روبه روست از اونطرف جووون ها همه بیمار
ناشناس
۱۴:۱۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
به جای حل مسئله دارید صورت مسئله را پاک می کنتد
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
مجازی که شد اولیا متوجه شدند معلمین پنج درس را بدون کار کردن عبور کرد‌ه‌اند چون در مدرسه کار نکرده بودند و دائم با گوشی دنبال کارهای شخصی بوده‌اند و برای اینکه مسئولین منطقه متوجه کم کاری آنها نشوند درس نداده عبور کرده‌اند که در نهایت مجبورند فشرده کار کنند و دانش‌آموزان نمی‌فهمند. اگر اولیا در خانه با بچه ها کار نکنند آموزش و پرورش هیچ فایده ای ندارد. پیگیری کنید.
ناشناس
۲۰:۲۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
احسنت والا ما فرقی تو حضوری و غیر حضوری ندیدیم فقط میگن اولیا ودانش آموز یه ذره خودشونو کم کاراشونو نمیبینن
ناشناس
۱۳:۳۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
دارات رو تعطیل نکنین هم چیزی نمیشه ولی بچه های مردم مریض میشن مگه نگفتن مدارس نباید در فضای باز فعالیتی داشته باشن امروز مدرسه پسرم تمام بچه ها رو تو این آلودگی صف نگه داشته چیزی هم اولیا میگن انگار نه انگار
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
آموزش مجازی برای حفظ سلامت فرزندان مردم هست نه کاهش آلودگی. !!!! واقعا درک این مطلب اینقدر سخت هست ؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۶:۱۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
دقیقا میگن تعطیلی مدارس تاثیری درکاهش الودگی هوا نداشته الودگی هوا با اصلاح بنزین وساختارمعیوب ماشینها وفیلتراسیون کارخانجات درست میشه مدارس تعطیل بود تا دود اینا تو چشم بچه های بدبخت مانره
gjyj
۱۱:۵۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
مگه مسئله فقط گازه بیماریهای ریوی و قلبی بعلت آلوئگی هوا و سرما پس چی میشه پول درمان دانش آموز رو کی میده
مهدی
۱۰:۴۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
شما که خودتون را دکتر وعلامه حساب میکنید و خیلی علاقه به رشد جمعیت دارید وشعار مردم دوستی وجمهوریت میدید
این آلودگی که شما با بی عقلی تون برای مردم به ارمغان آوردید این نسلی که الآن هست همه بچه ها در آینده بیماری های ریوی مبتلا میشوند اصلا شما داخل این مملکت هستید ؟
ناشناس
۱۳:۲۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
اگر واقعا به فکر ارتقای کیفی آموزش هستند بهتره فکری به حال محتوای آموزشی بکنن که اصلی ترین عامل ضعف دانش آموزان هست.
ناشناس
۱۳:۴۰ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
دقیقا