چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری کوروش زارعی کار خود را از یکم بهمن ماه با اولین اجرای خیابانی آغاز کرد.
این جشنواره از یکم تا ۱۱ بهمن ماه میزبان نمایشهای متعدد خیابانی و صحنهای در بخش ملی و بینالملل است.
چهارمین روز از چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر درحالی برگزار شد که اجراهای خیابانی با استقبال خوبی همراه بودند. علاقهمندان با وجود سردی هوا پای اجراهای متعدد مینشستند تا آثار مختلف خیابانی را تک به تک رصد کنند.
اجراهای خیابانی چهل و یکمین دوره از جشنواره تئاتر فجر در دو محل پهنه رودکی (مقابل تالار وحدت) و ایوان انتظار مترو، ولی عصر (عج) برگزار شد.
نمایش شوشی و انگشتر به کارگردانی حسن سبحانی مینایی از استقبال خوب همراهان بهره برد. این اثر کاری از استان هرمزگان بود که بازیگران با لباس محلی به اجرای نمایش پرداختند.
در ابتدای اجرای این اثر بازیگران نمایش خیابانی با وجود سرمای هوا، از طریق ورزش سعی در گرم کردن بدن خود کردند؛ اما وجود بخاری برقی که که بازیگران یا حتی تماشاچیان را گرم کند و آنها را به تماشای نمایش دعوت کند خالی بود.
در این اثر آیین و اهمیت حفظ و مراقبت از خنجر، کتاب مقدس و انگشتر نشانداده شد که جالب لودن این اثر نظر علاقهمندان بسیاری را به خود جلب کرد.
پهنه رودکی تالار وحدت
پهنه رودکی تالار وحدت در چهارمین روز از جشنواره شاهد اجرای شش نمایش بود. از این رو نمایش بازمانده به نویسندگی اصغر گروسی و کاگردانی مریم دهقانی از شیراز به مدت ۳۵ دقیقه ساعت ۱۴:۰۰ به اجرا در آمد.
در ادامه قل آب به نویسندگی و کارگردانی بهناز زحمتکش از استان یزد در ساعت ۱۵:۰۰ اجرا شد.
نمایش شوشی و انگشتر به نویسندگی دکتر احمد جولایی و کارگردانی حسن سبحانی مینایی به مدت ۳۰ دقیقه در پهنه رودکی به اجرا در آمد که با استقبال خوبی همراه شد.
ایوان انتظار مترو، ولی عصر (عج) در چهارمین روز از جشنواره نمایش چرخیدن کاری از آرش رضایی مقابل علاقهمندان تئاتری اجرا شد.
نمایشهای صحنهای نخستین روز از چهل و یک سالگی تئاتر فجر
در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر داستان اسف انگیز به روی صحنه رفت. در ابتدای اجرای این نمایش تقریبا سه چهارم سالن پر بود اما در سانس استراحت این اثر نصف جمعیت سالن را ترک کردند. شاید دلیل ترک این سالن را بتوان موضوع انتخابی در نظر گرفت یا نوع اجرا!
در ابتدای نمایش این اثر راوی داستان در خصوص پرهزینه بودن این اثر گفت و به توضیحاتی از این نمایش پرداخت و برخی از بازیگران تئاتری را معرفی کرد.
داستان اسف انگیز درباره روند به سلطنت رسیدن رضا شاه و برکناری احمد شاه قاجار بود که وقایع متعدد آن زمان به خوبی اجرا شد. کار در قالبی تمیز و نورپردازی مناسبی اجرا شد.
مجموعه تئاتر شهر
مجموعه تئاتر شهر در روز چهارم چهل و یکمین جشنواره تئاتر شهر میزبان سه نمایش در سه سالن مختلف بود.
سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر از ساعت ۱۷ تا ۲۰ میزبان «داستان اسف انگیز...» کاری از غلامحسین دولت آبادی بود که در مدت ۱۰۵ دقیقه به اجرا درآمد.
تالار چهارسو از ساعت ۱۸:۳۰ الی ۲۰:۳۰ به اجرای نمایش «خاکستری»کاری از شهر کرد بود که در مدت ۵۵ دقیقه روی صحنه رفت.
تالار سایه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ میزبان نمایش «نذر عباس» به نویسندگی و کارگردانی محمد یزدی روی صحنه اجرا شد.
تالار مولوی
تالار مولوی از ساعت ۱۶ تا ۱۹ میزبان مخاطبان علاقهمند به نمایش «نقطه صفر مرزی» کاری از شاهرود بود.
تماشاخانه ایرانشهر
این تماشاخانه در دو تالار میزبان علاقهمندان تئاتر چهل و یکم است. تالار دکتر ناظرزاده از ساعت ۱۷ الی ۲۰ با نمایش اثر «جاودانگی» به نویسندگی اصغر گروسی از استان یزد میزبان علاقهمندان بود. همچنین تالار استاد سمندریان واقع در تماشاخانه ایرانشهر«مامور خیابان نود و دو» به کارگردانی میثم زندی به روی صحنه رفت.
تالار حافظ
تالار حافظ از ساعت ۱۸ تا ۲۰:۳۰ میزبان علاقهمندان نمایش «گلهای قرآنی» کاری از علی زیستی شد.
تالار وحدت
تالار وحدت در ساعت ۲۰:۰۰ میزبا نمایش «ایرانیان» کاری از رضا صابری بود که با استقبال خوبی همراه شد.
نمایش «ایرانیان» کاری از رضا صابری با استقبال خوبی همراه بود؛ به طوریکه طبقات دوم و سوم این سالن شاهد حضور علاقهمندان بود. این نمایش در خصوص ناگفتههایی از داستان به شهادت رسیدن امام رضا(ع) و روند حرکت ایشان از مدینه به شهر مقدس مشهد بود.
اجرای اینکار مورد پسند عموم قرار گرفته شد و کار به تمیزی و خوبی اجرا شد. از نکاتی که در اجرای این اثر حائز اهمیت بود؛ رعایت نکردن آداب نمایش تئاتر برخی از حاضران سالن در هنگام اجرای نمایش بود.
برخی از افراد با خوردن خوردن و تذکر حراست سالن مواجه شدند، زنگ خوردن تلفنهماه برای چندینبار، رعایت نکردن سکوت در حین اجرای بازیگران، صحبت با صدای بلند یک فرد در هنگام اچرای اثر ار نکاتی بود که میتوانست تمرکز بازیگران را برهم زند و دچار اختلال در روند اجرا شود؛ اما اجرا به خوبی و با قوت بیشتر به کار خود ادامه داد و در انتها از رضایت خوبی برخوردار بود؛ به طوریکه تا انتهای نمایش حتی یک نفر از سالن نمایش خارج نشد.