سرما شدید هوا و وزش باد شدید ادارات منطقه سیستان را از 22 دی ماه امسال به تعطیلی کشاند.
بروز هوای سرد و ورزش باد شدید سبب شد 22 دی ماه تمامی ادارات شهرستانهای زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز تعطیل شو ند.
کاهش محسوس دما و ماندگاری هوای سرد و یخبندان شبانه در نیمه شمالی و مرکزی استان در هفته ای که گذشت موجب خسارات میلیاردی و تعطیلی ادارات و مدارس این مناطق شد.
مدیر جهادکشاورزی زهک در شمال سیستان و بلوچستان گفت:با وقوع طوفان شدید و بدنبال آن سرما و یخبندان بیشاز ۲۰۳ میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد شد.
حبیب رستمی اظهارداشت: با تداوم یخبندان سرما در منطقه سیستان میزان خسارات رو به افزایش است.
وی بیشترین خسارات را به گلخانهها، محصولات گلخانهای، محصولات زراعی و باغی، دام و دامپروری، طیور و تاسیسات و ادوات کشاورزی عنوان کرد.
مدیر جهادکشاورزی زهک گفت: گروههای ارزیاب برآورد خسارت همچنان در منطقه حضور دارند و به امورات کشاورزان رسیدگی میکنند.
یخبندان شبانه در نیمه شمالی استان موجب تلف شدن دام های منطقه شد.
تداوم طوفان و سرمای شدید و کمسابقه نه تنها به گلخانه ها بلکه به دادم های این منطقه آسیب جدی زد و امرا معاش مردم را با مشکل مواجه کرد.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان درگفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران گفت: زابل با منفی ۱۱.۲ درجه سانتیگراد رکورد ۵۹ ساله خودش را شکست.
محسن حیدری گفت: دمای هوای زابل امروز به منفی ۱۱.۲ درجه سانتیگراد رسید که در ۵۹ سال اخیر بیسابقه بوده و همچنین کمترین دمای رخ داده در دیماه سالهای گذشته به منفی ۱۰ درجه سانتیگراد رسیده بود که مربوط به سال ۱۳۸۶ بوده است.
وی افزود: شهرستان مرزی میرجاوه با کمترین دمای ثبت شده در ایستگاه هواشناسی این شهر در این تاریخ به منفی ۹.۲ درجه سانتیگراد رسید که کمترین دمای ثبت شده در تاریخ تاسیس ایستگاه هواشناسی در سال ۱۳۸۴ تاکنون بوده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: حداقل دمای زاهدان در دیماه ۱۴۰۱ به منفی ۱۱.۲ درجه سانتیگراد رسیده که در ۱۰سال اخیر این عدد بی سابقه است.
وی خاطرنشان کرد: حداقل مطلق دمای ثبت شده در ایستگاه هواشناسی زهک در این تاریخ منفی ۹.۵ درجه سانتیگراد است که این دما در دیماه ۲۸ سال اخیر کاملآ بی سابقه بوده و کمترین دمای ثبت شده در سال ۱۳۸۶ رخ داده است.
شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ۲۶ دی ماه پس تداوم سرما در استان با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: در پی تداوم یخبندان بیسابقه در سیستان، خط انتقال اصلی آب آشامیدنی روستایی این منطقه دچار آسیب شد.
در این اطلاعیه آمده است؛ به منظور رفع این حادثه و جلوگیری از هدررفت آب فردا سهشنبه ۲۷ دیماه، از ساعت ۹ صبح، عملیات اصلاح، ترمیم و وارد مدار کردن خط انتقال آب به قطر ۸۰۰ میلیمتر آغاز و تا ۱۰ شب به مدت ۱۳ ساعت ادامه دارد.
این اطلاعیه میافزاید: با توجه به زمانبر بودن این مهم و احتمال افت فشار و قطعی کامل آب خواهشمند است نسبت به ذخیرهسازی آب اقدام و از مصارف غیرضروری خودداری شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس برآورد اولیه بارندگی و برودت هوا به بخش کشاورزی استان حدود سه هزار و ۷۸۸ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.
سید محمد رضا سیدحسینی گفت: براثر بارش بارانهای سیل آسا و سرمای شدید بی سابقه دی ماه امسال در سیستان و بلوچستان بخشهای مختلف کشاورزی استان در بیشاز ۱۰ شهرستان عمدتا در مناطق مرکزی و شمال آن دچار خسارت در بخشهای مختلف نظیر زراعی، باغبانی، آب و خاک، دام و طیور شدند.
وی ادامه داد: مزارع کشاورزی، بخش باغبانی عمدتا گلخانه، دامداریهای سبک و سنگین، مرغداریها گوشتی، چاههای آب کشاورزی، جاده دسترسی به مزارع و تمامی زیر مجموعههای بخشهای کشاورزی سیستان و بلوچستان همزمان با بروز این ۲ پدیده طبیعی آسیب دید که بیشترین خسارت به بخش زراعی وارد شد.
برخی مردم زابل در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با گلایه مندی از دولت گفتند: دولت نسبت به حوزه سیستان دچار غفلت شده آن هم در شرایطی که دامهای بسیاری از عشایر منطقه تلف و بخش قابل توجهی از گلخانهداران کشت خود را در پی سرمازدگی به طور کامل از دست دادهاند.
آنها معتقد بودند گه اگر همین اتفاقات در نقطه دیگری از کشور رخ میداد دولت با تمام توان وارد میدان میشد.
صف های طولانی تامین سیلندر گاز باوجود سرمای بسیار شدید و طاقتفرسا همچنان در سیستان وبلوچستان ادامه دارد.
امید است کم توجهی نسبت به منطقه سیستان از بین برود ودولت هرچه سریعتر نسبت به رسیدگی مشکلات مردم و کمبودهایی که در این منطقه از کشورمان وجود دارد وارد شود .