سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شمار آثار ناملموس به ثبت ملی رسیده کرمانشاه بیش از ۷۰ اثر است

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت : با ثبت ملی ۶ اثر جدید در فهرست آثار ملی کشور که مهمترین آن «آیین پرورش اسب کُرد» است شمار آثار ناملموس به ثبت رسیده این استان به بیش از ۷۰ اثر رسید.

داریوش فرمانی معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت : پرونده آثار اخیرا در جلسه ثبت میراث ناملموس وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی مطرح و با رأی موافق اعضای جلسه ثبت ملی شد.

وی افزود: این آثار شامل آیین «گَه‌ل» (واژه کُردی به معنی مشارکت) مربوط به شهر باینگان از توابع شهرستان پاوه، آیین «پرورش اسب کُرد»، آیین «سمنی پزان روستای کورتویج»، مراسم «سوله»، شیوه ساخت «قفل رمزدار کرند» و «گهواره وه کول» است که مورد تأیید اعضا برای ثبت در فهرست میراث ناملموس کشور قرار گرفت.

معاون میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه یادآور شد: با ثبت این آثار، پرونده آثار ناملموس معرفی شده استان کرمانشاه به این وزارت خانه بسته شد.

فرمانی در زمینه ثبت جهانی آئین پرورش اسب کُرد گفت: این اثر ناملموس به عنوان یک مطالبه عمومی در استان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که با موافقت حوزه ثبت وزارت‌خانه در حال تکمیل پرونده ثبت جهانی آن هستیم که پس از تکمیل به یونسکو ارسال شود.

وی بیان کرد: این پرونده به صورت بین‌المللی و با مشارکت چند کشور دیگر از جمله عراق، ترکیه و سوریه انجام می‌شود که جلسات کارشناسی در این زمینه با طرف عراقی در حال انجام است.

جشنواره بین‌المللی اسب کُرد در استان کرمانشاه برگزار می‌شود

معاون میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ادامه داد: برای تسریع در روند ثبت جهانی این پرونده جشنواره بین‌المللی اسب کُرد در استان کرمانشاه در آینده نزدیک برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار و ۱۶۰ اثر شامل آثار منقول، ناملموس و طبیعی در استان به ثبت ملی رسیده است، افزود: با ثبت ملی شدن آثار، زمینه حفظ، نگهداری و احیای آن‌ها بهتر فراهم می‌شود.

فرمانی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه یکی از استان‌های اول کشور به لحاظ تعدد آثار ثبت ملی شده است تاکید کرد: میراث فرهنگی بستری مهم برای توسعه است و این استان به دلیل آنکه در این حوزه دارای بیشترین ظرفیت است می‌توان از این فرصت گرانبها و ظرفیت موجود بخوبی استفاده کرد.

وی گفت: در کنار بهره بردن از وجود این آثار در بحث صیانت و حفاظت از آن‌ها باید تلاش زیادی را بکار بست که در این زمینه جلب مشارکت اقشار مختلف مردم از اهمیت زیادی برخوردار است .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.