سیدمرتضی حیدری گفت: بررسی اولیه از اورژانس پیش بیمارستانی اصفهان نشان میدهد که تماس با اورژانس به دلیل بروز علائمی از قبیل تنگی نفس و درد قفسه سینه (صدری) در روزهایی از دی ماه امسال که هوای شهر اصفهان در وضعیت ناسالم برای عموم قرار داشت، حدود ۱۵ درصد افزایش داشته است.
شاخص کیفی هوای کلانشهر اصفهان از نهم تا شانزدهم دی ماه امسال در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم قرار داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره عوارض کوتاه مدت و بلند مدت ناشی از بالا بودن شاخص آلودگی هوا بر سلامت افراد، اظهار داشت: عوارض کوتاه مدت بهویژه برای بیماران قلبی و ریوی شامل افزایش خطر حملههای قلبی و تنگی نفس و به دنبال آن نیاز به بستری شدن در بیمارستان است.
حیدری اضافه کرد: ورود سموم معلق در هوای استنشاقی به دلیل تنوع آلایندههای موجود در هوا و ورود برخی از سموم با قُطر بسیار کم به داخل جریان خون، میتواند عوارض متعدد و تهدید کننده حیات از جمله ابتلا به انواع سرطانها ایجاد کند.
او تاکید کرد: سموم موجود در هوا برای گروههای خاص از جمله افراد مسن و اطفال و همچنین مادران باردار میتواند بسیار خطرناکتر باشد.
این پزشک متخصص تصریح کرد: سموم موجود در هوا بهویژه در سه ماه نخست بارداری میتواند بر سلامت جنین در حال رشد تاثیرگذار باشد.
حیدری ادامه داد: توصیه کلی این است که این قبیل افراد در روزهای آلوده به هیچ عنوان از منزل خارج نشوند و خود را در معرض هوای آلوده قرار ندهند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: برخی از سموم موجود در هوای آلوده در افراد مبتلا به آلرژی نیز میتواند سبب تشدید حملههای آلرژی شود.
اصفهان کمترین تعداد روزهای هوای پاک و همچنین میزان بارش سالانه را در مقایسه با سایر کلانشهرها دارد و شرایط جغرافیایی و اقلیمی آن شرایط را برای این خطه سختتر کرده است.
منبع:ایرنا