سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نشست خبری جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر؛

تئاتر فجر امسال پربار است/حضور جاسوسان در عرصه هنر

هوشنگ توکلی گفت: نزدیک به یک میلیون فارغ التحصیل رشته هنر داریم که این در ۴۴ سال شگفت انگیز است؛ البته این مقدار در سراسر ایران بیشتر است.

نشست خبری چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر امروز ۲۷ دی ماه ۱۴۰۱ در سالن رودکی تالار وحدت با حضور اصحاب رسانه و کاظم نظری، مدیر کل هنرهای نمایشی، کوروش زارعی دبیر چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر، هوشنگ توکلی و دیگر هنرمندان کشور برگزارشد.

فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در مرداد ماه اعلام شده بود و بخش‌های مختلف آن به اطلاع علاقه‌مندان این حوزه رسید. اکنون در۲۷ دی ماه رونمایی از دو پوستر چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر در سالن رودکی انجام شد.

پوستر اول چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر کاری از اسفندیاری و پوستر دوم هم کاری از حسن موسی زاده بود.

استاد هوشنگ توکلی بازیگر با سابقه کشورمان گفت: وقت تنگ است اما از گزارشی که  قبل از کرونا به مقام معظم رهبری رائه دادیم خدمتتان عرض می‌کنم.

این بازیگر ادامه داد: نزدیک به یک میلیون فارغ التحصیل رشته هنر داریم که این در ۴۴ سال شگفت انگیز است؛ البته این مقدار در سراسر ایران بیشتر است. این موضوع یکی از گزارشات پنهان بود که خدمت شما عرض کردم. مقام معظم رهبری اعلام کردند که صحبت شود و با هنرمندان همکاری بیشتری داشته باشیم. در انتخابات جناب آقای رئیسی هنرمندان فعال سراسر جهان حضور داشتند و بالاترین آمار را از آثار این هنرمندان دیدیم.

توکلی ادامه داد:  شنیدم که پنج استان اصلی بیشترین همکاری را با جشنواره تئاتر فجر داشته‌اند؛ از این رو امسال پربار است و این جای خوشحالی دارد. نکته اصلی اینجا است که در این ۴۰ سال پر بار در حوزه تئاتر خیلی کارها انجام شده است.  قدیمی‌ها و پیشکسوتان به این عقیده بودند که این چراغ را باید همیشه روشن نگه داشت.

وی ادامه داد: من یک نکته‌ای را می‌گویم که در این ۴۴ سال شاهد هستم و وقایع را دیدم؛  اعدام علیرضا اکبری یک گشایشی را در حوزه دیدگاه‌های نظام مطرح کرد و تا دلتان بخواهد از این نوع جاسوسان در این نظام داشته‌ایم. این افراد در عرصه فرهنگ و هنر هم حضور داشته‌اند که رصد می‌شوند. یکی از موضوعاتی که داریم حضور فعال و بی‌نام این آقایان بوده است که سیستم‌های امنیتی ما این ها را تشخیص می‌دهند.

توکلی اظهار کرد: هنرمندان بسیاری در فقر زندگی می‌کنند و  اگر دغدغه مالی هنرمندان خود را بر طرف نکنیم؛ متاسفانه این‌ها به بیراهه می‌روند و باید مدیریت شوند.

کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی با حضور در رونمایی از پوستر چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر گفت:  همانطور که آقای زارعی گفتند اصحاب رسانه یار دوازدهم هستند که می‌توانند یار اول ما باشند و به هر حال در این شرایط سخت می‌توانند کنار ما باشند. جا دارد از دبیرخانه و تمامی عزیزان در اداره کل و اصحاب رسانه و هنرمندانی که جشنواره را حمایت کردند تشکر کنم.

 

زارعی با بیان این‌که گام نخست چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از ۲۶ دی ماه با بخش رادیو تئاتر آغاز شده و از شنبه اول بهمن ماه شاهد آغاز رسمی بخش‌های صحنه‌ای، بین‌الملل و خیابانی این رویداد نمایشی هستیم خاطرنشان کرد: همچنین در روز شنبه اول بهمن ماه اختتامیه بخش رادیو تئاتر، بخش نمایشنامه‌نویسی و بخش پژوهش را شاهد خواهیم بود.

تشکیل اتحادیه تئاتر جهان اسلام آرزوی دیرینه تئاتر فجر

زارعی در ادامه این نشست با بیان آن‌که چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر برای نخستین بار شاهد تشکیل اتحادیه تئاتر جهان اسلام به‌عنوان یکی از آرزو‌های دیرینه این رویداد نمایشی بزرگ و شناخته‌شده در منطقه و جهان بود خاطرنشان کرد: امسال میزبان ۳۰ مدیر تئاتر کشور‌های اسلامی هستیم و بنا داشتیم تا این بخش را در خوزستان برگزار کنیم تا شاهد اجرای چند اثر به زبان عربی نیز باشیم، اما مسئله بودجه و مواردی دیگر مانع از این امر شد و امیدواریم که در ادوار بعدی بتوانیم شاهد تحقق این رویداد به میزبانی خوزستان باشیم.
وی با بیان این‌که در مجموع ۶۲ اثر صحنه‌ای در قالب حضور ۳۷ نمایش در بخش مسابقه تئاتر ایران و ۲۳ نمایش در بخش بین‌الملل به‌همراه ۲ اثر ویژه آثار بخش مسابقه تئاتر ایران و بخش بین‌الملل را تشکیل می‌دهند و همچنین ۳۱ نمایش خیابانی و ۱۳ رادیو تئاتر و ۷ نمایش از برگزیدگان بخش تئاتر صاحب‌دلان جمیع ۱۰۴ آثار این رویداد را به خود اختصاص خواهند داد.

زارعی چهل و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را سال استعداد‌های درخشان و جوان کشور دانست و تصریح کرد: ۸۰ درصد آثار حاضر در جشنواره امسال سهم استان‌هاست و ۲۰ درصد آن تنها به هنرمندان ساکن پایتخت اختصاص دارد و این نشان‌دهنده آن است که جشنواره امسال محملی برای درخشش هنرمندان استان‌ها و شهرستان‌های کشورمان در حوزه هنر‌های نمایشی است و این آغاز راهی برای عملیاتی کردن حمایت تمام‌قد از هنرمندان تئاتر به وسعت ایران است.

شاهد تغییر در جدول اجرا‌های صحنه‌ای و خیابانی خواهیم بود

زارعی در ادامه این نشست با بیان این‌که جدول تنظیم شده و ارائه‌شده قطعاً تا پیش‌از آغاز بخش نمایش‌های صحنه‌ای، بین‌الملل و خیابانی دست‌خوش تغییر خواهد شد درباره دلایل این تغییر گفت: به‌محض انتشار جدول اولیه، گروه‌هایی از ما تقاضای تغییر روز اجرای خود را داشتند.
وی افزود: دلیل این امر آن است که برخی از بازیگران آن‌ها جزو جوانان دانشجو هستند و در بازه زمانی پنجم تا هفتم بهمن ماه امتحانات دانشگاه را پشت سر می‌گذارند و به همین سبب تغییر جدول طبیعی خواهد بود.

هر چه تئاتر را تحریم کنید تئاتر به راه خود ادامه می‌دهد

زارعی همچنین در ادامه با اشاره به برخی تهدید‌ها از سوی تعدادی از هنرمندان برای جلوگیری از فعالیت دیگر همکارانشان در حوزه تئاتر و ممانعت از حضور آن‌ها در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر خاطرنشان کرد: از همین‌جا تمام‌قد از تمامی هنرمندانی که در سراسر کشور در جشنواره‌های استانی، منطقه‌ای و دیگر رویداد‌های نمایشی حضور پیدا کردند سپاس‌گزارم و خوشحالم هنوز قلب عاشقان واقعی تئاتر برای روشن نگه‌داشتن چراغ این هنر به‌گرمی می‌تپد.

وی ادامه داد: خطابم رو به آن هنرمندانی است که تلاش کرده‌اند تا به نظر و زعم خودشان جشنواره تئاتر فجر را تحریم کنند. به آن‌ها می‌گویم که تحریم و ظلم آن‌ها به تئاتر؛ ظلم به تئاتر، ظلم به مردم و از همه مهم‌تر ظلم به خودشان است.

دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با اشاره به آن‌که مردم را نباید از تئاتر محروم کرد یادآور شد: جشنواره‌های تئاتر استانی و مناطق نشان داده‌اند که مردم همواره عاشقانه آثار تئاتری را پیگیری می‌کنند و شاهد این مدعای من سالن‌های پُر و مخاطبانی که پشت در سالن‌ها در جشنواره‌های استانی و مناطق ماندند، است.

وی تصریح کرد: هر چه تئاتر را تحریم کنید تئاتر به راه خود ادامه می‌دهد. تئاتر هنری نیست که هیچ‌وقت و هیچ زمانی متوقف شود. با این کار تنها خودتان و مخاطبانتان را از آثار محروم می‌کنید.

هنر تئاتر بهترین زبان برای گفتگو میان ادیان است

در ادامه زارعی در پاسخ به سوالاتی مبنی‌بر میزان بودجه جشنواره؛ دوم، دلایل عدم دعوت از گروه‌های شناخته‌شده و حرفه‌ای از کشور‌های صاحب تئاتر جهان در بخش بین‌الملل و درنهایت کیفیت آثار خارجی دعوت شده به مسابقه بین‌المللی این رخداد گفت: همواره این سوال مطرح می‌شود که چرا جشنواره تئاتر فجر از گروه‌های نامدار و شناخته‌شده دعوت نمی‌کند. مسئله اصلی به بودجه و نکته دوم به برنامه‌ریزی گروه‌ها و همچنین دستمزد‌های کلانی که آن‌ها به دلار می‌گیرند بازمی‌گردد. با توجه به نوسانات ارزی فراهم کردن این نقدینگی برای جشنواره قطعاً مقدر نبود و می‌توانستیم آن بودجه را در حمایت از تولید تئاتر ملی بکار ببریم.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۴ ۲۷ دی ۱۴۰۱
موفق و موید باشید . منم خیلی دلم میخواد بین اون تماشاچی ها باشم اما متاسفانه راه دور و مقدور نیست