سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

۲۰ درصد مبتلایان به سل اتباع خارجی هستند

امینی گفت: تعداد اتباع خارجی مشمول طرح واکسیناسیون سل در خراسان رضوی ۱۲۰ هزار نفر است که اکنون ۳۱ درصد آنان تحت پوشش واکسیناسیون سل قرار گرفته‌اند.

ناصر امینی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به سل در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی اتباع خارجی هستند که از کشورهای دیگر بویژه افغانستان به مشهد و خراسان رضوی وارد می شوند و باید به لحاظ ابتلا به سل شناسایی شوند تا این بیماری گسترش پیدا نکند.

وی تاکید کرد: تمامی افراد بالای ۱۲ سال گروه هدف تشخیص و درمان بیماری سل به شمار می روند و از اوایل بهمن ماه امسال برای مناطقی که اتباع غیر ایرانی بیشتر ساکن هستند، اطلاع رسانی می شود تا به منظور پایش به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در این راستا ضمن پوشش واکسیناسیون از اتباع خارجی، ۲ نمونه خلط از آنان گرفته می‌شود و نیز رادیوگرافی، درمان و ویزیت به‌صورت رایگان انجام خواهد شد. 

امینی افزود: از زمان شروع واکسیناسیون سل تاکنون ۳۷ هزار و ۶۰۰ دُز واکسن سل به اتباع خارجی استان خراسان رضوی تزریق شده است.

وی با بیان اینکه جمعیت گروه هدف و مشمول دریافت واکسن سل از بدو تولد تا ۱۵ سال است، بیان کرد: تعداد اتباع خارجی مشمول در خراسان رضوی ۱۲۰ هزار نفر است که اکنون ۳۱ درصد آنان تحت پوشش واکسیناسیون سل قرار گرفته‌اند.

امینی گفت: در حال حاضر پوشش واکسیناسیون پولیو یا فلج اطفال در بین اتباع خارجی خراسان رضوی ۹۳ درصد است و همچنین واکسن MMR که در ۱۸ ماهگی تلقیح می‌شود از پوشش ۸۴ درصدی در این گروه برخوردار می باشد و افزایش شاخص واکسیناسیون اتباع خارجی نیازمند توجه جدی به این موضوع است.

طبق آمار غیر رسمی اکنون بیش از یک میلیون اتباع خارجی در مشهد و خراسان رضوی سکونت دارند که بیش از ۹۵ درصد از آنان افغانستانی هستند.

سل یک بیماری عفونی شایع و در بسیاری از موارد مرگ‌بار است. این بیماری توسط گونه‌های مختلف مایکوباکتریا و به‌طور معمول «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» ایجاد می‌شود. انتقال باکتری توسط قطرک‌های تنفسی از فرد بیمار می‌باشد. سل به‌طور معمول به شش‌ها حمله می‌کند، اما بر قسمت‌های دیگر بدن نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد. وقتی مبتلا به سل از طریق سرفه، عطسه، یا بزاق خود می توانند این بیماری را به دیگران سرایت دهند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی اکنون افزون بر ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.