فهیمه محمودی، با اشاره به اینکه طرح واکسیناسیون تکمیلی مهاجران از دهم دیماه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: بیماریابی سل نیز تا سه ماه آینده (پایان فروردین) در دستور کار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: جمعیت سخت در دسترس مهاجر از مهمترین گروههای هدف طرح مذکور هستند.
محمودی ادامه داد: در اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی مهاجران و بیماریابی سل، سازمان بهداشت جهانی، کمیساریای عالی پناهندگان، وزارت آموزش و پرورش، اداره اتباع و مهاجرین و وزارت کشور با وزارت بهداشت، همکاری دارند.
وی با بیان اینکه افزایش ورود جمعیت مهاجر از مرزهای شرقی کشور احتمال بروز بیماریهای واگیردار را بیشتر کرده است، ادامه داد: با هدف پیشگیری و کنترل بار بیماریهای واگیردار طرح واکسیناسیون مهاجران خارجی آغاز شده است.
به گفته محمودی، با گذشت ۱۰ روزه از آغاز طرح واکسیناسیون تکمیلی مهاجران، به دسترسی ۷۰ درصدی از جمعیت هدف دست یافتهایم.
وی با بیان اینکه مرکز بهداشت شمال تهران تا پایان طرح تکمیلی واکسیناسیون جمعیتی بالغ بر دو هزار و ۸۰۰ نفر در گروه سنی ۹ ماه تا ۱۵ سال را تحت پوشش واکسیناسیون و بیماریابی سل قرار خواهد داد، افزود: با گذشت ۱۰ روز از اجرای این طرح هزار و ۸۰۰ دوز واکسن تزریق شده است و با برنامه ریزی که در دست داریم انتظار داریم به جمعیتی بالغ بر عدد پیش بینی شده نیز دستیابیم.
محمودی با اشاره به اینکه بیماریابی سل نیز در جمعیت ۱۲ سال به بالا انجام میشود، ادامه داد: در صورت مشاهده موارد مشکوک نمونه گیری از بیمار انجام میشود و در صورت نتیجه مثبت تمامی خدمات درمانی به صورت رایگان انجام میشود.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شمال تهران با بیان اینکه در کشور به مرحله حذف و ریشهکنی سرخک رسیدهایم، توضیح داد: در بهار ۱۴۰۱ بعد از ورود جمعیت زیادی از مهاجران مواردی از ابتلاء به سرخک در جمعیت مهاجر مشاهد شد به شکلی که حدود ۲۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شدند.
وی با اشاره به اینکه فصل شایع ابتلاء به سرخک معمولاً بهار است از اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی برای دسترسی به ایمنی نسبی در برابر سرخک خبر داد.
محمودی در ادامه درباره موارد احتمالی گردش ویروس فلج اطفال نیز گفت: بالغ بر ۲۰ سال است که گردش ویروس فلج اطفال در کشور مشاهده نشده است و با توجه به اینکه این بیماری در افغانستان و پاکستان به عنوان بیماری بومی همچنان مشاهده میشود، واکسیناسیون تکمیلی در برابر این بیماری نیز در دستور کار است.