سرهنگ کارآگاه علی حسینی گفت: سومین مرحله از طرح پویش مردمی کودکان سایبری با هدف افزایش آگاهی عمومی پیرامون مخاطرات فضای مجازی برای کودکان از ۲۴ الی ۲۹ دی ماه با شعار «پلیس فتا، حامی کودکان در فضای مجازی» در سراسر کشور به صورت ویژه انجام خواهد شد.
او می گوید: امروزه با توجه به افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جامعه و به دنبال آن افزایش حضور کودکان در فضای مجازی؛ محیط بازی، آموزشی و ارتباطی کودکان از فضای حقیقی به فضای مجازی تغییر کرده و شاهد افزایش چشمگیر استفاده کودکان از اینترنت و فضای مجازی هستیم و مدت زمانی که آنها به صورت آنلاین در این فضا میگذرانند نیز به طور پیوسته در حال افزایش بوده که کودکان را در این فضا با مشکلات متعددی مواجه کرده است.
به گفته او سال گذشته دومین پویش کودکان سایبری در سرتاسر کشور اجرا شد و امسال نیز اجرای سومین دوره پویش کودکان سایبری از روز ۲۴ الی ۲۹ دیماه سال جاری در پلیس فتا استان خوزستان هم زمان با سراسر کشور با شعار "پلیس فتا، حامی کودکان" اجرا میشود که هدف این طرح افزایش آگاهی عمومی پیرامون مخاطرات فضای مجازی برای کودکان میباشد.
حسینی گفت: این پویش حول دو محور "فرزند پروری در عصر دیجیتال" و " حریم خصوصی کودکان در فضای مجازی" بزگزار میگردد، در فضای مجازی با کودکان و نوجوانان کنجکاوی مواجه هستیم که اسیر جذابیتها و هیجانات این فضا شده و در مواردی نیز بهواسطه نداشتن دانش و آگاهی کافی، خود و خانوادهشان را گرفتار میکنند.
این مقام مسئول می گوید: توسعه سواد دیجیتال برای کودکان از همان سنین پایین بسیار ضروری است و مهمتر از هر چیزی به آنها کمک میکند به دنبال محتوای مناسب در فضای مجازی باشند.
والدین محترم علاوه بر اعمال نظارت مناسب بر نحوه استفاده کودکان از این فضا، باید روش صحیح استفاده از آن را نیز به کودکان خود آموزش بدهند تا نحوه فرزند پروری سایبری در خانوادهها شکل بگیرد.
رئیس پلیس فتا استان خوزستان گفت: با اینکه در حال حاضر در زمینه فرزند پروری سایبری و آموزش کودکان سایبری با چالشهایی از قبیل شکاف دیجیتال والدین و کودکان و عدم آشنایی خانوادهها با مخاطرات فضای مجازی مواجه هستیم و هدف از برگزاری پویش توجه به این چالشها است.
پلیس فتا در چارچوب پویش کودکان سایبری تلاش دارد تا خانوادهها را با مخاطرات فضای مجازی و راهکارهای درست و ایمن برخورد با این خطرات آشنا کند تا بتواند خسارتهای مادی و معنوی حضور کودکان و نوجوانان کنجکاو در فضای مجازی را به حداقل برساند.
سرهنگ حسینی گفت: خانوادهها میتوانند با پیگیری صفحه پویش کودکان سایبری به آدرس https://cyberpolice.ir/cyberkids به راهکارها و اقدامات مؤثری به منظور حفاظت از کودکان خود در فضای مجازی دست یابند و در صورت نیاز گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی فوریتهای سایبری و شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ بهصورت شبانهروزی با همکاران ما در میان بگذارند.