سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روند احداث سد تنگ سرخ بویراحمد سرعت گرفت/۱۳۵ میلیارد به پروژه اختصاص یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: طی دو سال اخیر روند احداث سد تنگ سرخ در شهرستان بویراحمد سرعت گرفت.

 آرش مصلح در حاشیه نشست بررسی موانع و مشکلات ساخت سد تنگ سرخ با حضور معاون قرارگاه خاتم الانبیا، اظهار کرد: امسال هم دولت از محل های مختلف از جمله تهاتر نفت، ماده ۵۶، بندهای مختلف بودجه، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان را برای این پروژه هدف گذاری کرده که تاکنون ۱۳۵ میلیارد تومان از این مبلغ اختصاص داده شده است.

او گفت: همین امر باعث شد تا ۲ اتفاق مهم در روند کارها رخ دهد، یکی تملک اراضی بود که بعد از ۱۰ سال با کشاورزان و مالکان به توافق رسیدیم و بهای اراضی را به روز رسانی کردیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: از اواخر دی ماه به مرور پرداخت خواهد شد و موجب آزادسازی بخشی از جبهه کاری می شود و مورد دوم نیز تزریق منابع مالی به پیمانکار پروژه است.

مصلح گفت: میانگین بارندگی ۳۲۰ میلیمتر در سطح استان در سال آبی جاری (اول مهرماه تاکنون) ۲۰ درصد بیشتر از میانگین درازمدت است .

وی ادامه داد: وزارت نیرو در راستای مهار این حجم از بارش، اقدامات خوبی را انجام داده و پروژه های مهم و اثرگذاری را در سطح استان تعریف کرده که سد تنگ سرخ و سامانه انتقال آن، یکی از این اقدامات ارزشمند است.

مصلح می گوید: این سد قرار است که آب شرب یاسوج، چند شهرک صنعتی و حدود چهارهزار هکتار از اراضی شهرستان بویراحمد را تامین کند که طبیعتاً با بهره برداری از این سد، شاهد تغییرات و تاثیرات بزرگ و مثبتی در حوزه زیرساخت و توسعه ای استان و خصوصا شهرستان بویراحمد خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: مجموعه قرارگاه خاتم به عنوان بزرگترین مجموعه سدسازی کشور است و هدف گذاری ما این است که در سال ۱۴۰۲ شاهد آبگیری سد مخزنی تنگ سرخ باشیم و به موازات آن نیز سامانه انتقال را داشته باشیم.

مصلح تاکید کرد: همدلی و همراهی بسیار خوبی را در همه ارکان از جمله مجموعه ریاست جمهوری، وزارت نیرو، استانداری، قوه قضاییه، مجموعه های نظارتی و همه دستگاههای اجرایی مرتبط در خصوص ساخت این سد در سطح ملی و استانی بودیم که امیدوارم با بهره برداری از این سد، دیگر شاهد قطع آب در شهر یاسوج نباشیم.

وی ابراز کرد: در حال حاضر ۱۱ طرح ملی و ۳۳ طرح استانی به مبلغ ۶.۵ تریلیون تومان در بخش اب شامل سد، شبکه ابیاری، خطوط انتقال آب شرب و غیره در استان وجود دارد که امید است در دولت سیزدهم، شاهد افتتاح و بهره برداری بخشی از این طرح‌ها و پروژه ها باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد افزود: تا پایان سال ۱۴۰۱ استان شاهد کلنگ زنی و افتتاح برخی از پروژه ها از جمله سد سقاوه، مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی آبرسانی دهدشت و چهار طرح ساماندهی رودخانه خواهد بود.

معاون قرارگاه خاتم الانبیا و مدیرعامل هلدینگ نیرو نیز با تاکید بر اهمیت تسریع در ساخت سد تنگ سرخ یاسوج، گفت: پروژه هایی که قرارگاه خاتم در بخش آب در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد در دست اجرا دارد، پروژه انتقال آب از سد کوثر به چهار شهر دهدشت، چرام، سوق و لنده، انتقال آب به اراضی دهدشت غربی و سد تنگ سرخ می باشد که امیداست با نگاه ویژه ای که نظام اسلامی به استانهای کمتر توسعه یافته دارد، هرچه زودتر شاهد به ثمر رسیدن این پروژه ها باشیم.

جزئیات سد تنگ سرخ بویراحمد

سد تنگ سرخ بویراحمد با هدف تامین آب بلند مدت آشامیدنی و صنعتی شهر یاسوج و روستاهای اطراف آن، افزایش جذب گردشگر و کنترل سیلاب در حال ساخت است و تکمیل آن تاثیر گسترده ای بر این منطقه خواهد گذاشت.

استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۱۱ میلیارد مترمکعب بارش سالیانه و نیز ۸/۵ میلیارد متر مکعب رواناب از جمله استان های شاخص کشور در پتانسیل آبی است.

این حجم بارش اغلب در چهار ماه سال اتفاق می افتد و در هشت ماه دیگر که بیشترین مصرف آب شرب ، صنعت و کشاورزی وجود دارد شاهد کمترین بارش و یا عدم وجود هر گونه بارش در بیشتر نقاط استان هستیم.

در راستای مهار منابع آبی استان همزمان با سفر پر برکت مقام معظم رهبری به استان در سال ۱۳۷۳ مطالعه و اجرای سدهای مهم مخزنی آغاز شد که نتیجه آن ساخت و بهره برداری از سدهای کوثر و شاه قاسم و نیز مطالعه سد تنگ سرخ و دیگر موارد است.

سد خاکی تنگ سرخ که با هسته رسی در این استان درحال ساخت است، ۶۶,۵ متر ارتفاع و ۹۱۷ متر در ناحیه تاج، طول خواهد شد و ظرفیت ذخیره‌سازی ۱۲۵ میلیون متر مکعب آب را دارد.

با بهره‌برداری از آن برای ۳۰۰ هزار نفر اهالی استان آب شرب پایدار تأمین می شود و بخشی از نیازهای آب کشاورزی، صنعتی و محیط زیستی استان نیز از محل ذخایر این سد تأمین خواهد شد.

سد تنگ سرخ سدی مشترک بین استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس است.

سد تنگ سرخ بعد از یک دهه مطالعات مختلف زمین شناسی ، ژئوتکنیک ، هیدرولوژی ، پدافند غیر عامل ، باستان شناسی ونیز زیست محیطی به منظور تامین آب شرب ، صنعت و کشاورزی شهرستان های بویراحمد و دنا در اواخر دهه ۸۰ طراحی و در سال ۱۳۹۰ کلنگ زنی شد.

سد دارای مخزنی به حجم ۱۲۵ میلیون مترمکعب و تنظیم آب ۱۵۷ میلیون مترمکعب خواهد بود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.