سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مادر واژه سعادت‌بخش و میراث حضرت فاطمه‌زهرا(س)

مادر واژه سعادت‌بخشی است که خداوند به انسان عطا کرد و امروز در سالروز ولادت حضرت فاطمه‌زهرا(س) و روز مادر فرصتی است تا از همه مادران سرزمینمان قدردانی کنیم.

 در عصر جاهلیت، متولد شدن دختران ننگ به شمار می‌رفت و عزت و احترام ویژه برای بانوانی بود که فرزندان متولد شده آن‌ها پسر بود، اما دین مبین اسلام و آموزه‌های اسلامی به این تفکر جاهلیت پایان بخشید و با ولادت حضرت فاطمه(س) دیدگاهی دیگر نسبت به دختران ایجاد شد چرا که پیامبر اسلام(ص) ارزش و احترامی خاص برای فرزند خود قائل بود و نشان داد که دین اسلام برای شخصیت بانوان هم جایگاه ویژه‌ای دارد.

حضرت فاطمه(س) شان و جایگاه زنان را به عالم نشان داد و به چنان مقامی رسید که سوره‌ای به نام کوثر نازل شد، بزرگ‌بانویی که توانست در طول حیات خود فرزندانی را پرورش دهد که در رسالتی که بر عهده داشتند بسیار موفق درخشیدند.

حضرت فاطمه(س) نه تنها در عرصه همسرداری و فرزند پروری بسیار نمونه و ممتاز بود بلکه در عرصه‌های اجتماعی هم حضور داشت و نقش خود را به خوبی ایفا نمود، در واقع دین اسلام هویتی دوباره به شخصیت زنان بخشید.

روز ولادت با سعادت حضرت فاطمه(س)، روز مادر نامگذاری شده و فرصتی است تا از این روز برای قدردانی از زحمات مادر استفاده کنیم، هرچند هیچ هدیه دنیوی و مادی نمی‌تواند جبران زحمات مادر باشد اما می‌توان از این روز برای بوسه بر دستان پُر از مهر مادر استفاده کرد.

همیشه بهترین آواز کودکی، صدای لالایی مادرانی است که همه آرامش و محبت خود را در این زمزمه‌ها تقدیم کودک می‌کنند و امروز چقدر جای مادرانی که در قید حیات نیستند و روزگاری با آرامش، زندگی را لبریز از محبت و مهربانی می‌کردند، خالیست. امروز مادرانی هم در پشت شیشه چهار دیواری خانه سالمندان چشم انتظار رسیدن فرزندانشان هستند که با یک لبخند مادر را به دریایی از محبت دعوت کنند.

مادران در پرورش فرزندان نقش بسیار ویژه‌ای دارند

روح‌انگیز جهان‌افروز کارشناس خانواده در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: از جمله موضوعات مورد بحث پیرامون حقوق زن، مقایسه جایگاه زن از دیدگاه اسلام است به‌طوری‌که در جامعه اسلامی زن به واسطه تعالیم حیات بخش انسانی و الهی، از حقوق و جایگاه شایسته‌ای برخوردار است و اسلام با در نظر گرفتن نوع خلقت و طبیعت زن، حقوق و تکالیف مناسبی را برای او وضع کرده تا به اهداف معنوی، دنیوی و اجتماعی دست یابد.

او افزود: مادران در پرورش فرزندان نقش بسیار ویژه‌ای دارند و در انتقال عناصر هویت به نسل‌های بعدی نیز جایگاه خاصی دارند به‌طوری‌که از دامان مادران، فرزندانی برخاسته‌اند که توانسته‌اند در جامعه نقش و رسالت خود را در هر صحنه‌ای که نیاز بوده به خوبی ایفا نمایند، نمونه آن در دوران دفاع مقدس بود که فرزندان زیادی راهی نبرد با دشمن شدند و همین مادران فرزندان خود را بدرقه کردند.

ایستادگی بانوان اسلامی بر قله موفقیت

کارشناس خانواده با اشاره به نقش اجتماعی بانوان در جامعه، تصریح کرد: بانوان علاوه بر اینکه در خانواده می‌توانند نقش همسری و مادری خود را به خوبی ایفا کنند، در عرصه‌های اجتماعی هم می‌توانند بسیار موفق عمل کنند به‌طوری‌که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بانوان زیادی در عرصه‌های علمی، پزشکی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی توانسته‌اند بر قله موفقیت بایستند.

جهان افروز بیان کرد: امروز در کشور جمهوری اسلامی ایران در همه سازمان‌ها، ادارات، دانشگاه و سایر بخش‌ها نیز زنان مانند مردان در ارائه نظر، تصمیم‌گیری، و سایر مشارکت‌ها نقش مهمی دارند و امروز روشنفکران و انسان دوستان نیز راه رهایی انسان را از منجلاب تبعیض، فساد و فحشای نامحدود، روی آوردن به دین مبین اسلام می‌‌دانند و آگاهانه به دنبال دین هدایت و کمال هستند.

او با اشاره به نقش بانوان در سبک زندگی اسلامی، گفت: بانوان در تحکیم بنیان خانواده، تربیت فرزندان، آرامش در زندگی نقش ویژه‌ای دارند و می‌توانند با تاسی از زندگی حضرت فاطمه(س) که الگویی برای همه بشریت است در مسیر سبک زندگی اسلامی حرکت کنند تا به سعادت برسند.

وجود مقدس حضرت فاطمه(س) و نزول سوره کوثر

حجت‌الاسلام محمد پیریایی کارشناس دینی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهارداشت: شخصیت حضرت فاطمه(س) یک شخصیت کم‌نظیر و برترین موجود زن در عالم است که خداوند برای این شخصیت سوره کوثر را نازل کرد و به صراحت این بانوی بزرگ را به دنیا معرفی می‌کند.

او افزود: با ظهور اسلام، زنان در جایگاه رفیعی قرار گرفتند و با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بانوان از جایگاه بسیار والایی برخوردار شدند که در واقع بانوان هویت واقعی خود را پیدا کردند.

کارشناس دینی تصریح کرد: از جهت دیگر، این بانوی بزرگ عالم را پر از نور کرده و بهشت برای حضرت فاطمه(س) و پیروان ایشان است.

حجت‌الاسلام پیریایی گفت: حضرت فاطمه(س) یک زن و مادر نمونه است که باید به دنیا معرفی شود، بانویی که در علم، اخلاق، مهربانی و بخشندگی ممتاز بود و همه بانوان با الگوگیری از ویژگی های رفتاری این بانوی بزرگ می‌توانند موفق شوند.

زنان در جامعه اسلامی در جایگاه ویژه‌ای قرار دارند

او بیان کرد: حضرت فاطمه(س) زمانی متولد شد که در آن زمان دختر داشتن را ننگ می‌دانستند ولی ولادت ایشان سبب فخر و افتخار شد و سنت‌های جاهلیت، با ولادت این بانوی بزرگ و همچنین اعمال نیکوی ایشان شکست و بانوان جایگاه ویژه‌ای پیدا کردند.

کارشناس مسائل دینی گفت: پیامبر اکرم(ص) احترام ویژه‌ای برای حضرت فاطمه(س) قائل بودند و این مهم با پیروزی انقلاب اسلامی ایران بیشتر شد به‌طوری‌که زنان به هویت واقعی خود دست یافتند.

حجت‌الاسلام پیریایی خاطرنشان کرد: امروز جوامع غربی فقط شعارهایی را در مورد زنان می‌دهند درحالی‌که در جامعه اسلامی زنان در جایگاه علمی، اخلاقی، عبادی و سیاسی قرار دارند و انقلاب توانست این الگو را به بشریت معرفی کند.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.