سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اما و اگرهای واگذاری تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی

علی رغم آنکه در ابتدای دی ماه معاونت بازرگانی وزارت جهاد از واگذاری تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی خبر داده بود، اما کمیسیون کشاورزی مجلس با این موضوع مخالفت کرده است.

طی هفته های اخیر معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی واگذار شد و براین اساس دولت به دنبال توزیع میوه به قیمت مناسب برای مصرف‌کننده و حمایت از تولیدکننده است.

بسیاری از فعالان و دست اندرکاران بخش کشاورزی معتقدند که یکی از اشتباهات سنوات گذشته در امر تنظیم بازار اعلام قیمت بود چرا که با اعلام قیمت دولت این پالس را به بازار می‌داد که کمتر از این نرخ سیب و پرتقال عرضه نشود. 

با وجود آنکه قرار بود بحث تنظیم بازار میوه شب عید بویژه در تامین سیب و پرتقال به بخش خصوصی واگذار شود و از طرفی مسئولان بخش خصوصی اعلام کردند که حداقل ۱۵ درصد کمتر از نرخ بازار عرضه می کنند، اما کمیسیون کشاورزی مجلس با این امر‌مخالفت کرد.

آقای عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: سال گذشته اتفاقاتی که در بحث میوه شب عید افتاد، بسیار نگران کننده بود‌. براساس قانون میوه شب عید باید میوه را بخریم و پس از انتقال به سردخانه، سورتینگ و بسته بندی کنیم. اما سازمان تعاون روستایی بدون سورتینگ این کار را انجام داد که به اطلاع آقای وزیر رساندیم که چه اتفاقاتی در حال وقوع است‌.

هفته گذشته به وزیر جهاد و دستگاه های متولی اعلام کردیم که برای میوه شب عید چه برنامه ای دارید، آنها اعلام کردند که در اختیار بخش خصوصی می گذاریم، اما ما قبول نکردیم. وزارت جهاد با چه تضمینی می خواهد این کار را انجام دهد. لذا با توجه به آنکه زمان زیادی تا پایان سال باقی نمانده، باید بیایند و پاسخگو باشند تا جمع بندی نهایی صورت گیرد.

با توجه به آنکه سال گذشته بحث تنظیم بازار میوه شب عید در اختیار وزارت جهاد مشکلاتی ایجاد کرد ، نپذیرفتیم که امسال  در اختیار بخش خصوصی باشد. به همین خاطر قرار است وزیر  توضیح دهد که چه کاری می خواهند انجام دهند.

ضرورت واگذاری تنظیم بازار به بخش خصوصی

آقای جبرئیل برادری رئیس جهاد کشاورزی استان تهران گفت: هدف از تنظیم بازار میوه شب عید آن است که از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه تامین و توزیع استفاده شود و بخش دولتی تنها بحث نظارت را باید برعهده داشته باشد.

به گفته او، امسال بدلیل فراوانی سیب و پرتقال کمبودی در تامین نداریم که مشکلی بوجود آید.

برادری می گوید: در بحث تنظیم بازار همانند دیگر کشورها باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران گفت: هم اکنون  صنوف و بخش خصوصی هستند که با عرضه و تقاضا و ساماندهی بازار تعادل ایجاد می کنند.

اعلام قیمت سیب و پرتقال تنظیم بازار کارشناسی نیست

آقای مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار گفت: امسال قرار بود بحث تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی واگذار شود چرا که همه ساله امر تنظیم بازار میوه شب عید توسط دولت منجر به ضرر و زیان می شد.

به گفته او، بنابر خواسته نمایندگان مجلس، اگر امسال قرار نیست که بخش خصوصی در امر تنظیم بازار نقشی داشته باشد، سازمان تعاون روستایی پای کار بیاید.

دارایی نژاد می گوید: با توجه به آنکه مجلس وزیر جهاد را مکلف به امر تنظیم بازار کرد، براین اساس ذخیره سازی ۵۰۰ تا ۷۰۰ تن سیب و هزارتن پرتقال برای تهران کافی است.

رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه داد: با توجه به آنکه ماه رمضان مصادف با ایام عید است، برآورد می شود که مصرف ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد.

به گفته او، اتحادیه از ۱۰ اسفند روزانه ۱۰ هزارتن، ۲۰ اسفند ۲۰ هزارتن و اواخر اسفند ۳۰ هزارتن سیب و پرتقال عرضه می کند که با این وجود کمبودی در عرضه نداریم.

دارایی نژاد با بیان اینکه سیب ها در سردخانه دپو هستند، گفت: اکنون ۳۵ درصد پرتقال روی درخت مانده است که براین اساس مشکلی در توزیع وجود ندارد. لذا وزارت جهاد به میزان محدود باید اقدام به ذخیره سازی کند تا در صورت کمبود در بازار سیب و پرتقال های ذخیره شده را در بازار عرضه کند.

رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه داد: وزارت جهاد به هیچ عنوان نباید قیمت سیب و پرتقال را اعلام کند که این امر کارشناسی نیست.

بنابر تکلیف مجلس، وزارت جهاد موظف به ذخیره سازی و تنظیم بازار میوه شب عید است که مسئولان سازمان تعاون روستایی با کارشناسان بخش خصوصی باید تعامل کنند و راهکارهایی را به کار بگیرند تا مشکلات سنوات گذشته تکرار نشود.

تصدی گری دولت در امر تنظیم بازار منجر به برهم زدن بازار می شود

آقای علیرضا نظری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: همه ساله دولت در امر تنظیم بازار میوه شب عید ورود می کند و همواره با میزانی که دولت خریداری می کند، بازار به تعادل می رسد.

به گفته او، با ذخیره سازی میوه شب عید و همخوانی عرضه و تقاضا، گرانی به مردم فشار نمی آورد، حال اگر امسال همراهی و حمایت دولت نباشد، بخش خصوصی به امر تنظیم بازار ورود نمی کند که این امر منجر به التهاب بازار میوه در شب عید خواهد شد.

نظری گفت: سال گذشته امر تنظیم بازار میوه شب عیدبرای وزارت جهاد مشکلات زیادی به همراه داشت، لذا امسال سیاست وزارت جهاد این است که این موضوع را به بخش خصوصی واگذار کند. 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: با توجه به آنکه ورود بخش خصوصی در امر تنظیم بازار میوه شب عید الزاماتی همچون سرمایه در گردش دارد، بعید است که در این امر ورود کنند. ضمن آنکه ورود در امر خرید و پیش خرید هم باید زودتر اتفاق می افتد.

او می گوید: اصل تنظیم بازار میوه شب عید باید به تشکل ها و بخش خصوصی واگذار شود چرا که تصدی گری و سیاست گذاری دولت منجر به برهم زدن بازار می شود. براین اساس در نشست دولت با بخش خصوصی الزامات لازم باید انجام شود .

نظری گفت: اگر بخش خصوصی در امر تنظیم بازار زودتر ورود می کرد، امکان خرید از خود تولیدکننده وجود داشت، اما امسال به سبب گذشت زمان، وزارت جهاد باید در این امر ورود کند و در سال های آتی دولت به تصدی گری پایان دهد و بخش خصوصی پای کار آید.

بنابر آمار از سال ۸۵ دولت در ذخیره سازی میوه پیشگام شد که طی این سال ها به دلایل متعدد در امر‌ تنظیم بازار موفق نبود، بدین منظور طی چند سال اخیر بسیاری از کارشناسان تاکید کردند که بخش خصوصی به این امر ورود پیدا کند، اما امسال به سبب تاخیر در اعلام واگذاری امر‌ تنظیم بازار و دیگر الزامات مجلس با این واگذاری موافقت نکرده است که در ادامه باید منتظر ماند و دید که این موضوع به کجا می رسد؟ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۴ دی ۱۴۰۱
فقط میخواهید حقوق بگیرید و کار رو دوش مبارک نباشه اون دنیا جواب خواهید داد
ناشناس
۲۲:۴۰ ۲۳ دی ۱۴۰۱
باز هم ببین چه دسیسه ای دارند واسه ملت گرونی و خالی کردن جیب مردم
ناشناس
۲۱:۱۵ ۲۳ دی ۱۴۰۱
خدا کنه مثل تنظیم بازار گوشت نباشه که گوشت های یخی بسیار بی کیفیت و آشغال رو به خورد مردم بدن. قدیما گوشت های یخی واقعن گوشت بود ولی الان چربی و پی رو به عنوان گوشت یخی می فروشند
ناشناس
۲۰:۳۳ ۲۳ دی ۱۴۰۱
با این گرانی مردم عید میگیرند دیگه عید فراموشی میرود و مسئولین برای برنامه ریزی گرانی سال دیگه هستند که چه طور مردم بدبخت کند
امین
۱۸:۴۵ ۲۳ دی ۱۴۰۱
اززانی کجا بود مردمومن کارگر واسه یک روز پانصدهزار میگیره جعبه کود سم رفت وآمد ۳۰درصدهم باید میوه فروش سود کنه قانونی
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۳ دی ۱۴۰۱
میوه هم بازارش با بخش خصوصی نابود میشه دلال بازارو مافیا سازی میشه
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۳ دی ۱۴۰۱
با اینکار یکدفعه گوشت رو میدین بدست گربه!!!!
مهدی
۱۷:۳۴ ۲۳ دی ۱۴۰۱
متاسفانه این گرانی ها بیشتر به خاطر بخش خصوصی می باشد. در حال حاضر بسیاری از خانواده های توزیع کنندگان مواد غذایی و کالا ها در کشورهای خارجی زندگی می کنند که هزینه زندگی شان از این کشور تامین می شود. این خانواده ها در خارج با ۲ هزار دلار فقیرانه زندگی نمی کنند بلکه هر خانواده حداقل ماهیانه ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار برای یک زندگی خوب در کشورهای اروپایی نیاز دارد. و تعداد این اتباع خارجی که از ایران تغذیه می شوند بسیار زیادند. وزارت خارجه ایرانیان خارج نشین را در مجموع ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر اعلام کرد که بخش عمده این جمعیت هزینه زندگیشان از ایران تامین می شود برای همین است که تا دلار قدری تکان می خورد پیاز و سبزی و سایر کالاها در برخی شهرها که خانواده توزیع کننده خارج کشور است با افزایش قیمت مواجه می شود چرا که ۲۰ هزار دلار ماهیانه باید برای هزینه زندگی خوب در اروپا داشته باشد. این طرح باعث می شود افراد بیشتری با ثروت باد آورده مواجه شوند و خانواده هایشان را به خارج کشور فرستاده و تغییر قیمت دلار تاثیر شدیدتری بر نرخ عرضه کالاها را داشته باشد.
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۳ دی ۱۴۰۱
امثال عید چه شود
ناشناس
۱۳:۰۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
دلال ها از همین الان خنجرها را برای ضربه بر مصرف کننده آماده کرده اند... اینم دست بخش خصوصی افتاد و فاتحه...
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۳ دی ۱۴۰۱
اینم شد عین بازار خودرو... دیگه به کام دلال...
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۳ دی ۱۴۰۱
اگه توزیع ماهی گلی شب عید هم به دولت سپرده بشه، قیمتش نجومی میشه و نایاب.
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
توان خرید ندارن مردم به وفور میوه موجود است
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۳ دی ۱۴۰۱
امسال که عیدماه رمضانه خیلی نیاز به پذیرایی عید نداریم.
ندا
۱۱:۱۲ ۲۳ دی ۱۴۰۱
مخابرات رو دادین به بخش خصوصی پدر مردمو در آورد با پول زور گرفتنش. حالا میوه شب عیدم بدین به بخش خصوصی که دیگه مردم نتونن چیزی بخرن
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۳ دی ۱۴۰۱
اگر دولت فقط حواسش به صادرات بیش از حد محصولات کشاورزی باشد قیمت‌ها خود به خود کنترول می شود. صادرات بیش از حد هر محصول کشاورزی باعث گرانی آن در داخل کشور می شود. واقعا باید فکر هم کرد آیا این صادرات با وضعیت ارز و همینطور و کم بود آب واقعا سود واقعی دارد یا کلا کاذب هست.
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۳ دی ۱۴۰۱
هر چیز دیگه هم بخش خصوصی رفته خراب شده . چون توانایی نظارت وجود نداره . بقیه چیزای اساسی هم باید دولتی بشه
رسول
۲۰:۲۹ ۲۳ دی ۱۴۰۱
به نظرم باید از دخالت دولت در خیلی موارد کاست و توان مدیریت و کنترل دولت را افزایش داد.بخش خصوصی خوبه ولی باید با نظارت باشه.
ناشناس
۰۸:۵۱ ۲۳ دی ۱۴۰۱
لطفا برای هیج کالای برنامه ریزی نکنید چون دست بر روی هرکالایی گذاشتید اوضاع وخیم تر شده است
ناشناس
۰۰:۴۶ ۲۴ دی ۱۴۰۱
احسنت گل گفتی