دکتر مجید کیانی با اشاره به نقش منطقه آزاد ارس در افزایش تعاملات اقتصادی کشور، توضیح داد: منطقه آزاد ارس میتواند در تحقق برنامههای اقتصادی دو کشور نقش مهم و کلیدی ایفا کند. هم مرز بودن با کشورهای آذربایجان، جمهوری خودمختار نخجوان، ترکیه و نیز ارمنستان و تجارت بینالملل یکی از مهمترین ظرفیتهای نسبی و پیشرانهای توسعه اقتصادی به شمار می. رود و ما در حال برنامه ریزی برای استفاده بیشتر از این ظرفیت و ایجاد هابهای اقتصادی هستیم.
او خاطرنشان کرد: آمارها نشان میدهد علیرغم وجود مشکلات قانونی در مناطق آزاد از جمله عدم اجرای کامل قوانین، این مناطق توانستهاند به یک مدل موفق ادارهکرد بدون نفت تبدیل شوند و تولید و صادارت در منطقه آزاد ارس افزایش یافته است.
او یادآور شد: با توجه به اینکه ارزروم نقطه تمرکز شرق ترکیه است از سرکتسولگری ایران در ارزروم انتظار داریم در شناخت بازار ترکیه و جذب و معرفی سرمایهگذاران به منطقه آزاد ارس ما را همراهی نماید.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه برای هرگونه همکاری با سرمایهگذاران ترکیه در منطقه آزاد ارس آمادهایم، عنوان کرد: توسعه روابط و تعاملات رسانهای جهت اطلاعرسانی و معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس به سرمایه گذاران از طریق رسانههای عمومی و دولتی ترکیه ضرورت دارد و در این راستا کنسولگری میتواند تسهیلگر تحقق آن باشد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم نیز در این دیدار گسترش ارتباطات، فرهنگی، مذهبی، سیاسی و اقتصادی با ترکیه را تاثیرگذار دانست و ابراز کرد: منطقه آزاد ارس، توانمندی لازم برای افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و ترکیه برای رسیدن به نقطه مطلوب را دارد از این رو آمادهایم ظرفیتها و فرصتهای سرمایهگذاری منطقه آزاد ارس را به فعالین اقتصادی ترکیه معرفی کنیم.
حضور فعال ارس در نمایشگاههای تخصصی ترکیه، جذب دانشجویان ترکیه در پردیسهای بینالمللی ارس و ایجاد مناطق آزاد مشترک از دیگر مواردی بود که در این دیدار در خصوص آنها بحث و تبادل نظر شد.